monique futás

2010.12.18 Szombat, 16:27:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:16:45

Távolság

11.83 km

Tempó

06:29 p/km (9.25 km/h)

Pulzus

Átlag
167
Minimum
0
Maximum
188

Edzésleírás

felkelve tök jól éreztem magam, és éreztem hogy a lábaim nagyon unatkoznak már, úgyhogy kimentem... sajnos kabátban, mert a polar felső az én lakásomban maradt. meg persze 2 nadrág (+vékony sapka + vékony kesztyű), bár lehet h lassú futáshoz nem is kellene ennyi minden, eléggé melegem volt a kabátujj feltűrése után is. amúgy se éreztem a mínuszokat.

 

elvileg 35p 65% meg 45p 70% kellett volna, de végig havas volt a terep, úgyhogy inkább csak vmi körülbelüli intenzitást próbáltam tartani...

 

...de elég fárasztó volt a hóban menni :( a pulzus is picit összevissza. szóval, a lábaim fáradtak hamar, ezért az első három kör után nem is volt sok kedvem gyorsítani (a 70%-ra vagy mi), de rögtön a negyedik kör elején megpillantottam egy gyanús kutyát a sötétben... futottam tovább, messze volt, nem jött utánam, de meglett az adrenalinbomba, amitől tudtam gyorsítani :D

 

aztán azt a tempót tartottam a végéig, és még jól is esett, azaz csak a vége előttig: az utolsó körben (egy kb. 1km nem teljes kör) egy másik kutya jól rám rohant...annak ott volt a gazdája, de persze semmi póráz... ösztönből rákiabálás a kutyára, ami nagyon rossz ötlet volt, mert a torkom azonnal megérezte a hideget. addig persze orron lélegeztem. a pulzus meg felment 188-ra. amúgy 178-179 körül lehetett a max erre az edzésre, ezt a hülyeséget leszámítva, de még utána is percekig 185 körül, mert biztos gyorsabban is mentem az idegtől...

 

azóta érzem a torkom kicsit, csak máshol mint az előző megfázásnál, há basszus... totál olyan érzés, hogy ez a tél le akar engem győzni (persze nem kell a megszemélyesítést komolyan venni)...
ez így tök gáz :((( most még hányszor szívat meg ez a szar időjárás? :((( a tavalyi tél sokkal egyszerűbb volt, mert akkor sokáig nem volt igazi tél (januárig nem)...vagy csak rövid ideig...

 

és pls, beszólást nem akarok h igenis jó a hó meg a korán jött tél meg h szeressem a kutyákat meg h tök béna vagyok, így is már elég depis vagyok az egésztől, köszi

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:16:45 12.1 06:21 9.46 0 0 188 167
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

30 hozzászólás

monique képe

monique 4935 napja

nem, csak most h kérdezed :) ...majd talán jövőre csinálok 29-et! :/

Bozót képe

Bozót 4935 napja

Csak érdeklődöm leesett-e a tantusz HarcsaBarna hozzászólásával kapcsolatban?  ;-)

monique képe

monique 4935 napja

alapok = aerob kapacitás + állóképesség

monique képe

monique 4935 napja

miki, ez a versenyre való formaidőzítés engem majd akkor fog érdekelni, ha már jobb futó leszek, addig nem tud izgatni 1-2 perc ide vagy oda egy félmaratoni időben :P addig az alapok további építésén dolgozom...

miki képe

miki 4936 napja

Ne értékeljük túl a mostani időszak jelentőségét. Take it easy. A kenyiak ennyivel a versenyek előtt éppen azon munkálkodnak, hogy meghízzanak, legyen majd erejük edzeni később. Tavasszal, ha kisüt a nap, úgyis formába lendülsz pár hét alatt. Kivéve, ha már most kistresszeled magad testileg és lelkileg. Tavaly pl. én is túl korán futottam túl sokat, mire versenyezni kezdtem, már túl voltam a csúcson.

monique képe

monique 4936 napja

HarcsaBarna: nem, kb. 10km lett volna mára. na mindegy :)

Cz. Ferenc: egész jól hangzik ez az összefoglalás. csak a futás maradt ki belőle :)))

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4936 napja

Kedves Móni! Összefoglalva az előző hozzászólásokat! Miután már szuperjó futó vagy, tessék elmerülni egyrészt a jó meleg habokba, másrészt a táplálkozástanban ( vitaminok, ásványi anyagok stb..) persze közben lehet sazunázni is. Én rengeteg (saját készítésű) savanyú káposztát eszek, és nagy ívben elkerül mindenféle baci!!!

HarcsaBarna képe

HarcsaBarna 4936 napja

ma nem kellett volna egy hosszabbat futnod?? Olyan 28 körül:-) 

na, vigyázz Magadra!

 és csak lassan ebben a hidegben!

