monique futás

2010.11.08 Hétfő, 20:23:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:00:40

Távolság

9.1 km

Tempó

06:40 p/km (9.00 km/h)

Pulzus

Átlag
159
Minimum
0
Maximum
165

Edzésleírás

nem szívesen indultam el amikor láttam hogy eső van... végig rendesen esett... közben jó volt hogy lekötötte a figyelmem a pocsolyák kerülgetése :) meg amúgy is élveztem a futást! de amikor egy óriási pocsolyából lefröcskölt vmi autó, akkor már nem annyira... eddig még nem volt ilyen pechem.

 

pólóban futottam (kísérletként), de persze szétázott, levettem, de sokkal jobb nem lett. bár a 2. és 3. réteg a derekamon nem ázott el, ez még kevés volt ahhoz, hogy komfortos legyek hazafelé... semennyivel sem volt jobb, mint a szokásos stratégiám, sőt (ami az volt eddig, hogy a vízhatatlan esőkabát rajtam van de nyaknál kinyitom mert megsülök, így beleizzadás helyett a végére sajnos beleesik vmennyi eső).

 

a cipő se ázott még ennyire el soha, annyira elázott a végére (főleg a lefröcsköléstől, az nagyon durva volt), hogy kiderült belőle számomra, nekem nem vízhólyag keletkezik ilyenkor, hanem itt-ott érzékeny lesz a bőr ahol a cipő meg a zokni hozzáér (pl. a cipő belső széle a boka alatt, stb.). a jobb lábamon ott annyira érzékeny lett, hogy csak a rettenet lassú tempójú séta nem irritálta, így csak vánszorogtam a buszhoz/villamoshoz... legszívesebben mezítláb mentem volna...

 

úgyhogy baromira elegem volt. a hegyen meg a szél is baromira fújt, ez volt extra kellemes ám... mire hazaértem lila volt a szám - és véletlenül megnéztem az órát úgyhogy tudom, hogy a szigetről hazaérni 39 percig tartott ma este (ez az idő sajnos máskor se sokkal kevesebb + ma még venni is kellett kaját). ezentúl ha így esik és 20 fok alatt van a hőmérséklet akkor a kolozsvári pályán futok és kész. az közelebb van meg ott pocsolya sincs. ha meg zárva lenne akkor meg a hegyen, max. a tempó helyett a pulzust tartom és a végén hazafutok (még közelebb így, mint a kolozsvári pálya).
5 fok alatt meg talán képes leszek arra hogy az esőkabátban fussak, talán kevésbé izzadok úgy hidegben a lassú tempó mellett. 0 fok alatt meg nem eső van hanem hó :))

 

na, rinya vége mára.

 

egy kis jó is: a futás 2. felében sikerült ráéreznem hogy hogyan fussak úgy, mintha gyorsabban futnék ebben a lassú tempóban! és így nem esett már szét a formám. a legjobb, hogy ezt a futóstílust még természetesnek is éreztem! na ezt pl. nagyon élveztem!

a pulzus meg 158 körül aztán 160 körül.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:00:40 9.1 06:40 9.00 0 0 165 159
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

14 hozzászólás

monique képe

monique 4975 napja

jó de nem hiszem h csak nekem lenne gond a mindennapos hegyen futás még ha csak kocogás is... :)

Bozót képe

Bozót 4975 napja

Zolinak volt válasz.  

monique képe

monique 4976 napja

amúgy télen nem mindig lesz rá lehetőség mert nem nagyon takarítják ezeket a járdákat+mellékutakat és veszélyesnek érzem a jégen fel-le futkározást.

monique képe

monique 4976 napja

na jóó de miért nem világos hogy a lábamnak megterhelőbb a hegyen futás? lehet h a te lábadnak nem de az enyémnek igen! ez van sajnos :)

