stojesz futás

2011.01.18 Kedd, 05:50:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:00:06

Távolság

10.32 km

Tempó

05:49 p/km (10.30 km/h)

Pulzus

Átlag
155
Minimum
0
Maximum
186

Edzésleírás

Már az elején azon gondolkodtam, hogy mégsem résztávozok, mert sötétebb és ködösebb volt az idő, mint amire számítottam. Végül elindultam, de rájöttem, hogy elsőre nagyon sok, amit beterveztem.

 

A 4 darab ezres résztávból lett egy ezres (4:07) és egy félezres (2:04), a többi laza kocogás. Ez a két kis futás teljesen felborított.

 

Na nem magyarázkodom, pedig lenne még a tarsolyban :)

 

Legközelebb!

 

U.i.: a Polar most kapott egy kis változó tempót, 1 %-on belül tévedett.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 2 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

stojesz képe

stojesz 4897 napja

Ez egyelőre "csak úgy elindulós" futás volt kíváncsiságból, hogy mit bírok. Ha a héten sikerül beszélnem Zakariás Gézával, akkor pontosítva lesz a terv. Ugyanis ezt magamnak raktam össze, hogy legyen kiinduló alap, de különösebb szaktudás nincs mögötte. Viszont profinak megmutatva el tudja mondani, hogy mi jó benne és mit kell változtatni, egyáltalán jó-e a koncepció.

 

Egyébként nem írtam, de maga a "pálya" az kavicsos töltés. Jobban szeretném ezeket az edzéseket salakos atlétikai pályán végezni.

monique képe

monique 4897 napja

amúgy szerintem 4:20-asokban bírtad volna végig a 4x1000-et, mert én is bírtam 4x 1000-nél picit hosszabb távot olyan tempóban első résztávos edzésként decemberben, akkor te meg főleg simán bírod, mivel jobb futó vagy nálam:) mi alapján lövöd be a tempót egyáltalán? mert szerintem nem lehet csak úgy elindulni full maxon pörögve.

monique képe

monique 4897 napja

én decemberben résztávoztam...aztán jött 1 nagy megfázás aztán meg nagy hó... így edző átírta a tervet full alapozósra:) tényleg nem praktikus ez télen :(( mármint lehet h megy néha, de sose lehet tudni h milyen idő meg talaj lesz következő héten.

stojesz képe

stojesz 4901 napja

Orbea Orca, köszi a hozzászólást!

Az edzésterv még alakul. Biztosan változni fog, rutintalan vagyok a készítésben.

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4902 napja

Hello:-)

Hát,csatlakozom Atomhoz,jól bekezdtél,nagyon motivált vagy,hogy tervben 4 db rögtön 1000m-t bevállaltál.

Szerintem sem igazán ideális alapozás közben erős résztávokat csinálni főleg hidegben,merevebb izmokkal.

Bár valóban nincs jég,hó,így változatosságnak jó.De csak addig,amíg jól esik,feldobja az embert a gyorsabb futás élménye.

Én inkább km-t gyűjtök ilyenkor,és valamikor április-májusban kezdek megfelelő 6-7000km után bringán gyorsítani.De akkor is csak rövidekkel kezdek,párszáz m-es maxokkal,amíg át nem lépem a laktát-küszöböt,és max 15-20 mp-et megyek tovább,aztán pörgetek,amíg a pulzuson nem jön vissza 130 alá.Aztán növelem a távokat,de egy gyors részre mindig kétszeres idejű lazítót megyek,hogy a sav jól visszaforogjon.

Ha gyorsítok,akkor a héten legalább 2 edzés magas lábforgásos,vagy megindulásos intervall edzés,szerintem heti 1 kevés,nemrendszeres.

Én szerintem az első gyors km után hazamentem volna...:-)Most,ha egyszer úgy igazán megütöm magamat,akkor vége,nem tudok már helyreállni,hiába,öreg vagyok:-)

Grat,nagyon jól néz ki a naplód!

atom képe

atom 4902 napja

Hajrá!

stojesz képe

stojesz 4903 napja

Én csak attól félek, hogy több is lesz, mint ami be lett írva :))

Hallottam ilyet is meg olyat is - mármint, hogy korai-e. A mai tapasztalat az, hogy inkább rövidebbekkel kell kezdenem most, aztán majd pár hét múlva jöhetnek a 800-as, ezres résztávok. Eléggé kifulladtam, nem véletlen kurtítottam.

Köszi a hozzászólást :)

atom képe

atom 4903 napja

Ritkán látni ilyen precízen beírt edzéstervet! De most aztán vigyázz, minden tervezett méterrel el kell számolnod :PPP! Jó kis futások, de nem korai még a résztávozás áprilisra? (Igaz, a jó időt meg ki kell használni, mínuszokban a jégen úgyse lehet ilyet csinálni.)

Felszerelések

Adidas Response Trail 16