monique futás

2010.11.05 Péntek, 23:55:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:26:38

Távolság

4 km Szint: 167 m

Tempó

06:40 p/km (9.01 km/h)

Pulzus

Átlag
186
Minimum
0
Maximum
196

Edzésleírás

na és ez meg mi??! pár percig bosszankodtam, hogy lemaradtam a buszról. nem akartam 1 órát várni az éjszakaira. gondoltam hazafutok a hegyen felfelé! áááá... ehhez tudni kell, hogy már régóta álmodtam arról, hogy egyszer összeszedem magam és a mechwarttól felfutok a bimbó úton és a törökvész úton át a kapy útig, ez az útvonal szinte végig emelkedik. de vhogy eddig nem jutottam hozzá... :) mondjuk nem úgy képzeltem, hogy egyik kezemben 1,5l tea maradék fele, másikban meg egy csomag kaja. de sebaj :)

 

nekiindultam, nem számított se tempó se pulzus, csak hogy a lábaimnak jól essen. (nem éreztem bennük az előző rohanást szerencsére.) nagyon jó volt, bár biztos megnézett az a pár ember akivel találkoztam útközben. :)

 

és elég durva pulzussal kúsztam felfelé, vmi 184-re felment elég hamar, aztán 184-189 között csak szigorúan kellemesen :). de még mindig ufó vagyok, mert a 184 baromi jól esett és a 189 se volt kellemetlen. bár persze a pulzus biztos azért is volt ennyi, mert eleve 140-ről kezdtem a sietős futáska után meg mert cipeltem a kaját :). a végén meghúztam kicsikét, addig ilyen 7:00-7:20 tempó körül kúsztam, abból lett vmi 7-en belüli (elvileg 6:19) és elértem az LT-t is (a 196-os pulzusból látható). :) de jó volt, na. :) a végén pedig egy 3% lejtő, ott begyorsítottam 5p-esre, az persze könnyű tempónak érződött mert lejtő volt.

 

ja, kb, 3,2km volt a hegy és kb 0,8km a lejtő, pont ilyen 4km lett. a 167m az a gmap szerinti emelkedés arra a majdnem 3,2km-re, mert a gpsben nem bízom szintkülönbség szempontjából :) (magát a távot tök jól mérte.)

 

azért asszem mára ennyi futás elég volt, most már lenyugszom. :)) erről jut eszembe, még ami jó volt: ezek után a 4 emelet lépcsőt észre se vettem. nevetséges feladat volt a hegymászás után :))

 

ps.: hazaérve cipő levételekor éreztem a jobb sarkam jobb oldalt alul egy kicsit, ugyanott ahol régen nyáron. most eldöntöttem hogy ez tutira nem achilles de akkor mi? grr, na mind1, most pihen egy kicsit. :) most hogy ezt írom, már nem érzem, hálistennek.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:26:38 4 06:40 9.01 0 0 196 186
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

lilla képe

lilla 4977 napja

jó kis edzésnap. irigykedek. :)

monique képe

monique 4978 napja

na a csakis lassú futást visszavonom mert eszembe jutott h néha lesznek még akkor is vmi "tempósabb" futások. de nem LT futás csak ilyen maratoni tempó.

monique képe

monique 4978 napja

Hauanita: igen, igazad van de hát ez van, nem akartam várni... :P
de majd a félmaraton után csakis lassú futás lesz. max. akkor tényleg megvárom a buszt is! :)

Bozót: oké h lehet hegyen kezdeni, de nem bírnám ezt mindennap. a keringésem igen de a lábam nem akarom ezzel agyonterhelni. talán majd 1x menni fog...
köszi a vádlinyújtós tippet :))
ja és jó neked hogy 15perc nyújtás után már megy. sztem nekem hosszú hónapok kemény munkája kéne hozzá :) gyerekként se ment a dolog.

Hauanita képe

Hauanita 4978 napja

Ez az edzésterv súlyos be nem tartása ;) 1 óra laza futás helyett másfél, amiben tempófutás és hegy is van. Azér' duuurva ;)

MungDaal képe

MungDaal 4978 napja

Combosodni kell! :DDD

Ez most triplázás, vagy mifene? ;)

Egészségedre!

Bozót képe

Bozót 4978 napja

Szerintem kezdők is kezdhetnek hegyen....utána minden könnyebb, mint fordítva. No, mind1. Nem költözünk :)

 

Bringán vádlinyújtás: a világ legegyszerűbb dolga. Lábak a pedálokon, egyiket egészen előre tolod, talppárna a pedálon, sarok lenyújt és a másik pedált hátra/lefelé nyomva még fokozhatod is a nyújtó hatást. Lejtőkön gurulva sokszor szoktam, mert úgyis ráérek. A lényeg ua mint a lépcsős excentrikus gyakorlat, csak nem a testsúlyt használod ki.

Most pl összezárt és nyújtott lábbal előrehajolva az ujjhegyem érinti a talajt (ha nem erőltetem, csak kényelmesen lehajolok) Kis nyújtással-lazítással (mondjuk 15perc?) nagyjából lent vannak az ujjaim és majdnem a tenyerem is. Tegnap nehezemre esett megérinteni így a talajt, az zavart.

daddy képe

daddy 4979 napja

Éjféli négyes?

Alap az 5 csillag!

monique képe

monique 4979 napja

én néha nem irigylem magam annyira :), amikor síkon kellene futni. talán tudnék hegyen futni mindennap ha már nagyon tapasztalt futó lennék... addig nem

Bozót képe

Bozót 4979 napja

Alul már igen valószínű, hogy nem Achilles......

Irigyellek, hogy az ajtód előtt ott a hegy :)

Felszerelések

Asics gel 2150 w
Egyéb Garmin FR 305