Bozót képe

Bozót 4976 napja

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a síkon résztáv nem ua mint a hegyen résztáv. Én az átlag kocogásokra gondoltam elsősorban, no meg a xar időjárás esetére, hogy kár a szép hegyről leutazgatni a városba egy vacak szigetért :P

monique képe

monique 4976 napja

pátyalso: nekem is csak akkor volt probléma amikor megálltam és a gyaloglástól dörzsölődött a bőröm az említett helyen. az nagyon zavart. egyébként is, futás közben nem zavart semennyire az eső meg semmi, csak megállás után. :) mondjuk nem hiszem h megfázok ettől, csak simán baromi szar érzés kissé vizesen hosszú ideig várakozni a szélben a buszra (persze fel-alá járkálva).

ja igen a sík terephez hozzáfűzném még hogy ezt a 6:40-6:50 tempó hegynek felfelé nyilván jóval lassabb lenne, és szegény vádlim sikítana. de azért heti 1-2x szeretnék majd hegyen menni az alapozás idején is (ha nincs hó+jég).

MungDaal képe

MungDaal 4976 napja

csak elázik az esőtől meg pár kisebb pocsolyától, meg aközött hogy belelép az ember egy vödör vízbe

Én ezt tavasszal, bringázva tapasztaltam meg, igaz ott belementem egy akkora pocsolyába, hogy beleért a lábfejem a vízbe.
Akkor már 35 perce tekertem a szakadó esőbe és úgy éreztem, hogy ettől jobban már nem ázhatok el! Dehogynem.

Azért egészségedre!

pátyalso képe

pátyalso 4976 napja

Vagy belelép az ember lánya/fia februárban a patakba térdig goretex nélkül és no problem.Nekem a maratonon az volt a legkisebb problémám,hogy tökigázott a cipő.Ha megmarad az energiaegyensúly a szervezetben derékig is átázhatsz,ha nem, jön a megfázás minimum.

Bozót:Bizonyos minőségi gyorsasági edzéseket sík pályán lehet inkább végezni..  

monique képe

monique 4976 napja

meglepett engem is de tényleg van különbség aközött hogy  csak elázik az esőtől meg pár kisebb pocsolyától, meg aközött hogy belelép az ember egy vödör vízbe :) (az autó kb. ilyen szinten fröcskölte le a lábam!)

Bozót képe

Bozót 4976 napja

Milyen az extrém módon elázott cipő? Vagy beázik vagy nem. No, mind1, nem kell válaszolnod :)

monique képe

monique 4976 napja

már leírtam egy párszor hogy azért mert a hegyi edzés megterhelőbb a lábamnak (nem az izmokra gondolok). ezért nem merem mindennap ezt.

a cipő eddig nem zavart, és ezután sem fog, csak ma ázott át extrém módon. hidd el nem ma futottam először erős esőben, csak pechem volt ma :P

Bozót képe

Bozót 4977 napja

Tkp nem értem, miért annyira fontos a sík terep....

Ha a vizes cipő zavar, hordhatsz goretexest, vagy nem futsz esőben :) esetleg gumicsizma :))))

monique képe

monique 4977 napja

jó csak ugye nálam nem lehet mindennap ajtótól ajtóig :(( de erről eszembe jutott, anyum házát is használhatom bázisnak.. :) ott van sík terep a ház mellett.. :)

amúgy a lefröcskölés még a legkisebb gond volt :) csak a cipő totál átázása miatt volt gáz ez. általában szépen kikerülöm a veszélyes helyzeteket, de ezt most pont nem sikerült mert nem láttam a pocsolyát.

szóval, máskor is futottam ilyen esőben a szigeten, és nem volt ennyire borzasztó. de a jövőben esélyt sem akarok adni ennek.

Bozót képe

Bozót 4977 napja

Itt csak most kezdett komolyabban esni :P

Erős esőben az ember elázik, lefröcskölik, ez van. Ilyenkor tényleg kényelmesebb ajtótól-ajtóig futni és lehetőleg nem az autók mellett..... 

Felszerelések

Asics gel 2150 w
Egyéb Garmin FR 305