monique futás

2010.09.28 Kedd, 17:06:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:23:29

Távolság

5 km

Tempó

04:42 p/km (12.78 km/h)

Pulzus

Átlag
193
Minimum
0
Maximum
198

Edzésleírás

eötvös 5k, első 5km versenyem :P
az idő pont az, amit vártam előzetesen (feltéve ha minden rendben van a lábaimmal), bár menet közben nem gondoltam volna h ez lesz.

ja ez az az idő amit én mértem, de eltérhet pár mp-cel, még nem láttam eredményeket. de aztmondták befutásnál hogy 9. lettem (nemtom hányból) :)))
update: 23:31 a bruttó idő a hivatalos listában (tényleg 9. lettem), a 2mp különbség nettóhoz kb. reális.

a versenyről: elég sok új tapasztalatot szereztem. majd használni fogom a jövőben... mivel pár dolog nem olyan volt mint képzeltem :)

tetszett a hangulat már az elején és ezért vhogy egész megnyugodtam (relatíve) amikor beálltam a rajthoz. látszik is a pulzuson, hogy nem sok adrenalin hatott rá. egész jól fejlődök ebben az adrenalinkezelésben :)
ja, asszem ott láttam csattogobokát de előrébb állt, és nem akartam kiabálni, verseny után meg már nem láttam senkit :(

aztán elindultunk és fogalmam nem volt a tempóról, de nagyon könnyűnek éreztem úgyhogy mentem előre. a garminra azért rálestem és 4:10-et mutatott, de nem hittem neki :P 500m-es autolapra volt állítva, vártam hogy jöjjön a köv 500m, és akkor majd meglátom az igazi tempót. nos az igazi tempó az 4:29 volt... de még 1,5km-nél is tök jól éreztem magam, és nem ilyen könnyűnek képzeltem egy 5K elejét, úgyhogy csak mentem előre tovább így szépen. :) elég szürreálisnak tűnt a tempó azért...hogy ennyire kellemes a 4:30 körüli?!?! az első kiskör végén a cél mellett elfutva 5:33-at mutatott az óra ott kint, az meg bruttó idő és asszem hogy kb 1,25 km volt, na ez is mutatja a nagy elfutást :P
(meg a bemelegítésnél az 5:40-et 7p-esnek éreztem!! tuti az adrenalin hatása.)

hirtelen vhol 2,1 és 2,5 km között jött a mélypont, olyan fokozatosan, hogy mire észrevettem már jól benne is voltam. valaki ott bele is gyalogolt, őt meg 1 lányt aki addig előttem ment, leelőztem, bár ez tök véletlen volt mert akkor már szép fokozatosan lassultam be, csak gondolom neki nagyobb volt a lassulása :). aztán jött az igazi mélypont 3km előtt: egyrészt a sípcsonti izom tapadása kezdett beszólni, de szerencsére kezelhető mértékű volt. másrészt a lábaim belassultak, nyilván egy kis elsavasodás történt :P nem éreztem magam olyan kellemesen se, de nem ezen múlott a lassulás. sajnos itt 5-ön kívülre csusszant a tempó kicsivel. a pulzus lemászott 197-ről 192-ig. de nem bírt érdekelni :(

a fordító után egyszercsak észrevettem h feltámadtam! emeltem a pulzust és a tempót, előzgetés szép nyugisan (sose direkt előztem, ez csak mellékhatás volt :) ), az utolsó 500m-en pedig elengedtem a lábaimat, fokozatos gyorsulás, a célkapunál meg olyan sprintet nyomtam le, amit még bírtak. ez az utolsó 500m végül is összejött 4:30-on belül. meglepődtem aztán ám hogy pont olyasmi lett az idő amit számoltam korábban, csak éppen az erőbeosztás/tempó lett teljesen más... :D

a befutás után 10mp kellett h összeszedjem magam a sprintből, de aztán már szaladgáltam körbe mint a mérgezett vadegér, főleg miután megnéztem az órán az időt :)

ami legjobban meglep, hogy egyáltalán nem "fájt" igazán a dolog, azt az 1 mélypontot leszámítva ami meg nyilván az elfutás miatt következett be. de ott se szenvedtem olyan nagyon, csak a lábaim nem vittek átmenetileg meg rossz volt arra gondolni hogy belassultam úgy h még van 2-3km.

szóval, ha egy 5k tényleg ilyen kellemes, akkor én még sok ilyet akarok futni!! :D

(úgy látszik h az a 7km 30 fokos melegben azért volt olyan rossz, mert meleg volt, na. :P csak nem tudtam h mennyire járult hozzá a meleg a rossz közérzethez, és mennyire a tempó. a mai után a véleményem az hogy 95%-ban a meleg miatt...)