 

monique képe

monique 4936 napja

ja és persze köszi mindkettőtöknek!! (nem utasítok vissza mindent "alapból". elnézést, ha így jött volna le.)

monique képe

monique 4936 napja

Tündüs, az elírásod amúgy freudi volt? :))) "műszar" :D

monique képe

monique 4936 napja

najólvan a túledzésnek illene legyen más tünete is... én tudom korábbi tapasztalatból, hogy milyen a túledzés, milyen tünetei vannak nálam, és ez nem az.

 

Hauanita, a tavaszt csak annyira szeretném, mint te. ;)

 

ja, szaunát szeretem, csak ritkán jutok el (ez az én hibám, mert egyedül nincs kedvem menni :)) ).

Hauanita képe

Hauanita 4936 napja

Monerd! A kinn futástól nem lesz beteg az ember. A túledzettségtől könnyebben. :S
Másrészt. Valamiből fel kell adni: ha tényleg tempóedzéseket akarsz csinálni, tél kellős közepén, akkor néha érdemes rámászni arra a futópadra. Benn vagy, melegben, futhatsz gyorsan, biztonságos, és még izmos férfi felsőtesteket is bámulhatsz közben. ;)
Bár nehéz úgy Neked segíteni, ha mindent visszautasítasz. Mert tartok tőle, abban egyikünk se tud segíteni, hogy tavaszt csinál Neked holnaptól. Bár állítólag enyhülni fog.

Ja, és még valami. Ha bírod, és szereted, a szauna is jól eshet ilyenkor. Én nem bírom, nem szeretem, de az infraszauna lájtosabb, isteni volt tegnap a 41 fokos nyár feeling :)))

Tündüs képe

Tündüs 4936 napja

nem, dehogy nem akarlak futópadra rábeszélni. Csak arra próbáltalak figyelmeztetni, hogy az immunrendszered nagyon érzékeny műszar és rögtön jelzi, hogy valami nem tetszik neki. Persze lehet, hogy nem a futás váltja ki és csináld csak továbbra is az edzéseidet.

Nálam pl megfigyelhető volt, ha agyondolgoztam magam hamarosan jött egy jó kis nátha válaszul a stresszre. Kíváncsi leszek idén hogy alakul, mert sokszor érzem kifutom magamból a feszültséget.

Jobbulást és úgy néz ki enyhülni fog az idő, hajrá!

monique képe

monique 4936 napja

ha tavon futott volna, lehet h most nem itt írogatna...? :O

Cz. Ferenc: elég durva ez a sztori... jó h le tudtad kezelni :)

Bozót képe

Bozót 4936 napja

Pátyalsó: ugye nem tavon futottál? :P

Bozót képe

Bozót 4936 napja

Ha jól értelmezem, ez az első(vagy max második) megfázás-jellegű nyavalyád a télen. Azt gondolom, ebből még korai messzemenő következtetéseket levonni és magadat depibe taszítani....

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4937 napja

Üdv Mindenkinek!

Itt Szoboszlón szerencsére amerre futok kertes házak vannak, tehát kutyasétáltatókkal viszonylag ritkán lehet találkozni, azok is fegyelmezetten pórázon sétáltatják!

Viszont augusztusban éppen futottam mikor feltünt 3 kóbor kutya volt vélhetően egy szuka közöttük, és két fiú, az egyik tacskó volt, a másik egy közepes kutya totál keverék. Vélhetően a lány miatt volt némi nézeteltérés, mert a közepes kutya összeverekedett a tacskóval, és teljesen ráharapot az orrára, úgyhogy a tacsi feje félig eltünt a másik kutya szájában, mondanom sem kell, hogy hatalmas vonyítás kiséretében. Éppen ekkor értem oda, azonnal odafutottam néhányszor jól alaposan hátsón rugtam a közepes kutyát, és jó hangosan rákiálltottam!!! Aa 3. rugásnál elengedte aa tacsi fejét, és elfutottak.

Néha nagyon célravezető hogyha határozottan lépünk fel!!!

monique képe

monique 4937 napja

hát ez valamivel jobb ötlet lenne :)))

pátyalso képe

pátyalso 4937 napja

Távmunka a Kanári-Szigeteken:)

monique képe

monique 4937 napja

köszi. :))

Tündüs: sajnos a futópad még kevésbé az én utam, ha erre célzol... :( :) lehet nem erre gondoltál :), de más ötletem sajnos nincs...

NincsMeSE képe

NincsMeSE 4937 napja

Én a kutyás "élményelemet" tegnap letudtam, a hótaposósat ma! De ahogy írtam is: K.O.! :-) Pedig én 7 fölötti tempóban "zúgattam".. :D

Szóval nagy gratula a kitartásodhoz, és egészségedre a futit! :-)

És csak beszólásmentesen (: a hó szerintem tényleg tök jó, viszont támadólag fellépő ebre én is rákiabáltam volna!

