monique futás

2010.09.11 Szombat, 21:05:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:35:53

Távolság

6.5 km

Tempó

05:31 p/km (10.87 km/h)

Pulzus

Átlag
176
Minimum
0
Maximum
201

Edzésleírás

nem volt elég a szokásos edzés... :D amikor 20:10 körül befejeztem akkor láttam hogy még odaérnék a versenyre :P
(éjszakai futás.)

úgyhogy szigetről ki, 2-es villamosra fel, aztán véletlenül 1 megállóval előbb szálltam le, akkor futottam kicsit sietősebben, h odaérjek, de úgy h ne legyen rossz érzésre, az 4:50 körüli tempó lett, ami meglepett :P ami érdekes volt az az h végig ugyanolyan érzés volt szubjektíven, tehát még épphogy okés, ez az érzés nem romlott. (...ezt persze nem írom be külön, de úgy fél km volt :P )

aztán a versenyt nyilván nem versenyezni akartam, csak látni akartam milyen, mert tetszett h éjszaka van :). sajnos a többieket a fórumról nem láttam sehol. későn értem oda mondjuk... Bozóttal váltottam 2 szót azért :)

aztán, elindulás, kicsit sokan voltak.. 7p-es tempó, eddig oké, mert ennyiben akartam az egészet :D de aztán az alagútból kiérve már 6p lett belőle, vagy picit azon belül. az első 4km az ilyen 24p25mp körül lett. ez elég jól esett, jó lazulás volt. annyira, h ha kérdezték volna, 6:30-at tippeltem volna tempónak az 5:50-6:00 helyett... :) a pulzus ekkor 165-170 körül.
nyugisan kocogtam, nézelődtem, az embereket, a várost, a fényeket, nagyon hangulatos volt :) (a tűzijáték is előtte!) kicsit runner's high is volt.

aztán, biztos a runner's high miatt is, 4km körül volt egy kis lejtő és ott gyorsabban mentem, hagytam h vigyen a gravitáció :) ezután már nem tudtam ráparancsolni a lábaimra, a pulzus felment 177-181-ig és akkor emiatt inkább csináltam belőle egy kis fokozó futást :) 5:18-ban nyomtam az 5. km-t, aztán gyorsítottam tovább, a lábaim diktáltak mindent, hagytam hogy úgy menjenek ahogy akarnak, de lazán, nagyon-nagyon fokozatosan fokozva a tempót. a 6. km-t nem is tudom mennyiben mentem így, mert nem nagyon hiszem el h 4:23 lett az idő amit mértem rá :O bár a pulzus is szépen felment 195-ig, szóval azért 5p-esen belül volt biztos. belegondolva, a 4:23 végül is akár lehet, mert fokozatos gyorsítás ugye.
az utolsó 500m-en aztán még mindig fokozatosan gyorsítottam és a szőnyegen egy kontrollált sprint, ami nagyon jól esett, idő 1:47 :)) azaz 3:34 tempó volt az 500m átlaga, tök jó. ez nagyon élvezetes volt, csak már eléggé venni kellett a levegőt... :P. 201-es pulzussal vége :)))

ennyit a 7p-es kocogásról... :D
de nagyon jó volt, megérte elmenni!! még ha nem is találkoztam másokkal :( azért tök jó volt egyedül is nézelődni csak fura :).

ja...másnak is ilyen szörnyű volt az alagútban? majd megsültem mire kiértem. utána már lehűtött a levegő rendesen. de ilyen élményem se volt még :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:35:53 6.5 05:31 10.87 0 0 201 176
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

