monique futás

2010.12.10 Péntek, 14:25:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:09:49

Távolság

11.32 km

Tempó

06:10 p/km (9.73 km/h)

Pulzus

Átlag
163
Minimum
0
Maximum
175

Edzésleírás

ez most jól esett! :) szél ellenére is! :) kísérleteztem 2 db nadrággal, alul testhezálló hosszú (elvileg 5 celsius fokig jó), felette nem testhezálló hosszú futónadrág (ezt tavaly télen is használtam, jó volt mínusz 10-ben is lassú kocogáshoz). eredmény hogy jó meleg volt :P azért a végére talán kezdtek kihűlni picit a combok, de végig jól esett a futás. nemtom, gyorsabb tempónál segítene-e, ez most azért elég lassú tempójú edzés volt. ja és elővettem a téli futózoknit, úgyhogy lábfejem is jó melegben volt. nem úgy mint pl. a félmaratonon...oda is ez kellett volna.
1 vicces: hazafelé futottam, amikor egy random gyerek elkezdett mellettem futni, megpróbált lehagyni, lehagyott, de egy idő után feladta, így visszaelőztem tempóváltás nélkül. :)))

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:35:27 5.59 06:21 9.46 0 0 166 157
00:34:22 5.73 06:00 10.00 0 0 175 169
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

18 hozzászólás

monique képe

monique 4944 napja

a tartalékot jól mondod :)) köszi a tippeket! nem vagyok izzadós amúgy, főleg így télen nem. ez a neoprén térdvédő remekül hangzik, utánanézek, mínusz 10 fokban kell nekem is ilyesmi.

tzh képe

tzh 4944 napja

Hasonló puzussal közöm nincs ehhez a tempóhoz, ráadásul nálad ebben még tartalék is van vagy 30 ütésnyi.

más: a szél ellen szélálló cucc kell, még ha évente 3-4 alkalommal is van rá igazán szükség. (izzadósaknak legalábbis, mert minél szélállóbb valami, annál párazáróbb is. A különböző "szuper" membránok nem képesek csodára, az parasztvakítás.)

SC nevű, korábban túra, jelenleg futó spori évekkel ezelőtt neoprén térdvédőt fedezte fel magának, mint működő cuccot hidegben. Azóta nem volt gondja a térdével hideg időben.

monique képe

monique 4945 napja

nemtom, ma nem hiányzott :) gondolom 50km/h szélnél már kellene, de az meg... :)

Bozót képe

Bozót 4945 napja

A szélanorák (ami nem gagyi) nem meleg, csakis a szelet fogja le.

monique képe

monique 4945 napja

Bozót: én érzem :) mind2 könnyű de azért van icipici különbség, de lehet ez a pulzusmérőnek köszönhető h érzem :P mármint az tanított meg ezen különbségek érzékelésére (bár szubjektíve inkább lábban volt különbség, nem keringésterhelésben).

RemAti: a felsővel nincsen semmi gondom. anorákot nem használok, az nekem túl meleg futáshoz:) vékony hosszúujjú van helyette. a térdem mínusz 10-ben igényel külön réteget. a könyököm soha nem volt gond még :D ez biztos egyéni.

Bozót képe

Bozót 4945 napja

Ja, most látom, hogy itt kétféle tempó volt. Mondjuk én nem nagyon érzeném, hogy 5:59 vagy 6:20 :)))

Bozót képe

Bozót 4945 napja

Az enyém valami New Balance melegítőcucc szerintem, turkáltam :P  De nagyon jól fogja a szelet és nem is ázik át azonnal. Lehet kapni szélanorákot, az az igazi.

RemAti képe

RemAti 4945 napja

Anorák alsó és felső. Jó minőségüt szerezbe, mert különben beleizzadsz és rosszabb lesz a helyzet. Nekem a térdem és a könyököm szokott fázni, pedig néha tempózok rendesen. -:) Mostanában bejött a lóbalzsam. -:) A könyökre beszereztem egy karmelegítőt. -:)

monique képe

monique 4945 napja

szélgatya milyen?

monique képe

monique 4945 napja

a mozgáshiányt amúgy úgy enyhítettem, hogy kitakarítottam a lakás nagy részét kínomban :D (ritkán takarítok ennyit egyszerre... mire nem jó a futás!)

monique képe

monique 4945 napja

hát lehet hogy csak azért vártam, mert baromi nagy mozgáshiányom volt tegnap, nem is értem miért(mert előző nap azért kemény volt a résztáv...) :) amúgy meg még azért, mert eddig a végig azonos tempójúhoz voltam szokva + kíváncsi voltam mi lesz 2 gatyában futva :)

Bozót képe

Bozót 4945 napja

A sort vagy bringásgatya jó a vékonyabb hosszúra egy kis plusz védelemnek :) Durva időre van szélgatyóm :)

Bozót képe

Bozót 4945 napja

És mi is volt ebben az edzésben amit annyira vártál? 

monique képe

monique 4945 napja

az érzékeny nem fázósságot jelent...csak simán vhogy fura lesz ott a hidegtől :).

monique képe

monique 4945 napja

nekem is leginkább ott tűnik érzékenynek :)

Briel képe

Briel 4945 napja

Kb ott fázott egyszer-kétszer, ahol a sort takarna. Nem volt vészes amúgy, de eddig még olyan nulla- mínusz 1 volt a leghidegebb, amiben futottam.

monique képe

monique 4945 napja

random, aha. :) (nem ismertem, csak ott ment az utcán, gondolom hazafelé, én meg elfutottam mellette és akkor kezdett ő is futni :D )

fázik a lábad futás közben?

Briel képe

Briel 4945 napja

Random gyerek? :))

Én is gondolkodom a második réteg gatyán, bár az enyém hidegre való. De lehet, egy sortot érdemes fölé venni...

Felszerelések

Asics gel 2150 w
Egyéb Garmin FR 305