Gida bringázás

2011.01.10 Hétfő, 13:20:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:40:06

Távolság

46.6 km

Tempó

02:09 p/km (27.93 km/h)

Pulzus

Átlag
140
Minimum
0
Maximum
155

Edzésleírás

Dk-Göd-Sződliget-Vác-Csörög-Vácrátót-Őrbottyán-Csomád-Fót-Dk.

 

Az idei első bringázásom...

Fika ködös időben, csupa dzsuva minden...a bringámat jól beolajoztam mert tavalyról úgy ráragadt a só a láncra hogy nem forgott...elhanyagoltam mint az asszonyt :))

A bringámra is ráférne egy alapos mosás, ööö csakis gépivel nem lehet ráismerni a színére olyan fekete..pedíg kék a színe :D

 

Ma befizettem a Nike maratont, és a Spar-t is ami majd nyáron lesz, 11ropi volt, ez is letudva mint a mai tekerés :)

 

TE :2.9   AC: 8  :-)

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:40:06 46.6 02:09 27.93 0 0 0 155 140
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

10 hozzászólás

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4917 napja

Akkor az a P-Nívos Trek volt 1500-as asszem.Csabi volt itthon talán az utolsó jó bringás.

Én régen minddenféle shimanokkal kezdtem,aztán szépen lassan lépegettem felfelé először persze shimanokkal,itthon a campa még ritka volt.

Végigjártam a szamárlétrát,mindaddig,amíg 2002-ben megvettem a Cornixos Légrádi Peti volt tarcsi bringáját Record szettel.

Nos,onnéttól nem volt többé szerelgetés,állítgatás,fékváltókar kopás-pontatlanság,egyebek.

A szett most is tökéletes,persze a sor az már ugrott új lánccal,de utolsó edzősornak 5-6000km-es lánccal tökéletesen működött,pedig volt benne minima 50000km,a fékváltókban közel 100000....Utána vettem a régi Princemet 2007-ben szintén Recorddal...

Most a Colnago szettje a Red-Bullomon van..

Egyébkén a könnyítésekkel az élettartam nyílván csökken,és az anyagokon is spórolnak,mint mindenhol máshol is...

Más pld,lehet olvastad.

Van egy elég jó high-end rendszerem otthon 30kg-os 15 éves csöves erősítővel,és 20 kilós Denon CD játszóval....

Nos,most sokan úgy gondolják,épp ilyen jó egy számítógép mp3 2db 2000ft anyagárú brunnyogóval,sőt.....

Ez is jó példa...Pedig hol van  a CD-m egy 30 éves Lynn Sondek lemezjátszóhoz képest...Nem véletlen,hogy felment az egekbe a régi analóg hanghordozók,lejátszók ára,azért nem lehet mindenkire ráhúzni a gagyit....Mert ez a legújabb,legjobb,leg-leg...legxarabb,volt már jobb...

Gida képe

Gida 4917 napja

Hú mennyit tudsz írn és tartalmasat :))

Tudom hogy a Sram feleannyiba kerül mint a Sh. Nekem volt egy Trek-em is (Steig Csaba versenyzett vele)  komplett 9-es Ultegrával, amikor cserére érett a fogsor/lánc, akkor rám eröltették a Sramot hogy az ólcsóbb. Hát ólcsóbb is volt de nem az a minőség volt mint a Shimanyóé.

Én a Meridámra soha nem tennék föl Sramot. Bár most Red biztosan jó, nem értek hozzá.

Még egy érdekesség hogy a munkábajárós GT-m nek régi Shimanyó LX- lánc van és beleküldem majdnem 9000km-t úgy hogy hóban, sárban, só is rárakódott...de működik. Ja görgőztem is.

Volt egy Magellan mountim is az szimpla DEORE -val volt... 3000km-nél kuka!!

A régi cuccok valahogy jobbak voltak, mint a mostaniak...nem?

Itt-ott könnyítenek az a baj.

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4917 napja

Régen mentem Shimanoval,mindig csak a gond volt vele sosem többet,engem sajnos nem tud kiszolgálni,a dura ace sem egy-két szezon alatt kuka.Egyébként a Campa Centaur is 3 x jobb élettartamú,mint mondjuk az ultegra,ami hasonló árban van.

Az új Sram láncok talán jobbak,mint a Shimano,de drágábbak.Akár egy 105-ös is elég szerintem,olcsóbb,és nem nyúlik el olyan hamar mint a drágább modellek.És mérni kell láncmérővel,ha ott van a nyúláshatáron,akkor csere.Ha sort is kell cseréljél akkor szerintem Sramot vegyél,az olcsóbbak is jobbak,mint a Shimanok,és fele árért is lehet már kapni majdnem hasonló súlyút,tartósabbat.

