monique futás

2010.10.30 Szombat, 17:18:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:06:55

Távolság

0.8 km

Tempó

08:39 p/km (6.94 km/h)

Pulzus

Átlag
152
Minimum
0
Maximum
176

Edzésleírás

sikerült az 1 kör mezítláb :)) 2-t akartam de a legvégére elkezdett égni a talpam, talán túl hideg volt a kövezett út... ez csak azért érdekes mert amúgy nem fázott! az első 10-20 lépést leszámítva :)

 

szóval jó lenne ha melegebb lenne... amúgy meg legközelebb nem a réten fogok mezítlábazni :) és azért nem, mert a ránézésre sima úton minden méteren akadt 1-2 icipici szemmel alig látható kavicska, amit a szél fújhatott oda az út melletti terepről. a talpam meg elég érzékeny volt erre. ja és azért nem mentem az út melletti terepen, mert indulás előtt megláttam ott egy kis üvegcserepet, szóval inkább az úton mentem, mert az átláthatóbb volt, hogy van-e rajta vmi.

 

sztem főleg a kis kavicskák miatt mentem olyan lassan... 9p-esben :)) féltem erősebben landolni rajtuk. ebben benne van h néha meg is kellett állni h leszedjek 1-2 idegesítő kavicsot a talpamról ("odaragadt"). fura amúgy mert gyorsabbnak éreztem! a végén a jobb lábamon a talpam széle (ujj közelében) elkezdett érzékeny lenni, akkor rámentem a fűre és akkor kicsit gyorsabban mentem, bár nyilván az se 5p-es tempó volt, 6-7p lehetett. és ott 150-155-ről felment a pulzus 170 fölé.

 

de a futóstílusom állítólag tökéletes volt: csípő dolgozott rendesen (pedig eskü nem figyeltem! de ITB valóban imádta ezt a mezítlábazást!), teljesen egyenes volt a testtartásom (csípőnél is), és "folyékony" volt a mozgásom, jó volt nézni, állítólag. kár h videó nem készült :)
nekem meg az egészben ez a lényeg... láberősítés, futóstílus javítása :)

 

ja és nem fájt semmi izom meg ilyesmi :) szóval sokáig tudtam volna menni ha nem lettek volna a fenti kellemetlenségek. ezentúl max. a rekortán pályán próbálkozom, ott csak nem lesz kavics :) és talán gyorsabban tudok futni. meg a rekortán nem betonkemény. bár a talaj keménysége nem zavart. kivéve ugye a végén a jobb talpam szélét az ujjam közelében...

 

még 1 furaság: az elején nagyon néztem h nincs-e az úton valami, ezért a nyakamnál előre hajtottam a fejem, amit amúgy nem szoktam. és be akart görcsölni hátul a nyakam, jó szar érzés volt. :) aztán inkább igyekeztem 10m-rel előbb figyelni az utat (máskor úgy szoktam) és elmúlt.

 

pulzus: ó hát igen, 150-es pulzushoz azért máskor nem 9p-es tempó tartozik, ez elég érdekes, normális h ilyen magas mezítláb?

 

és még 1 kérdés: zokniban mennyire lenne más a futás??

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:06:55 0.8 08:39 6.94 0 0 176 152
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

12 hozzászólás

monique képe

monique 4985 napja

pulzus: lehet az idegességtől ment fel 145-155-re? :D mert idegesítettek a kavicsok

monique képe

monique 4985 napja

a kérdőjel lemaradt :)

monique képe

monique 4985 napja

ja és a zokni... ha csak a lábujjak mozognak másképp az nem baj :) de a futóstílus csak nem változik ennyitől :)

monique képe

monique 4985 napja

ja a 176 az a füvön volt, ott gyorsabban mentem. a többi az 145-155 volt. de a hozzá tartozó tempó tényleg túl lassú-.

monique képe

monique 4985 napja

nem, elvileg nem volt túl sok vertikális mozgás. koncentrálás csak a kavicsokra volt, a mozgás magától ment, arra nem figyeltem. az égéses vészjelzés miért csak ilyen 750m után kezdődött? :O

Bozót képe

Bozót 4985 napja

Egészségedre!

Nekem nagyon furcsa, hogy ennyire felmegy a pulzusod. Vagy rettentően koncentrálsz vagy talán túl sok a vertikális mozgás....

Nekem zokniban más, "összetartja" a zokni a lábujjakat, máshogy mozognak. A talp nem a hidegtől szokott égni általában, sokkal inkább a cipőben eltunyult idegvégződések hisztije ez az érzés. Idővel újra hozzászokik a talp a talaj egyenetlenségeinek normális érzékeléséhez és nem küldenek az idegvégződések "vészjelzéseket" folyton.

Igazi rekortánon még nem próbáltam, a margitszigeti pudingon rossz volt futni, a lábujjaim is kidörzsölődtek picit.

monique képe

monique 4985 napja

haha, az azért már túlzás, én jégre sehogy se megyek, félek az elcsúszástól :)

miki képe

miki 4985 napja

Eszembe jutnak a régi karatés idők, mikor egy városi tornateremből télen kifutottunk a  jeges, sózott járdákra mezítláb pár kilométerre. Nem lett semmi bajunk, de azért sokan hülyének nézhettek :-) Akkor még senki sem gondolta, hogy ettől jobban futunk majd, ez szimpla önsanyargatás volt, mentális edzés. Az első fitnessz mentorom egyszerűen állatkínzásnak nevezte az ilyesmit :)

Mike01 képe

Mike01 4985 napja

Mindig csak 3-4 hetre irom a tervet elore, es ha kell modositok a tervben, a novemberi terv kesz. Alapozasi elotti km-gyujtes van/lesz. Javareszt laza, normal, illetve hosszu futasokkal. Hetiben 35km korul lesz az adag. Illetve jovo hettol heti 3x lesz testepites. Tovabba november kozepetol kb. elkezdem a gorgozest a jovo evi triatlon terv megvalositasahoz.

monique képe

monique 4985 napja

pátyalso: tessék megpróbálni! :)))

miki, köszi, akkor ezek szerint zokniban is ugyanolyan marad a stílus? mert akkor nagyon szívesen veszek zoknit :) és igen, írtam h a rekortánon fogom legközelebb :)

miki képe

miki 4985 napja

Miért nem próbálod rekortánon, ha hideg van, zokniban, azon nem megy tönkre.

pátyalso képe

pátyalso 4985 napja

Gratulálok,Te legalább már megpróbáltad,ezért semmi szükség mentegetőzni.Azt nekem kell ,hogy én miért nem próbálom meg. Zokniban,olyan mintha majdnem mezítláb futnál:)) A pulzus meg tökmindegy ,hogy mennyi volt szerintem ,az a lényeg,hogy futottál egy hepit. 

Felszerelések

Egyéb Garmin FR 305