monique futás

2010.12.26 Vasárnap, 18:18:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:45:04

Távolság

7.04 km

Tempó

06:24 p/km (9.37 km/h)

Pulzus

Átlag
167
Minimum
0
Maximum
182

Edzésleírás

elvileg 70%, persze most inkább az intenzitást tartottam, nem tempót. amúgy gyorsabb futás lett volna, de tudtam, hogy tiszta hó minden, szóval lefújtam az ötletet. mondjuk ha tudom hogy ENNYIRE tiszta hó minden... :) hát durva volt, még a szigeten a belső úton is végig havas volt az úttest :) mi vaaan?!

amúgy ott egész jól futható volt, csak picit voltam lassabb, és nagyon jól esett. de előtte amikor a margit hídon át futottam ki a szigetre, az nagyon nehéz volt, a hídhoz vezető úton szinte végig mély hó. jó láberősítő, naa :P

tehát, kifutottam szigetre, a szigeten átfutottam a belső úton és aztán árpád hídon át haza. hazafelé már elég jól takarított úton futottam. oké, ott is havas volt, de nem kellett gázolni! a szigetre menet is itt kellett volna menni! :)) előtte úgy számoltam h nem sokkal több, mint 40p kell ehhez az útvonalhoz. hát a hó miatt kicsit több.. :)

ja, vhol a közepe táján úgy nézett ki, hogy elkezd rendesen esni a hó, de aztán mégse.

éés, tényleg jó láberősítő ez, nem csak vicc! vhogy mostanában nagyon tele vannak a lábaim erővel. :)
és tökre van kedvem futni is, csak a hazajutás macera utána ebben a hidegben meg uncsi az orrfújás a hideg levegőtől - fáj is a hidegtől az orrom néha futás közben. maga a futás továbbra is imádnivaló! :)

a 182 az árpád hídra felfutva volt, a végére, pedig belassítottam direkt, de gondolom, nem segített hogy havas volt az emelkedő. 176-on túlra nem ment máshol. (168-172 között a pulzus általában.)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:45:04 7.04 06:24 9.37 0 0 182 167
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

13 hozzászólás

monique képe

monique 4928 napja

"az út ami egyenesen megy tovább" kérdőjel lemaradt!

monique képe

monique 4928 napja

amúgy futottam már fel fenyőgyöngyéhez és tök jó volt de akkor nyár volt (semm hideg meg hó)

monique képe

monique 4928 napja

köszi. akkor már csak az addig vezető emelkedőt kell legyőzni :) mert ha a busszal megyek ki, akkor Bozót leszól megint :))

ja és még 1 kérdés... mit nevezel ott műútnak? az út ami egyenesen megy tovább

pátyalso képe

pátyalso 4928 napja

A Fenyőgyönyéig 65-ös busz leszállva tovább a műúton a Hármashatárhegy felé/Hármashatárhegyi út/,arról jobbra a Z +Jelzés ágazik ki a kékből,a Vízművek után.Addig emelkedik,lehet a kéken is elindulni.

monique képe

monique 4928 napja

köszi a tippet, csak sajnos fogalmam sincs hol ez a szintút :) térképen kb hol van ez a rész?

a hasamban még nem volt izomlázam hehe :)

pátyalso képe

pátyalso 4928 napja

Egy Fenyőgyöngye fölötti Feketesalak-Virágosnyereg között nincs nagy lejtő ,Szintútnak is hívják.Ez csak az egyik alternatíva.Ha nem rohansz ,tiszteled az erdőt nem lesz semmi bajod.

Megfelelő talpú cipőben,jégmentes hóban nem kell másképp stabilizálni.Tegnap is csak az első 2 kilin kellett az aszfaltos havon stabilizálnom,mert az csúszott felfelé futva,az erdőben még a szűzhóban is simán a megszokott lépésekkel futottam,pontosabban kicsit apróbbakat léptem gyorsabban,de a stabilizálás ugyanaz volt.

De sokat számít ilyen talajviszonyoknál a has- és a deréktáji izmok erőssége is.Érdemes őket erősíteni,lassan nekem is el kell kezdenem a felsőtest erősítését.

monique képe

monique 4928 napja

jó nem mondom de akkor akkor te se mondd többször h fura meg perverz :P

amúgy meg élveztem :)

Bozót képe

Bozót 4928 napja

Nem futsz hegyen, helyette lefutsz a mocskos városba meg vissza...sirály. Persze, semmi közöm hozzá. Csak fura és kész. Nem kell többször elmondanod.

monique képe

monique 4928 napja

stojesz: ez tényleg érdekes :D

Bozót: jaj totál nem olvasol :), pedig leírtam az útvonalat: kifutottam a szigetre, átfutottam a szigeten (2,5km) és visszafutottam.... hegyen nem futok ilyenkor, nem kockáztatom, hogy vhol lejtőn jeges és elcsúszok. még hányszor mondjam el hogy nem szeretném ezt kockáztatni? :))

Bozót képe

Bozót 4928 napja

Kicsit perverz :)  Amikor úgyis mindenhol hó van is képes vagy kiközlekedni arra a vacak szigetre....

stojesz képe

stojesz 4929 napja

Furcsa, Körmenden egy deka hó nincs. Két-három hete meg csak erről a vidékről lehetett hallani a hírekben a hóhelyzet miatt :)

monique képe

monique 4929 napja

igen, másként stabilizálom a lábam helyzetét a lábfejemmel, azt figyelgettem ma is :).. ha ennek a megfogalmazásnak volt értelme.. :D

én is kérdeztem magamtól h miért sötétben... :) de végül is nem zavart! a hó elvonta a figyelmem :D meg nagyrészt kivilágított helyeken mentem.

Hauanita képe

Hauanita 4929 napja

Szerintem ezeken az instabil talajokon minden futás erősíti a lábat. Biztos másként támasztunk vagy ilyesmi.
Viszont. Mi a jóélet vesz rá arra, hogy sötétben fuss, amikor -kivételesen- világosban is lehetne??? :))

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_2 w
Egyéb Garmin FR 305