Egyébként boltban új Recordot én sem vennék,vadászgatok itthon is lehet vásárolni újszerű használt Chorus-Rec.alkatrészeket,kint pedig minden valamire valo amatőr ríder most hajtja a Campa11-et...Onnét is lehet jó árban 9-10 szetteket alkatrészeket venni.De az is igaz,hogy évi 10000km alatt nem érdemes nagyon beruházni sem bringába,sem alkatrészbe,mert nem azon fog múlni,egy fiatal amatőr klubtársam Kocsis Tibi egy Magellánnal,Xenonnal szerelve nyert versenyeket....Az edzés az első,neked pedig a futás az első számú sport,ha túl sokat bringáznál az az idő hiányozna a futóedzésektől...Én igyekszem majd szezonban is futni 40km-eket,de az nem olyan nagytétel,mintha te bringáznál évi 15000km-t,hogy jobban menj bringán....Mert annyit simán kéne,hogy igazán javulj benne,és az rengeted idő.

Más

Amatőrök váltanak úgy,hogy terhelés alatt,mert még ha megindulás is van hegyen,akkor először  a lábforgást viszem fel,és amikor már az nem elég akkor váltok,és csak hátul,a hegy előtt el kell tudni dönteni,hogy végig lehet-e menni nagytányéron,vagy kistányéros,és akkor ahogy fogy a sebesség mezőnyben még olyan jó 25-30-as tempónál váltok szinte rutinból egyszerre bal kistányér,jobb 1-2 lefelé,úgy hogy a lábforgásom szinte nem változik.

Gida képe

Gida 4917 napja

Campa rec horror áron van..titán, karbon atyaúristenből van... Shimanyóhoz képest drága nagyon a record. Volt nekem is egy Fondriest olasz bicóm, csak az centaurral volt felcuccolva...nem nagyon tudok különbséget tenni így amtörként de az Ultegra elég király nekem ami a Meridán van...bőven elég ügye :)

Gondoltam h cserélgeted folyamatosan. Ez általában attól is kopik hogy mennyit vált vele a pilóta...de a legjobban szerintem akkor kopik amikor kiállva hegynek vált az ember elől hátúl...pikk-pakk :)

Gépi mosást jól bírja, már többször mostam, de a csapágyaknál óvatosabb vagyok első-hátsó agy környékén messzibre viszem a pisztolyak a végét.

Sramot teszek föl a gépre, vagy Shimanósat....majd a Nella (Trek) kerékpárboltban felteszik :) Ott dolgozik egyik haverom.

 

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4917 napja

Ja,az biztos,hogy most még működik,mert együtt kopott a lánc,meg a sor.Egy nyúlott lánc is üzemképes,csak épp ledarálja a fogaskoszorút,és a lánctányérokat.Én Campa Rec sorokat használok,nem lenne túl jó ötlet a párezer forintos lánc cserélgetése helyett a 30000 ft-os sorokat cserélgetni.Van vagy 7-8 sorom a 9-es rendszerhez,és 3 a 10-eshez ami az Orcán van,és vetésforgóban cserélgetem őket,így a leggazdaságosabb,mivel én valóban sokat megyek.Ha pedig a láncot nem tartod minden edzésen tisztán,akkor az útról felkerült qvartz szemek úgy lecsiszolják  a fogakat,mint egy köszörű....bbbbbbb

Gépi mosás is jó,ha a csapágyak minőségiek bírják,ha nem közvetlenül kapnak erős sugarat.

A Konnex nem túl drága,de jó minőségű hosszabb élettartamú lánc állítólag...Hát,majd most eldől...Shimano semmiképp,a Campa rec9 király,de nehéz beszerezni.

Gida képe

Gida 4917 napja

Voltak is emelkedők..de az órám nem méri (nem baj)

Ott az asszony, ott a gyerek, velük is foglalkozni kell:)

A lánc olyan szinten volt rozsdás, hogy V-alkban állt...kb: 1dl olajat ráöntöttem :D A láncban 8900km-van!!! De még lehet tekerni:)) Már nagyon esedékes a lánc csere. Látom te Konnex-et raktál fel.

 Na majd holnap lemosom egy gépi autómosóban a szamarat.

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4917 napja

Ejnye,ejnye....

Bármilyen bringám volt,még a régi alap cro-mo Puch-omat is állandóan pucholtam:-)

Én sosem indulok el koszos bringával...végülis hogy néznék ki,hogy lehetnék látványbringás?

Ha ilyen idő van,minden edzés után mosás,lánctisztítás...Minden edzés előtt láncápolás...

De meg is látszott-látszik minden bringámon,nem látszik rajtuk a kor.

Szép tempót mentél ahhoz képest,hogy nem ültél bringán mostanság,grat!

Tobika képe

Tobika 4917 napja

Látom nyolcas lettél! :) Gratulálok! :)

pleko képe

pleko 4917 napja

Egs...Látom előkerült a bringa, haggy pihenjen az a csonthártya..:))))

Fari képe

Fari 4917 napja

na ezt már szeretem...nagyon kiváncsi vagyok hogy fogsz szerepelni versenyen,de az tuti hogy nem féltelek,és addig is jó felkészülést!!

Felszerelések

GT Bikes karakoram (Cro-mo)