monique futás

2010.12.29 Szerda, 20:11:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:04:31

Távolság

10.045 km

Tempó

06:25 p/km (9.34 km/h)

Pulzus

Átlag
168
Minimum
123
Maximum
180

Edzésleírás

sötétben, elég sok hóban, és nagy mínuszban :) de már vártam, kíváncsi voltam milyennek érzem idén ezt a hideget tavalyhoz képest.

 

hát... ugyanúgy öltöztem, mint tavaly ilyen hidegben, de le kellett vennem a legfelső réteget pár perc után, aztán cipelhettem a vastag felsőt a derekamon, elég nagy súly volt :D a sálat is kicsit ki kellett "gombolyítanom", kapucnit fel se vettem, a többi jó volt. gondolom mivel a tempó picit jobb volt most, mint akkor (7:50 körül tavaly), ezért melegedtem ki picit jobban?... ---> UPDATE: megnéztem a blogban, h mit is hordtam tavaly... nos, talán most volt +1 réteg ahhoz képest, úgyhogy nem csoda, h le kellett venni a legkülső réteget :P hm, akkor lehet h mégse melegedtem ki jobban... :)

 

a magasabb pulzust is jobban bírtam egy idő után most, mint tavaly (na meg tovább is futottam most). bár az elején nem, akkor ha felment 170-re, nehézségeim voltak a levegővel, úgy éreztem, nem akar jönni befelé. aztán amikor a 2. felében gyorsítottam, akkor már a 175 is teljesen oké volt, szerencsére :))

 

de annyi stimmel idén is, hogy ebben a nagy hidegben a pulzusom már a házból kilépés után kicsivel tök magas volt, 130-ról indultam na ez lement 123-ra valahogy de 1 perc futás se kellett és már 150-en túlra kúszott. (mondjuk tavaly már gyalogolva is megvolt 150 körül 1 perc után. :) )

 

ja, vicces, hogy sétálva nagyon csípte a hideg az orrom (annyira, hogy a homlokomnál is megfájdult tőle), de futva nem...! mázli :

 

érdekes, hogy baromi lassan telt az idő vhogy, ugyanakkor nem volt unalmas, sőt! pedig köröztem :). de vhogy minden másodpercet külön érzékeltem :)

 

amúgy a begyorsítás attól volt, hogy a 4. kör első felében vhogy nagyon "nehéz" lett, nagyon elfáradt a bal combfeszítő (elöl középen), és egyszercsak észrevettem hogy ösztönösen kihúztam magam, addig valszeg kicsit előrehajolva futottam (lassú tempónál hajlamos vagyok erre...), és máris tehermentesült a combfeszítő, de ettől gyorsabb lett a tempóm azonos izomzati erőfeszítés mellett, csak sajnos a pulzus jól felment tőle :) addig 166 körül volt, utána 173-175 körül. sebaj :P

 

ja amúgy ez pulzusra végül is kb. megvolt 70% intenzitás...vagy mi. erről jut eszembe: majd ha jobb lesz az idő, kell csinálnom egy érdekes tempó vs pulzus tesztet! :) aztán az alapján lesz valami új edzésterv is. mert nem megy ez a gyorsítózás a hóban jelenleg :P kíváncsi vagyok. edző azt mondta, hogy addig amíg várok a jobb időre, a 70%-os intenzitást nyomjam.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:04:31 10.04 06:26 9.34 0 123 180 168
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

monique képe

monique 4925 napja

naja, az ultrafutáshoz sok idő kell eljutni oda. :)

Mike01 képe

Mike01 4925 napja

Hosszutav: az igazi ok: szeretek minel tobb idot a szabadban tolteni, a termeszethez minel kozelebb. Ilyen egyszeru. :)

Azert az "igazi" hosszu tavom szerintem a felmaraton lesz egy nagyon jo ideig. Meg ha meg is futom jovore, vagy 2012-ben a maratont, nem viszem at hetvegi futasokba.  :)

monique képe

monique 4925 napja

köszi :)

Cz. Ferenc: ajtótól ajtóig futás volt, szóval nem, nem fáztam :) a hó pár centis, széttaposott egyenetlen többnyire. ez nem pálya volt, hanem járda

Bozót: haha, ezt miből gondoltad? :D tavaly is futottam ilyen időben :P

Bozót képe

Bozót 4925 napja

Már azt hittem ki se dugod az orrod többet idén :p :))))

Jövő télen már várni fogod a mínuszokat és a havat :)

RemAti képe

RemAti 4925 napja

Mazohista. -:). Has hát, törzsizom erősítés. Nagyon jó ezekre az előre-hátra dőlések ellen. Az utolsó km-n pedig létfontosságú.

Tündüs képe

Tündüs 4925 napja

egészségedre, jó voltál!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4925 napja

Gratulálok! Szerintem sok ember az orrát sem dugta volna ki ilyen hidegben, nemhogy futkosson.... Szerintem az orrocskád egyszerüen bemelegedett. Most nem fáztál jövetben, és menetben? Mekkora hó volt a pályán?

Felszerelések

Asics gel 2150 w
Egyéb Garmin FR 305