monique futás

2010.12.27 Hétfő, 15:05:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:59:08

Távolság

8.65 km

Tempó

06:50 p/km (8.78 km/h)

Pulzus

Átlag
168
Minimum
0
Maximum
183

Edzésleírás

reméltem, hogy ma már nem lesz hó a pályán... kimentem gyorsat futni, láttam feltakarították, de van kb. 1 mm-es hóréteg... gondoltam, ez még jó lesz, elkezdtem kocogni bemelegítésnek, és akkor láttam hogy a pálya másik oldalán friss mély szűz hó van :) ...áááá! :P

 

utána nem volt ötletem, mit fussak, a szigetre nem akartam menni gyorsat futni, mert onnan sokáig tart mire hazaérek, és ez gyors futás után lehet h nem jó, a múltkor is akkor fáztam meg szerintem... (majd veszek bérletet a MAC-be??..) de így mégse akartam innen hazamenni :) vagyis elindultam hazafelé futva, gondoltam megnézem mennyire csúszós a hegy :), meg hogy a pályán átélt frusztrációt levezessem :P, nos az út először egy enyhe (persze havas) emelkedőn vezet, ez jól esett, de aztán meredekké vált és ahol gázolni kellett a hóban, úgy éreztem hogy ez meg a gravitáció vonzása már kicsit sok együtt... nem csúszott, de baromi nehéz volt felfelé a meredeken így... másrészt nem igazán akartam még hazamenni... akkor eszembe jutott, hogy a 165-ös útvonalán mehetnék tovább, mert ott még nem jártam :) persze ott is megküzdöttem a meredekkel, mert az út fele hóban, utána volt sík terület, na az mekkora megkönnyebbülés volt!

 

aztán összevissza "rohangáltam" ilyen 7:30-ban havas emelkedőkön 175-ös pulzussal, lefelé volt normális 5:xx tempó 155-165-ös pulzussal :). azt sem tudtam hol megyek, de aztán rájöttem, amikor megint kilyukadtam a folyondár úton :)

 

utána tovább hazafelé, kicsit "kipurcantam" a további meredeken, pedig nem is volt magas a pulzus. de észrevettem, hogy ha kb. 180-as pulzuson túl megyek, akkor elkezdem érezni a hideg levegőt az orromban meg a tüdőmben, na ettől döglődtem. aztán arra gondoltam, hogy jó lenne ha meglenne 2400km ma, úgyhogy folytattam és még tettem egy nagy kört zöldmálon (zöldmáli-törökvész-pusztaszeri). :) ez már jól esett, mert ez főleg erős lejtő + hosszú DE enyhe emelkedő volt.

 

szóval sajnos nem esett túl jól erős meredeken hóban menni a csípős hideg levegőben... ha hómentes meleg lenne, akkor se futnék mindennap hegyen (lábak, ízületek kímélése, óvatosságból), pedig akkor még full élvezetes is, hát még így... azért megpróbáltam, és végül is jó volt a változatosság kedvéért. :) ééés a kellemes meglepetés, hogy sehol sem csúszott, főleg mert nem volt igazán letakarítva a hó, ez sokat segített a csúszásmentességhez. :)

 

ja, ez az útvonal nettó szintemelkedés, mármint a kezdőpont jóval lejjebb volt, mint a végpont :P ez se segít az átlagtempón/pulzuson :D
a pulzus úgy lett 168 átlag, hogy erős emelkedőn a hóban 175-180, erős lejtőn meg 155-160, a többi 165-175 között.

és ez nem igazán volt az edzéstervben, persze. de mi a fenét csináljon az ember ekkora hóban :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 8.65 00:00 0.00 0 0 183 168
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

monique képe

monique 4927 napja

Mung: én csak 5-10 centis hóban futottam. és nem mindenhol volt friss. megúsztam a pocsolyákat is. ciki. :)
érdekes, hogy én tavaly éreztem kevésbé hidegnek a -4-eket. mármint egyáltalán nem éreztem annak. illetve most se, csak az orrom és a tüdőm, ha kicsit magasabbra ment a pulzus.
vo2max: lám, te találtál egy egész jó módszert a téli gyorsítóedzésre, lehet nekem is ezt kéne tennem! :)))

RemAti: bocs, nincs bennem elég mazochista hajlam.. :)

Hauanita: ezentúl beírom az edzésekbe, hogy mikor tervezem a pihenőnapot. :) a mai az (mármint pihenőnap)! vhogy a heti 7 nap futástól még félek, meg egyébként sem kell annyit futnom jelenleg. :) remélem sikerült megnyugtassalak :)

Hauanita képe

Hauanita 4927 napja

Nyugtass meg, hogy iktatsz be pihenőnapokat!!!

RemAti képe

RemAti 4927 napja

Gyere el a Margitára. -:) Lájtos emelkedők, puha homok, vastag avar réteg és ha hó van!  Akkor csak térdig ér helyenként. -:)

MungDaal képe

MungDaal 4927 napja

1 mm-es hóréteg...

Amibe futunk: 15 cm friss hó, alatta a sár nyúlik mint a rétestészta. A hónak köszönhetően nem ragad rád, de gyönyörűen fogja a lábad, csúszik ki alólad mindenfelé! Ahol a mélyben hőforrás lapul a hó szépen lefagy, ezeken a helyeken olyan mint a korcsolyapálya. Fenn a laposabb részeken óriási pocsolyák várnak alattomosan a szűz hó alatt, csak a tökürsima felszín árulkodik róluk. Néha így is sikerül bokáig merülni egyikbe-másikba (a cipőm tuti bele fog halni ebbe a terpfutás mániámba). És az alvó behavazott erdő ... Leírhatatlan!

nem esett túl jól erős meredeken hóban menni a csípős hideg levegőben
Mióta lefutottam a Tortúra 30 kilijét -10C-ban, megváltozott az elképzelésem, mind a hideget, mind a meredeket illetően! :)
Nagyképűen hangzik, de a tegnap -6-ot nem éreztem hidegnek (kesztyű se volt rajtam, sál se). Tavaly haltam bele a -4C-be, a polár sálam alatt!

A múlt héten Klami odavetette nekem félválról, hogy (emelkedőn felfelé az olvadó hóban), tavasszal majd VO2Maxozunk, réneztem az órámra 172-bpm, elmormogtam egy prsze hgyne-t, és loholtam tovább ... :)))

jeszi képe

jeszi 4927 napja

Gratulálok! Látom, megvan a 2400 is. Valamikor nálam is tervben volt a havi 200-as átlag. Nekem néha kifejezetten kell az olyan futás, amikor nem tudom előre, hogy merre, mennyit és milyen tempóban fogok futni:). Van amikor még azt se tudom, hogy futni fogok, de az már más kategória. Mint tegnap ebédre haza félhosszú bőrkabátban, farmerban, bakancsban. Siettem is, kedvem is volt - miért ne fussak! Nem néztek meg nagyon.

RemAti képe

RemAti 4927 napja

Kérj másik edzéstervet! -:)

monique képe

monique 4928 napja

letaposott havon is futottam, az se csúszott, mittomén biztos mázli :)

nem tudom az edzéstervet betartani jelenleg, kivéve a 70%-os futásos részét. végül is a fenti is majdnem az volt :)))

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4928 napja

A friss hó még nem csúszik, csak mikor már letaposták, akkor válik csúszossá, na azon élmény futni, főleg ha hírtelen kell megállni....

Móni nem ismerek rád: konkrét edzésterv, pulzusterv nélkül csak futkosni egyett.......pedig te nagyon szereted a számokat!

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_2 w
Egyéb Garmin FR 305