13 hozzászólás

monique képe

monique 5031 napja

na még szerencse h nem próbáltam tempózni, mert most idegesítene h nem is 6,5 hanem 6,3km volt... ez azért megmagyarázza a 4:23-as km-t biztos :P (csak az utolsó 500m-en értett egyet a gps a bsi tábláival)

dgabica képe

dgabica 5033 napja

Micsoda hetet tudhatsz mgad mgött! Azért vigyázz, nehogy túlhajtsd magad :-)

pátyalso képe

pátyalso 5034 napja

Gratulálok miss edzéshalmozó:)

monique képe

monique 5034 napja

zakanycs: köszi a tippet! csak messze van a június még :)

monique képe

monique 5034 napja

Mike01: a 176-os átlag tök reális ehhez a tempóhoz nekem. és nem sok a 176. máskor ha van adrenalin, 190 körüli értékeket láthatnál. :)) a 201 meg csak a célban volt. igaz, most visszaemlékeztem kicsit, és már 200m-rel a cél előtt is 200 volt a pulzus, emlékszem 1x ránéztem az órára, és ekkor még nem sprinteltem. :) de már akkor is 4-en belüli tempót mehettem, eléggé elértem a vo2maxomat az biztos. :)

lassukapitany: ugyan, simán tudnál olyan km-t futni. :) próbáld ki. :D amúgy ha eláztál, akkor talán nem baj h nem kockáztattad a megfázást. :/

Mung: jólvan, de 145-ös pulzussal? ;) egyébként tényleg jó lejtőn lefelé, csak a túl meredek lejtő már nehéz. :D nekem leginkább a lépéshosszra kell odafigyelnem a nagyon erős lejtőkön, nem talpcsapkodásra.

Mike01 képe

Mike01 5034 napja

Azt irtad, hogy vegre nem ment fel a pulzusod, viszont a tablaban 201-et latok max, illetve az atlag is 176.

Valamit rosszul olvastam?

MungDaal képe

MungDaal 5034 napja

És még nekem lövi a smile-kat, hogy lejtőn 3:50-nel döngetek lefelé! ;)

Persze azt a tempót én is fenntartással kezelem, egyszer még le fogom mérni bringával, meg neonzöld festékkel. :P

Na akkor most ezt képzeld el 8 km-en keresztül. Istencsászárság én mondom! Csak észnél kell lenni nagyon, hogy ne csapkodja az ember a talpát, meg lépjen maga elé, ha ez bejön, szinte gurulsz lefelé! :)

Egészségedre!

forgi képe

forgi 5034 napja

Gratulálok, látom újra régi a lelkesedésed és a lábad is. 1,5 szigetkör és egy éjszakai? Huhh...

zakanycs képe

zakanycs 5034 napja

Én sem gondoltam, hogy így felgyorsulok. A Pesti oldalon már nem kellett annyit kerülgetni.
 Ha éjszakai versenyen akarsz futni, akkor Telihold futam Esztergom. 4.éve az Esztergomi Futómüvek rendezésében minden év junius vége felé tartják -  rajt este 10-kor. Dunaparton a bicigli úton futunk. Van honlapjuk megnézheted. és én is gratulálok Neked jól mentél! Tényleg nagyon hangulatos futás volt.

lassukapitany képe

lassukapitany 5034 napja

Életemben nem futottam még 5 perc alatti teljes kilométert... :) Én is filóztam ezen a versenyen, de kezdtem fázni hazaúton. Féltem, hogy megfáznék, míg kiérnék a rajthoz...bár ha futva mentem volna oda is. :)

 

Gratula!

monique képe

monique 5034 napja

éééééés..végre egy versenyizé ahol nem ment fel a pulzusom! a start előtt direkt figyeltem h nyugis maradjak, ne legyen adrenalin. :)

monique képe

monique 5034 napja

köszi, a 32p kb. ment volna, de nem akartam most szenvedni semmit, meg már edzettem nem egészen 1 órával előtte :P (jó, tudom, kihagyhattam volna azt az edzést, de nem akartam kihagyni)

Bozót képe

Bozót 5034 napja

Gratu! Azt hittem csinálsz egy kis tempó futást és lenyomod úgy 32percben. Szeretem ezt a versenyt, nagyon hangulatos, az alagútról csak annyi élményem van, hogy ordít mindenki mint az állat :)

Felszerelések

Asics gel 2150 w
Egyéb Garmin FR 305