monique futás

2010.12.01 Szerda, 12:31:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:03:53

Távolság

9.56 km

Tempó

06:41 p/km (8.98 km/h)

Pulzus

Átlag
163
Minimum
0
Maximum
174

Edzésleírás

bent voltam a városban, és gondoltam akkor már hazafutok. :)) legalábbis a kajavételig futottam: a corvintól mentem széna térig, persze kerülő úton, lánchídon át, aztán le a következő hídig délre, és utána még körbemásztam 1 kört a vérmező körül, mert miért ne, meg hogy kijöjjön 1 óra. :)

 

végig hóban futás, talán a "pálya" 5%-a volt tiszta, a többi mind havas... ahhoz képest a pulzus annyira nem szállt el, csak helyenként, de az miattam volt :). ugyanis az elején túlságosan begyorsultam annak ellenére hogy havon futottam (6:20 alá :D), aztán nehéz volt belassítani, aztán meg időnként nem figyeltem, és olyankor mindig felkúszott 170-re a pulzus, mielőtt ránéztem az órára, és észbe kaptam. szubjektíven a 170 még nem volt másmilyen, mint a 160. (175 azért már más lett volna kicsit.) ja és azért nyomtam le ilyenkor a pulzust, mert ha már a tempó összevissza volt, legalább alacsony intenzitáson akartam maradni...nehogy már vmi közepes intenzitást csináljak belőle véletlen :)


alapvetően azért volt nehéz figyelni a tempót (vagy a pulzust), mert vhogy a hóban nehéz volt lassan futni! egyszerűen amit lassúnak éreztem az még nem volt elég lassú...vhogy nagyon nyomtam az izmaimmal a lépéseket. szóval 160 alatt nagyon ritkán volt a pulzus ha havon mentem (tiszta járda más eset, de abból nagyon kevés volt).

 

na és ma nem zavart a hideg. kezdem szokni vagy csak segített h nem este futottam? :) és vicces, de tavaly télen nem volt alkalmam igazán hóesés közben futni, na ez most sikerült, végig esett, a legvégén lett belőle eső, de addig elég rendesen havazott, néha karcolta az arcomat, meg belement a szemembe, de ezt leszámítva tök jó volt! meg nem tudom miért, ma nem éreztem a kényelmetlenségeket annyira...pl. ha a latyak ráment a cipőmre stb.

 

csak utána nem volt jó már megint... most ugyan nem vettem le a kabátot (ráadásul most egy még melegebb kabátot vittem, mert nem volt kedvem a futás előtt fagyoskodni a városban), és érdekes módon annyira nem volt benne melegem (pedig még a vékony sapka is rajtam volt), de beleizzadhattam vagy esetleg belekerülhetett egy kis hó, mert utána nem volt kellemes hogy kicsit vizes volt a kabát alatt... erre egyszerűen nincs megoldás, fagyoskodhatok hazáig, és imádkozhatok h ne fázzak meg, hát ez van :)

 

ja meg a futás után rájöttem hogy eléggé átázott a cipő, nálam ez ugyan nem okoz vízhólyagot, de a lábfejem úgy egészében érzékennyé válik arra, ha ráhelyezem a teljes testsúlyom pl álldogálva... forró zuhany és már ok, már érzékel rendesen és nem túlérzékeny :)

 

összességében jó poén volt! =)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:03:53 9.56 06:41 8.98 0 0 174 163
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

monique képe

monique 4952 napja

ah, nem szoktam hátizsákot vinni. :) és nem is akarok :)

Bozót képe

Bozót 4952 napja

Száraz pólót végülis vihetnél magaddal a futós hátizsákban....

monique képe

monique 4952 napja

sajnos egyik sem opció, amikor nem ajtótól ajtóig van a futás. láb: reméljük! :)

Bozót képe

Bozót 4953 napja

A láb idővel megszokja. A hidegben nedves ruhával sajnos csak egy dolgot lehet tenni: szárazra cserélni vagy mozgásban maradni :(

monique képe

monique 4953 napja

ja én még az ónos eső előtt mentem, így könnyebb volt :))

monique képe

monique 4953 napja

köszi :D

zenoka képe

zenoka 4953 napja

hat akik ma kimentek futni azok hosok! Te is:)

forgi képe

forgi 4954 napja

Úgy látom ma mindenki összevissza tempót ment. Persze az útviszonyok, ahogy éppen engedték! A lényeg, hogy élvezted!

Mike01 képe

Mike01 4954 napja

egs.

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_2 w
Egyéb Garmin FR 305