monique futás

2010.10.21 Csütörtök, 18:09:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:02:35

Távolság

0.48 km

Tempó

05:23 p/km (11.15 km/h)

Pulzus

Átlag
152
Minimum
0
Maximum
168

Edzésleírás

:((( valaki otthagyott vmi drótokat egy karikában a járdán, megláttam, de ugyanazzal a lendülettel már bele is léptem, ettől persze egyensúly elvesztve, aztán azt hittem sikerült az ellen-egyensúlyozás még időben (eddig mindig sikerült..), de aztán mégse, így ráestem a bal lábamra meg a jobb tenyeremre.

 

muszáj volt visszamenni lemosni a sebeket, de a fő baj nem is ez, hanem, hogy fájt a térdnek a séta visszafelé, és ha belefutottam, az még jobban fájt. azaz a séta a végére már nem annyira fájt, de pár futólépés után megint nagyon gáz volt, égető fájdalom, de szerintem inkább a felszínen. most már van a térdkalácson duzzanat is...hát most már tudom hogy néz ki az ilyesmi. maga a duzzanat(amin a sebek vannak) nem fáj de mellette érintésre baromira fáj a bőr alatt. asszem belül nem fáj, csak a felszínen bőr alatt...de nem tudom hogy jól gondolom-e... :(

a bal csípőm az csak simán fáj, de nem befolyásol semmit. úgy néz ki, mintha jól megkarmoltak volna ott. :) a nadrág bezzeg nem lyukadt ki, jó ez a kalenji...

 

szóval emiatt nem mehetek ki ma már. és fogalmam sincs mennyi ideig kell pihennie. :(( mert még nem estem el. legutoljára gyerekként estem el biciklin, de arra nem emlékszem mi volt utána. csak a hegek vannak meg mind2 térdemen

 

aaa, olyan jól esett pedig a futás előtte... :( (40p lett volna)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:02:35 0.48 05:23 11.15 0 0 168 152
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

31 hozzászólás

monique képe

monique 4991 napja

hja, csak a más sportok most annyira nem opció... (pl. biciklihez már nem túl jó az idő, többi sportot meg egyedül nem szeretem csinálni)

azért nem őrülök meg, elmegy mással is az idő, még ha nem is sport :)

miki képe

miki 4991 napja

Nehéz így, ha csak fut az ember, megőrül, ha azt nem lehet valami miatt. Ezért jó más, kiegészítő sportokat is csinálni.

monique képe

monique 4991 napja

miki: most próbáltam pár futólépést a kertben de sajnos éreztem minden lépésnél, bár fájdalomnak végül is már nem nevezném. sokkal jobb mint 2 napja, akkor még nagyon nem akarta a futásból eredő ütközési erőket elviselni :) (ezt szépen fogalmaztam de tényleg ilyen érzés volt.) szóval már csak a lépcsőn lefelé fáj, és végül is funkcionálisan nem befolyásol az a fájdalom (enyhe), csak az a baj hogy néha tudatosul bennem, hogy kímélni próbálja az agyam azt a lábam, ezért aztán jól leterheli a másik lábamat. nem tudom hogy futásnál is ez lenne-e...nem is tudom, lehet h túl nyuszi vagyok, de azért még 1 napot várok :) jó lenne ha nem fájna a lépcsőn lefelé, különben mennék most rögtön.. :)

az ezoterikus elméletben nem hiszek :D, mert akkor a jobb lábamra kellett volna esnem, nem a bal lábamra, mert általában a jobb lábamat terhelem jobban. :P különben extra nagyon idegesített ez az elesés, mert olyan jó kis útvonalat találtam a futáshoz és végig akartam menni rajta, és annyira jól esett a tempó egyébként is, és akkor 500m után vége. :(( de próbáltam már úgy felfogni, hogy segít ez a pihenő úgy, ahogy írod. csak az a baj hogy rájöttem hogy nincs mit regenerálni, vagy már rég befejezte a regenerálódást... ezt egyszerűen lehet érezni mert olyan mintha soha nem futottam volna, semmi olyan futós fájdalom nincs sehol, meg nagyon unatkoznak a lábaim. ebben benne van hogy a 10km verseny után is már adtam nekik 2 pihenőnapot, mert már régen volt olyan h 1-nél több. de már akkor is a 2. pihenőnapon már nagyon unatkoztak... szóval elég nekik a heti 1-2x 48 óra pihenés (1 pihenőnap az 48 óra pihenés, igazából - annyi idő telik el két futás között). sztem ez a 40km/hét nagyon kevés már... :D de nem baj, jó ez így, amíg fejlődök tőle...

miki képe

miki 4992 napja

Nem nagyon jellemző, hogy egy külső behatásból jövő sérülés komoly hatással legyen a futásra. Persze, ha valami komoly szerkezeti kárt okozott volna, akkor az más. Szerintem nyugodtan futhatsz vele, aztán, ha zavaróan fáj, akkor sétálj haza. Mivel nem a futás okozta, valószínűleg nem is ront rajta.

