monique futás

2010.11.05 Péntek, 21:35:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:00:57

Távolság

9.1 km

Tempó

06:42 p/km (8.96 km/h)

Pulzus

Átlag
158
Minimum
0
Maximum
164

Edzésleírás

na kaptam edzéstervet alapozáshoz :) edző azt mondta a félmaratont még csináljam meg nyugodtan, de arra már nem edzek külön, mert ennyi idő alatt sokat nem használna. ezzel egyetértek végülis... szóval ezennel elkezdődik a téli alapozás meg a maratoni állóképesség építése :))

 

ha jól értettem akkor ez 60% tempón megy, 60 percek. idővel duplázással lesz ez (napi 2x60p). ide fokozatosan kell eljutnom. és lesz néha valamilyen tempófutás. nem intervallok, hanem annál folyamatosabb futás, azaz 3x20perccel kezdünk aztán el kell jutnom 4-5x20percig.

 

szóval ez volt az első ilyen alapozós futás. ez gyakorlatilag kb. MAF futás :) azaz mégse MAF mert a pulzus néhány ütéssel magasabb mint a 180-életkor, de vigye a fene a pulzust :P nekem ez a 157-159 pontosan ugyanolyan érzés mint a 152-154 körül futás(=MAF pulzus). semmi különbség és kész - a lábaimnak is ugyanolyan érzés meg a pulzusemelkedés mértéke is kb. azonos. :) ha már pulzusemelkedésről van szó: 157-ről ment 160-ra az átlagpulzus.

 

a semmi különbség azt is jelenti hogy hááát, nem nagyon kötötte le az agyam ez a futás. és akkor ezt kell mindennap és néha napi 2x? :) sebaj, bírni fogom agyilag, hiszen nyáron is bírtam :) de szerintem várni fogom azokat a tempófutásokat! :))

 

hja igen, elvileg 6:50 lett volna az előírt tempó, de végig 6:40-esekben, sebaj...sztem egykutya :)

 

1 dolog zavarta meg a békés nyugis futást ahol még "transzba" is sikerült esni a 2. körben mert sehol nem volt senki és azt képzeltem, hogy vhova a végtelenbe futok. ezt szeretem benne este, na. :)) ilyenkor az sem baj hogy csak ilyen 150-es pulzuson futok.  - szóval, beleléptem a jobb lábfejemmel egy kis "gödörbe", hülyén léptem bele (kb. "belezökkentem"), ettől az IT szalag vhogy kicsúszott a helyéről, baromi fura érzés volt, hihetetlenül feszült minden lépésnél, ilyen még nem volt, megijedtem, aztán eszembe jutott hogy talán lehajolva sikerül helyreállítani, sikerült is, bár kattant az ITB egy szép ijesztőt ahogy a helyére "csusszant". de utána minden ok lett :)) ááá...

 

ja és nem vállalkozott arra edző hogy tempót saccoljon a félmaratonra, mert összevissza volt az edzés mostanában az esésem óta. azt mondta fussam az első felét viszonylag könnyedén aztán ha bírom gyorsítsak. na, majd meglátom :))

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:00:57 9.1 06:42 8.96 0 0 164 158
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

monique képe

monique 4978 napja

hmm, az még benne van hogy igazából gőzöm nincs mit kéne kipihennem mert annyira nem volt fárasztó az ősz.. :) az a heti 45km vagy mennyi nem volt egy nagy durranás, intervall ide vagy oda :)

Hauanita képe

Hauanita 4978 napja

Hát, értem. Mondjuk szerintem azért van különbség egy sérülés okozta kényszerpihenő és egy testet-lelket feltöltő tervezett regenerálódás között, de valszeg én más aspektusból figyelem a dolgokat... Hát, hajrá.

monique képe

monique 4979 napja

ja elalvás, azzal nincs gondom futás után. erősebb futás után kicsit élénkebb vagyok én is, de ettől még ugyanúgy el tudok aludni ha amúgy ideje van az alvásnak (=azaz elég rég volt az utolsó alvás). az ilyen laza futás után meg végképp semmi extra :)

monique képe

monique 4979 napja

hát, szerinte most már mind1 hogy intervallozok még 1-2-t vagy se, nem fog számítani az edzettségben. mondjuk úgy hogy a regenerálódás már megvolt amikor elestem... :( azért borultak fel kicsit a tervek...

imádok este futni, reggel nem bírok. :) nekem ez működik. bár reggel is kell majd futni ha majd elkezdek duplázni (de az már csak a félmaraton után lesz rendszeresen). biztonság: azért kivilágított helyen szoktam, de persze igazad van, ezt már más is kérdezte... :O

Hauanita képe

Hauanita 4979 napja

Érdekes. Az edző "elkezdet" alapoztatni félmaraton előtt???
Miért nem futod le a félmaratont, a korábbi elvek alapján, aztán miért nem ad pár hét pihit, regenerálódást, kikapcsolódást és miért nem csak aztán kezdtek alapozni?
A kérdések természetesen inkább költőiek, se beléd, sem az edződbe nem kötnék, mert én nyilván nem értek ahhoz. Csak volt idő, hogy nekem is volt segítségem, és vele a fenti elvek mentén folyt le az ősz, és csak december közepétől alapoztam mindig kb.

Másik. Jó neked ilyen éjszaka futni?
Már két szempontból. Az egyik a biztonság, másik a terhelés. Én egy erősebb futás után nem sokkal nem tudnék elaludni, de lehet, hogy egy lazább után is kell, amíg lassan lekapcsol a szervezetem...

daddy képe

daddy 4979 napja

Fél tíztől másnapig futottál :D

monique képe

monique 4979 napja

és azért hülyeség lenne ha mindegyik futásom gyors lenne, a végén még eltúloznám. látható mi történik olyankor (kb. mindennap max.pulzus :) ). ezért is jó hogy most muszáj lassan mennem. :)

monique képe

monique 4979 napja

igen, 2 hét, és persze a félmaratonig lesz azért még 1-2 gyorsabb futás :)

Bozót képe

Bozót 4979 napja

Mennyi van a félmaratonig? Két hét? Én nem futnék most ilyen lassúkat a helyedben. Lesz rá pár hónap teled még a verseny után.  Ha már futod akkor fusd gyorsan :)

Felszerelések

Asics gel 2150 w
Egyéb Garmin FR 305