monique futás

2010.11.17 Szerda, 14:59:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:52:57

Távolság

9 km

Tempó

05:53 p/km (10.20 km/h)

Pulzus

Átlag
171
Minimum
0
Maximum
180

Edzésleírás

elvileg olyan (de laza!) tempóban kellett menni, amit még bírok úgy hogy tegnap nem ettem sok szénhidrátos kaját (részben fehérjét ettem helyette részben meg semmit). érdekes mert amíg el nem kezdtem a futást, nem tűnt fel hogy nem pótoltam be tegnap az összes kalóriát. :) annyi volt a különbség, h a lábaimnak ez volt a max. tempó ami még kellemesnek érződött. mármint az elején ez 6p tempó volt, és kicsit sokáig tartott mire többet is akartak, utána már 5:30-on belül is jól esett, de nem sokkal belül. szóval úgy lett a 180-as max. pulzus. meg visszalassítottam ha soknak éreztem (főleg a feltúrt földön ahol az elmű emberei dolgoztak valamin)... de asszem még mindig nemtom milyen az eléhezés :P éreztem h vmi más, de nem volt semmi extra... a pulzus is simán felment :P

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:52:57 9 05:53 10.20 0 0 180 171
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

monique képe

monique 4966 napja

köszi a részletes választ! :) ez az edzés önmagában valóban rövid volt, de előző nap nem ettem szinte semmi szénhidrátot (nem is sikerült elég kalóriát bevinnem a 18km-en elégetett kalóriák pótlására). az alapján amit írsz, csak az elején voltam a folyamatnak. ;) pl. néha volt kis szédülés de amúgy elvoltam. lehet hogy kevésbé érzékelem az ilyesmit egyébként is, mármint alacsonyabb vércukorszint kell ahhoz hogy riadót fújjon az agyam. pl. elég jól tolerálom azt is ha sokáig nem jutok semmilyen ennivalóhoz, nem nagyon veszem észre max abból ha korog a gyomrom :D. (viszont a futás után mindig komolyan veszem a kalóriapótlást, kivéve ugye most a carbo un-loading/loading miatt.)

jeszi képe

jeszi 4966 napja

Ennek is vannak fokozatai. Ennek megfelelően először csak nem tudsz gyorsítani, aztán a tempót se tudod tartani, majd már csak a séta megy, és a végén a lábadat is alig tudod megemelni. Megjelenik a szédülés, koordinációs zavarok jelentkeznek, szétesik a mozgás (amig egyáltalán lehetséges). "Leszabályoz a rendszer" a nagyobb katasztrófa elkerülése érdekében. Éppen ezért lehet szerintem egy darabig fejben fel venni vele a küzdelmet. Velem kétszer fordult elő durván. Mindkétszer több órás szembe szeles biciklizés hatására, Némi kalória, és pihenés után tudtam befejezni az utat. Igaz, ezek "hirtelen felindulásból" elkövetett megmozdulások voltak, amikor még nem végeztem rendszeres állóképességi edzést. Ráadásul a mozgás nagy része valószínűleg anaerob tartományban volt. Azt gondolom, hogy pár év rendszeres állóképességi edzés után, normál táplálkozás mellett, félmaratoni távon minimális az eléhezés veszélye. Az edzésed túl rövid volt eléhezéshez, meg abból nem tudtál volna "visszajönni".

monique képe

monique 4967 napja

köszi! :)

eléhezés: de futni még lehet úgy? csak nagyon lassan? vagy lehet normál tempót is fenntartani viszonylag jól (csak nehéz lábakkal)?

jeszi képe

jeszi 4967 napja

Eléhezés? Kb. mintha egy nehézbúvár ruháját rádadnák az ólomcipőkkel. Drukkolok a hétvégére, hogy jó időtök legyen! Időjárás is, meg sok-sok PB.

Felszerelések

Asics gel 2150 w
Egyéb Garmin FR 305