monique futás

2010.10.29 Péntek, 15:58:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:03:33

Távolság

12.16 km

Tempó

05:14 p/km (11.48 km/h)

Pulzus

Átlag
188
Minimum
0
Maximum
200

Edzésleírás

annyit tudok erről a futásról mondani hogy 6:30 és 7:00 tempó között terveztem 165bpm alatt :) de úgy látszik nem tudom kontrollálni a lábaimat ha nincs konkrét edzésterv... ha van, akkor van önfegyelem is, hát ma ez hiányzott, ezért lett ilyen a tempó :))) és szívem szerint még gyorsabban mentem volna, csak hát azt az aerob rendszer még nem bírja. még mindig megvan a diszkrepancia a keringés meg az izomerő között...

 

amikor elindultam, akkor az első 5 lépés után döntöttem el h szarok a lassú tempóra :) mert annyira jól esett, annyira könnyedén vittek a lábaim! ja és ma sokkal jobban éreztem magam, mint tegnap :) futás közben meg semmi fantomfájdalom, nem tudom miért de gyorsabb tempónál ezek vmiért nincsenek, csak a lassúnál. (biztos jobb a futóstílusom ilyenkor)

 

nézegettem néha a pulzust, és megint megállapítottam hogy 194-196 között kezdem érezni a terhelést, ez mindig is így volt, nemtom mi, de vmilyen küszöb van itt, ez tuti :) én csak simán anaerob küszöbnek hívom, de asszem h 1 órás versenynél kijönne a 194-es átlag. ja és itt van az is hogy ki kell nyitnom a számat. amikor a végén meghúztam, akkor is ki kellett nyitni :)

 

jó volt látni a végén a "hegyen" a 200bpm-et, mert már komolyan nem értettem h miért nem akar 199 fölé menni a pulzus :)) amúgy ezen a 200-on még bőven tudtam gyorsítani, gyorsítottam is de nem ment feljebb...ehh. azért is fura mert tényleg még nem éreztem olyan szörnyűnek a terhelést mint ami a maxpulzushoz tartozna. de a begyorsításkor mégse ment feljebb. de lehet h csak nem volt elég rá az idő, mert véget ért a "hegy". :) amúgy a teljes utolsó 2 perc 199-es átlagon ment. hol 199, hol 200...

 

ja ezt azért nem tempófutásnak írom be, mert nem volt edzéscél, ezért összevissza futottam, nem egyenletes tempó :) meg túl jól esett ahhoz h tempófutásnak hívjam bár a pulzus az bőven magas volt...

 

utána még a buszhoz sprinteltem (2 busz, 2x, a második busz sajnos túl messze volt :(( ). aztán a 2. buszon ültem és leszállva picit fájt a bal térdemen a seb körül, de hamar elmúlt... hm pedig futás közben tök jó volt minden! azért erre odafigyelek, hétvégén már csak lazán futok, de tényleg! :)

 

és ha minden rendben van hétvégén, akkor hétfőtől lehet edzésterv szerint edzeni megint!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:11:28 2.16 05:19 11.30 0 0 191 176
00:25:37 5 05:07 11.71 0 0 199 190
00:26:28 5 05:18 11.34 0 0 200 192
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

10 hozzászólás

Briel képe

Briel 4985 napja

Hű, csak ámulok itt olvasás közben! Gratulálok, nem semmi, amit futsz!

monique képe

monique 4986 napja

köszi mindenkinek :)

lassukapitany képe

lassukapitany 4986 napja

Nem rossz tempó ez! Gratula! Ennyit a "gyengébbik nemhez tartozom hendikepet kérek" szövegről! :D Versenyen majd max csak a hátad látom majd, az se túl sokáig... :) Örülök, hogy rendbejöttél.

AAni képe

AAni 4986 napja

Örülök, hogy rendbejöttél! Hajrá!

monique képe

monique 4986 napja

így már világos, köszi :) és igen, akkor ugyanezt tapasztaljuk :)

lilla képe

lilla 4986 napja

:D nem csodálom! felsorolás arról, amiket én is tapasztalok:1. izéküszöb= anaerob küszöb szerinted, de sztem kicsit alatta. 2.a hosszútávon tartható magas pulzusról is írtál- 199-ről írtad, hogy nem is tűnt gáznak az adott körülmények között, de rt-nál sz@r.

daddy képe

daddy 4987 napja

Nem semmi, hogy 200 felett is lehet a maxod!

Mindenesetre klassz tempó óra körül 11 felet futni, grat!

monique képe

monique 4987 napja

"izé küszöb x pulzusnál,ami szerintem nem az anaerob, és hosszú távon tarthatónak tűnő magas pulzus, ami pl. résztávnál öl." --- ezt a mondatot asszem nem értem, segíts, mire gondoltál? :)

monique képe

monique 4987 napja

hát, nekem a lihegés ilyen 199-nél kezdődik :)) a 194-196, ott szájon át IS veszem a levegőt, de csak finoman diszkréten :))

ezt az anaerob kezdést nem egészen értem. kicsit kifejted még? bár sejtem... arra gondolsz  h egy kis idő kell mire elkezdődik az oxigénfelhasználás rendesen... addig a pulzus is sokkal alacsonyabb, mint bemelegedés után. a hadd-tesztnél az a ciki hogy 90mp-et kell állva pihenni, és lehet h van akinek annyi idő alatt teljesen leesik a pulzusa. nekem szerencsére nem, ezért a tesztnél nem igazán torzulnak a tempók. de ha van ilyenfajta torzulás, akkor azért lehet azzal is számolni, mégpedig úgy h figyelembe kell venni h a küszöb környéki intenzitásnál relatíve gyorsan emelkedik a pulzus (najó legalábbis az enyém, lehet másé nem annyira gyorsan, de elvileg van vmennyi emelkedés mindenkinél). alacsony intenzitásoknál kevésbé kell bonyolítani a számolást :)
ja a pulzus még azért is magasabb bemelegedés után, mert BEMELEGEDTÉL, tehát a hőt is le kell adni :) a pulzusemelkedés egy része emiatt van. de nem az egész.

aztán ha nem erre gondoltál, szólj :))

ja, térdem nekem nem fáj lassúban se, hanem mindenféle fantomfájdalmak itt-ott, vádli, lábfej, akármi... de főleg alsó lábszár.

meglesem a tesztet, köszi!

ja és nyugodtan szövegelj akár hosszabban is, nem zavar :))

lilla képe

lilla 4987 napja

olyanokat írtál amiket én is tapasztalok. gyorsabban kevésbé hajlamos a térdem fájni(bár utána volt már bosszú), izé küszöb x pulzusnál,ami szerintem nem az anaerob, és hosszú távon tarthatónak tűnő magas pulzus, ami pl. résztávnál öl. nálam 161 az izéküszöb. ha ott futom a hadd tesztet, az lihegős: 4:08. viszon a múltkori hosszúfutásomon figyeltem a pulzust, és 7km után elkezdtem tempót futni és 160 felett simán klassz voltam 4:30 körül. asszem az lehet a kulcs, hogy minden futás anaerob kezdődik, és csak ha fogta az adást a test akkor vált aerobra. azt hiszem valami szörnyen egyértelműre jöttem rá :). ja, és edzésterv kell, mert én nem fércelek magamnak mégegyszer. most vacillálok, ki írja...

és még: a mozgásvilág oldalán van egy jó teszt a supernova glide-ról. lassú, de biztos.alapozáshoz kiváló lesz:)

na befejeztem :P

ja, szép futás!

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_2 w
Egyéb Garmin FR 305