ja, a pulzust nézegetve még így utólag a garminban, pár gondolat erről... jól gondoltam korábban és tényleg a 196 lehet az, amit nem szabadna túllépnem túl hamar egy ilyen versenyen (csak 4 km után, mondjuk). mert mikor elértem a 197-198-at, akkor utána jött a gáz... csak nem figyeltem a pulzust annyira közben, mert megszoktam hogy az adrenalin eltorzítja. de most nem torzította, kezdek hozzászokni a versenyzéshez, így simán használhattam volna a pulzust erőbeosztásra, na mindegy :P

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:23:29 5 04:42 12.78 0 0 198 193
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

20 hozzászólás

panikol képe

panikol 5010 napja

Megnéztem: én tavaly 26 percen belül mentem :((((

A többit az én edzésemhez irtam válaszul

panikol képe

panikol 5010 napja

Hú, ezt csak most vettem észre, nem semmi!!!! Én ezt a sprintfutást tuti nem birnám, nekem 10 km-nél kezdődik egy futás. GRAT

Pali33 képe

Pali33 5014 napja

Nagyon szépen futottál, Monerd, ez a 190 feletti pulzus észveszejtő!:-)))

Gratula!:-) 

Eperszem képe

Eperszem 5016 napja

Gratulálok, nagyon szép eredmény!

Mike01 képe

Mike01 5016 napja

gratulalok, jo gyors vagy. 5*

forgi képe

forgi 5017 napja

Hajrá, hajrá, gyorsulj, szárnyalj szíved szerint! Gratulálok!

RemAti képe

RemAti 5018 napja

Gratulálok! Simán meg lesz az a 20 perces 5 km.

monique képe

monique 5018 napja

köszi! tényleg nem láttalak :( (elég szórakozott tudok lenni.. :)) )

Pierre képe

Pierre 5018 napja

Gratulálok, szuper eredmény! :) És ez még sokkal jobb lesz (nem is olyan sokára :)).
Szurkolni kint voltam, láttalak is (szerintem nem vettél észre).

miki képe

miki 5018 napja

WOW :-)

monique képe

monique 5018 napja

ja, 5percesben biztos nem kezdtem volna, az túl nagy időveszteség lett volna. 5:20-as bármikor könnyed tempó, tehát az 5:00 még nem elég gyors egy 5k elejéhez. én 4:40-eseket gondoltam kezdésnek meg végig egyenletesen, hát az átlag végül is az lett! :)

monique képe

monique 5018 napja

:) néztem én a tempót de 4:10-et mutatott az első 500m-en ezért nem hittem neki! és köszi bár jelenleg tuti nem lenne 20perces, a 22p-es 5km-nek megfelelő tempó (amit az elején mentem) nem ment volna végig. de majd egyszer! :DD

Bozót képe

Bozót 5018 napja

Azt hittem nézni fogod a tempót az órán és 5 perces körül kezdesz. Talán megérte volna, de így is nagyon klassz tempó. Egyetértek Pátyalsóval, simán lesz 20perces ha tényleg kifutod magad. Egy 5kilinek illik nagyon fájni :)

monique képe

monique 5018 napja

egyébként lehet emiatt volt ilyen kellemes? mert tartalékolás tudat alatt? hm...

monique képe

monique 5018 napja

(mármint ez volt az utolsó 500m pulzusgrafikonja...)

monique képe

monique 5018 napja

a gyorsítás így nézett ki pulzust nézve: 195-ről kezdés, aztán 196 és 197 között ingadozott, aztán meg sprintben 198. de ez is vicces mert a célon áthaladva meg csak 197 volt :))

monique képe

monique 5018 napja

ja, az engem is meglep h nem ment fel 198-on túlra. kellett volna pedig szerintem. először azért nem mert elfutottam, aztán meg azért nem, mert óvatosan gyorsítottam azon az utolsó 500m-en :) a sprint rész meg elég rövid volt, ott azért nem volt ideje felmenni a pulzusnak. (198 volt a célban)

pátyalso képe

pátyalso 5018 napja

Azért itt valami nem gyerebe,hogyhogy nem ment fel a pulzus még 200 fölé se "sprintversenyen"?
Szerintem ment volna ez gyorsabban is ,csak visszavettél tudat alatt a tempóból,tartalékoltál a végére.
Lesz ez hamarosan 20 perc közelében is:) Gratulálok.

monique képe

monique 5018 napja

köszi. :) (és írok majd neked, bár nem tudom h mennyire lesz hasznos :) )

Andi77 képe

Andi77 5018 napja

Köszi a részletes beszámolót. Ügyes voltál, fantasztikus az időd! Jövő héten én is megyek egy 5 km-es versenyre. Összefoglalva mire kell figyelni, mi az, amit tudnál nekem tanácsolni? Privátban is írhatsz.

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_2 w
Egyéb Garmin FR 305