Ezoterikusabb elmélet szerint viszont egy sérülés se véletlen, talán éppen azért estél el, ütötted meg pont úgy, mert már amúgy is gyenge volt, csak ez nem akart tudatosulni. Lehet, hogy már amúgy is ideje volt pihenned egy kicsit. Amúgy én nem hiszek a tudomány területe alól magukat kivonó, természetfeletti dolgokban, de mégis sokszor tapasztaltam úgy, hogy egy sérülés gyógyulása sokszor elhatározás, tudati változás, nem pedig terápia vagy pihentetés kérdése. Ha rájön, hogy nem akadályozhat többé, félreáll az útból.

monique képe

monique 4993 napja

köszi! hát, szerintem hétfőre lesz esélyem futni. ma már sokkal jobb a fájdalom (a minősége és a mennyisége is kevésbé gáz - tegnap komolyan féltem), a lépcsőzés már majdnem megy (nem megy még, de jobb már). :) szóval úgy gondolom, ha hétfőn már megy a lépcsőzés és a sétánál se húzódik a bőr akkor jöhet a futás :)

lilla képe

lilla 4993 napja

kitartást! gyógyulást! mizujs? holnap futsz?

monique képe

monique 4994 napja

szemantika.. :)

Bozót képe

Bozót 4994 napja

Persze. Ha megkérdezel, elmondom. Ha megkérdezed, én mit tennék, azt is elmondom. De hogy te mit csinálj, arra nem tudok mit mondani :)

Pierre képe

Pierre 4994 napja

Gyors jobbulást kívánok én is!

monique képe

monique 4994 napja

jobb (enyhébb a fájdalom, duzzanat felére lement), mint tegnap, de nem tetszik a fájdalom minősége a térdkalács alatt hajlításkor, lépcsőzéskor (a duzzanat érdekes módon nem ott van, ahol fáj). a minőséget úgy értem hogy nem olyan fájdalomnak tűnik, ami felszíni lenne. tudom tegnap még nem ezt írtam, de akkor még nem is fájt ott, az később kezdődött.

Mike01 képe

Mike01 4994 napja

Gyogyulgatsz? Hogy erzed?

Briel képe

Briel 4994 napja

Szia, jobbulást kívánok én is!

monique képe

monique 4994 napja

világos. amúgy már elkéstél mert már mesélted, hogy futottál sérüléssel úgy h nem lett belőle baj :)) :P (de persze eszembe nem jutna bármilyen felelősséget rád tolni)

Bozót képe

Bozót 4994 napja

Ártani biztos nem árt ha pihenteted, amúgy meg egyéni. Én nem vállalom a felelősséget senkiért, így nem mondom, hogy bármilyen sérüléssel fuss.

monique képe

monique 4994 napja

tehát ha kicsit fáj (de nem stílustorzító fájdalom), akkor azért lehet futni? :)) nincs ebben tapasztalatom...

Bozót képe

Bozót 4994 napja

Persze, a jég gondoltam evidens :)

Ha nincs feldagadva én annyi szünetet tartanék amíg a stílus torzulása nélkül tudok futni. De te érzed...

monique képe

monique 4994 napja

köszi. :) a tanácsokat is!

duzzanat fele lement mára. :) de még van...amúgy nem lila sehol.

AAni, hogyhogy 2 hónap volt? :O addig nem is futhattál? :(

atom képe

atom 4994 napja

Ó, nagyon sajnálom, jobbulást! Amíg a duzzanat ott van, addig nem fogsz tudni futni, úgyhogy igyekezzél azt minél gyorsabban lehúzni, persze ha bevérzett (piros-lila), akkor annak a felszívódása tovább tart. Az árnika és afeketenadálytő is jó, plusz jegelés, amikor csak tudod! Gyógyulj meg mielőbb!

RemAti képe

RemAti 4994 napja

Jobbulást!

Eperszem képe

Eperszem 4994 napja

Gyors gyógyulást! Nagyon sajnálllak! Éna  feketenadélytő krémet javaslom, isteni!

AAni képe

AAni 4994 napja

Hasonlóan jártam márciusban. :( (Nekem a gatyám is bánta). Az árnika tényleg jó, a sebre neugranormon. Remélem hamar túl leszel rajta, nekem sajnos kb 2 hónap volt mire teljesen rendbejött a térdem.

zenoka képe

zenoka 4994 napja

ohh.. jobbulast! no para jovoheten mar megint szaguldozhatsz!

RunKa képe

RunKa 4994 napja

aúú, ez nekem is fájt :(

stojesz képe

stojesz 4995 napja

Törjön le a keze, Neked pedig jobbulást!

monique képe

monique 4995 napja

köszi!

sajnos most az van, hogy fáj a behajlítás a térdkalács alatt... hát ez van :(

henó képe

henó 4995 napja

Jobbulást neked!

monique képe

monique 4995 napja

köszi! azaz 1-2 nap múlva már futhatok? :))

hálistennek igazán nyílt seb nincs, csak horzsolás szintű. de az jó nagy. árnikát meg gyorsan be kéne szerezni... addig talán jegelés :)

Bozót képe

Bozót 4995 napja

Egy-két nap és jobb lesz! Kenj rá egy kis árnikát (ahol nincs nyílt seb)

forgi képe

forgi 4995 napja

Gyógyulj meg mihamarabb!

monique képe

monique 4995 napja

köszi. közben elkezdett egyre jobban fájni... a csípőm is most egyre jobban fáj, de mind1, a térdem a gáz inkább :/

Mike01 képe

Mike01 4995 napja

Jobbulast.

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_2 w
Egyéb Garmin FR 305