Szép táv, remek hótaposós tempó, jó pihit!! :-)

Tündüs képe

Tündüs 4937 napja

Egy célt többféle úton is el lehet érni.  Néha  a papírformát meg kell bontani, mert  a körülmények nem engedik elérni a célt. Rugalmasnak kell lenni és kihasználni a lehetőségeket.  Ha egy út a tiéd azt magadtól is érezni fogod, de most megfázóst játszol, tehát magad is érzed, hogy ez nem  a Te utad.

 

Ehh, de nem vagyok én Müller Péter...

 

ja és bármit, hideget, meleget, szelet, havat csak kutyát ne, pedig imádom őket,  (gazda meleltt pórázon).

monique képe

monique 4937 napja

ah, nekem nem a célokkal van a baj... fejben ott vagyok a hideggel kapcsolatban, ki tudok menni ugyanúgy, mint máskor, a gyors futások se volt gond alapból, de utálom már a fájós torkot meg betegséget!! :( mondhatod úgy is, hogy fejben nem vagyok ott a betegséggel kapcsolatban. nehéz nekem elfogadni, hogy ennyire nem bírom a telet idén. (tavaly mázlim volt. amúgy meg évente átlag 2x vagyok megfázva és 1 nap alatt kilábalok belőle, szóval ez most nekem sok.)

ja mondhatod h a célokkal van a baj mert ha nem lenne, akkor nyilván gyakrabban bent maradnék a meleg szobában. :)) de amúgy tudom élvezni a kinti futást ilyenkor is, csak a következmények...ehh.

Hauanita képe

Hauanita 4937 napja

Kitartást Monerd! :)))
Sok-sok télen túl vagyok már (átfutotton és végigpunnyadton is), de most jutottam el odáig, hogy elfogadjam, ami jön.
Nekem bejön, ha felkészülök fejben, hogy itt még hónapokig sz*r idő lesz. És vagy nem megyek ki, vagy megpróbálom élvezni a helyzetet, amennyire ez tőlem lehetséges. De tudom, hogy bosszantó, főleg olyankor, ha valakinek komoly céljai vannak. Na. Többek között ezek miatt nincsenek nekem olyanok. Rengeteg bosszankodástól kímélem meg magam.
És talán érdemes erről is (már, hogy nem szereted a telet) beszélni az edződdel. Már, ha nyitott rá, hogy meghallgasson.

monique képe

monique 4937 napja

pátyalso: jaj, mit panaszkodok én itt :), nem is tudom mit csinálnék, ha jégen is kéne futnom. egyszer-egyszer elmenne, ja, érdekességképpen....

 

mindenkinek köszi és jó futást!

monique képe

monique 4937 napja

nincs baj az offal. :) bárcsak az összes kutya kistestű  lenne... :) azoknál max. az zavarna h az utamban van és nem megy onnan, max. ha a gazdi szépen megfogja és odébb rakja, volt már ilyen :)) sajnos ezek a maiak nem pici kutyák voltak, ráadásul az első(a gyanús kutya a sötétben) az olyan németjuhász vagy németjuhász-keverék lehetett. azok meg sokszort agresszívak tudnak lenni :/ persze gondolom neveléstől is függ, ez csak egy ilyen laikus megfigyelés...

pátyalso képe

pátyalso 4937 napja

Ebben az időben csak a kiliket lehet gyűjteni,meg állandóan öltözni-vetkőzni.Ma 3-szor szakadt be alattam a jég futás közben.Egyszer elmenne hetente a hóban-jégben futás,nade heteken keresztül:(

A kutyákról meg vagy jót vagy semmit.

Remélem holnapra elmúlik a torokfájásod. Egészségedre.

Briel képe

Briel 4937 napja

Nekem anno kis testű kutyám volt (drótszőrű foxi), kis "hörcsög", nem tudta felmérni az erőviszonyokat soha. Utáltam, ha póráz nélkül sétáltatták a kutyákat mások. Persze a kutyák odajöttek hozzánk, én próbáltam elhúzni a foxinkat, de a másik gazdi kiabált, hogy "Nem kell félni, nem bánt!", én meg tudtam, hogy az én kis foxim tutira behergeli a másikat és hiába olyan nagyfiú az enyém, biztos alulmarad egy nagytestű kutyával szemben...

Na, csak eszembe jutott a kutyás élményedről Bocs az offért, egyébként meg egészségedre, reméljük, nem ártott meg a torkodnak a kiabálás. :)))

monique képe

monique 4937 napja

jaja, még akkor is frász, ha tudom h nem fogja átharapni a torkod. ez amolyan ösztön. meg akadályozza is a futást, ha nem megy az utamból. az meg idegesítő :/

RemAti képe

RemAti 4937 napja

Megértem a kutya problémát. Engem is a frász kerülget mikor előront egy kutya valahonnan. Főleg mikor sötét van.

Felszerelések

Asics gel 2150 w
Egyéb Garmin FR 305