monique futás

2010.11.30 Kedd, 19:22:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:58:44

Távolság

9.1 km

Tempó

06:27 p/km (9.30 km/h)

Pulzus

Átlag
164
Minimum
0
Maximum
172

Edzésleírás

kész, én meghaltam!! a hidegtől, pedig abban a meleg esőkabátban mentem ki, kapucnival meg mindennel (meg persze a legmelegebb nadrágomban). derekam fázott, meg a felsőtestem itt-ott. és ilyenkor amikor kb. csontig hatol a hideg, olyan érzésem van, mintha teljesen elvesztem volna, és hogy menekülni kéne, másnak nincs ilyen érzése? a futás első néhány percében is rajtam volt a kabát, igen, még a kapucni is és alatta egy vékony sapka.. utána már le tudtam venni, és aztán felül 2 rétegben futottam, szép lassan feltűrtem az ujját a hosszú 2. rétegnek, a sapka maradt, mert vékony volt, éppen hogy nem volt túl meleg. és ez volt az első nap a selyemkesztyűvel, persze azt is levettem pár perc után. futás után megint majdnem megfagytam, de legalább a menekülős érzésem nem volt már meg, amit amúgy gyűlölök.

 

ja és ahogy sétáltam ki a szigetre a margit hídon át, felment a pulzus 136-ra aztán tovább 143-ig, pedig csak ilyen mínusz 10-en túl csinálta ezt a pulzusom az előző télen. ebből is látszik hogy ez a hirtelen jött hideg nekem egyértelműen sokk. sok is meg sokk is :) a futás közben már csak kicsit volt magasabb a pulzus (ebből látszik hogy azért nem mínusz 10 volt, mert akkor sokkal magasabb lenne), igaz a tervnél kicsit gyorsabban is mentem, nem bírtam lassítani. így legalább nem fáztam :) amúgy szerintem kb. 2bpm-mel volt magasabb... bár a végére még inkább (169-ig is felment).

 

azért talán 1-2 hét alatt hozzászokom, és akkor majd futok mínusz 13-ban is megint. :)) (tavaly télen az egész jó buli volt, azt leszámítva hogy olyankor nehezebb lélegezni) de tényleg nem értem magam, hogy miért nyavalygok most ennyit a hidegen, meg lehet nézni az edzésnaplómban, hogy tavaly télen nem szenvedtem ennyit. vagy nem emlékszem rá :))

 

még 1 érdekes: amikor kimelegedtem a futás elején és levettem a kabátot, ahhoz megálltam 1 percre, és amíg vettem le a cuccokat, egyáltalán nem fáztam, sőt. de amint elkezdtem futni megint, azonnal megcsapott a hideg megint. a menetszél??? ebben a lassú tempóban? :O

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:58:51 9.1 06:28 9.28 0 0 172 164
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

10 hozzászólás

monique képe

monique 4952 napja

írtam h megszoktam azóta!... :D csütörtökön késő du. kb. 0 fokban (max 1) futottam mert annyit mutatott a hőmérő és teljesen jó volt.  igaz ebben a késő délutániban ajtótól ajtóig futottam, mert anyum házánál ez megoldható. köszi a tippet!

Bozót képe

Bozót 4953 napja

Bizonyára nem egyformán akklimatizálódunk, előbb-utóbb mindent meg lehet szokni, vagy majdnem mindent :P Én örülök, hogy végre a naptárt utolérte az időjárás.

Nem szajkózom megint, hogy fuss ajtótól-ajtóig, mondtad, hogy nem jön be, így az kiesett, mint egyértelmű megoldás. Ha nagyon-nagyon hideg van én azt szoktam, hogy még bent bemelegítek picit, hogy ne érjen akkora meglepiként a hideg, magasabb "üzemi hőmérséklettel" és tempóval tudjak indulni rögtön.

monique képe

monique 4954 napja

Mung: ja látom téged is sokként ért, félreolvastalak. ;) amúgy fog menni az a -16 mindkettőnknek, ez tuti! :) már vettem ám arcmaszkot, tavaly télen még nem kellett, mert 13-ban még nem fázott az arcom, de hátha 16-ban már fog.. :DD

monique képe

monique 4954 napja

Eperszem: a derekamra kötöm :)

NincsMeSe: ejnye ejnye :PP tessék futni :)))

Mike: neked válaszolok az edzésednél :P ide annyit h azért jobb ha végigolvasod mielőtt írsz. :)

Mung: minden relatív, szóval 0 vagy nem 0, hideg a +10 fokokhoz képest. nekem. ennyi. kérem kapcsolja ki. ;) ja és nem olvastad végig te sem az edzésleírásom. de nem értünk egyet az alapján. mert én a leírásba azt írtam hogy 1-2 hét kell a megszokáshoz, nem 2-3 hét, de tévedtem mert ennyi se kellett a mai alapján :D

KaCsa_Judit: nekem az nem jön be, mert beleizzadok, és akkor meg azért fázom utána. :( ja és mindent azelőtt vetek le, mielőtt beleizzadnék.

NincsMeSE képe

NincsMeSE 4954 napja

-1-ben, sötétben, "menekülve".. :-) Nagy gratula a kitartásodhoz, és egészségedre!

Én tegnap ezt fejben végigzongoráztam és végül győzött a fűtött szoba.. :-(

Szóval jár a maximális 5*! :-)

empirke képe

empirke 4954 napja

Nekem az jön be, hogy nem vetek le semmit futás közben télen. Ha jól bemelegedtem, és izzadok a ruhában, akkor sem, mert akkor meg tuti fázom, és megfázom. Amiben megyek, végig abban maradok. (kivéve a kesztyű, az rólam is elég hamar lekerül)

És ahogy MungDaal írja, még kis idő, és akklimatizálódunk!

 

MungDaal képe

MungDaal 4954 napja

Na akkor ehhez adj hozzá egy bokáig érő jeges pocsolyát és helyben vagyunk! :DDD
Hirtelen jött hideg??? De hisz még alig vagyunk 0 alatt! Én épp ma reggel gondoltam bele – mikor egy szál köntösbe, meztilláb, papucsba,  kitipegtem kicserélni a kutyák vizét – hogy ha ez most ennyire zokonesik, mi lesz velem majd -16C-ba? Brrr.
Még 2-3 hűvösebb hét, és észre se fogod venni.

ui.: Este megyek edzésre, egyenlőre viharos szél fú, persze szemből ... Ja és perpill -5Co van

Eperszem képe

Eperszem 4954 napja

Hát jól van megmondom őszintén picit megnyugtattál, azt hittem csak én szenvedtem tegnap a hideg miatt...  De hova teszed a kabátod?

Mike01 képe

Mike01 4954 napja

Hello Monerd,

Elso 3 sort olvastam el csak.

A lenyeg: ilyenkor kell kemenynek lenni, es utana az tesz erosse, hogy a szelsoseges idojaras nem befolyasol. Utana mar, ha jobb az idojaras, egyszeruen fel sem tunik. Tegnap delelott nekem az arcom fazott, kutyahideg szembeszel fujt hazafele, de mivel varoson kivuk voltam, egy eselyem volt: funi... hazaig.

Csak kemenyen a telben.

Mike

Briel képe

Briel 4954 napja

Szerintem a "gyenge szél" volt a bűnös. Nagyon hirtelen lett hideg szerintem is, de azért szépet futottál, minden nehézség ellenére! :)

Felszerelések

Asics gel 2150 w
Egyéb Garmin FR 305