Pepe88 futás

TNF futás 2024 #1/18 Hosszú iramfutás (#4) (15km, 14+1)2023.10.19 Csütörtök, 10:40:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:40:17

Távolság

19 km Szint: 112 m

Tempó

05:17 p/km (11.37 km/h)

Pulzus

Átlag
147
Minimum
0
Maximum
168

Edzésleírás

TNF futás 2024 #1/18 Hosszú iramfutás (#4)  (15km, 14+1)

GARMIN

 

Nem, nem es nem. Egyszerűen nem megy. Katasztrófa. Több mint 1 hónapja itt vagyok, nem volt még sikeres edzésem, egészen elkesírető. Azt nem értem, hogy mi a faszért edzek így, mi értelme van ennek így??? De csinálom, mert hátha...Ha már 2 éve szenvedek ezzel a szarral....De lehet abba kéne hagynom az egészet. Ha nem 3 hét múlva lenne a verseny hagynám is az egészet a faszba, de azért teszek még egy (utolsó?) próbát. 

 

Negyedik hosszú iramfutásom Tenerifén, de edzésen a harmadik. Az első ilyen edzésen viszonylag (!) lazán futottam (14km, 11+3bontásban). A második edzésen úgy változott, hogy a táv maradt, de az alapintenzitás nőtt (13km volt, 11+2-ben). Ma a másik irányba volt változtatás: alaptempó/intenzitás maradt, de a távot kellett (volna) növelni. Reni eredetileg 20kilit írt (WTF), kísírtam viszont 16kilit. Tegnap amikor felfogtam hogy ezt kéne futni ezt se tudtam elképzelni, nem álltam rá készen mentálisan. Mára viszont elfogadtam a helyzetet, és elég motivált voltam, úgyhogy úgy voltam vele, hogy menjen. És úgy indultam el a lakásból hogy odabaszok most nagyon.  A lábam (elvileg) nem olyan fáradt, mint kéne. Bár két napja volt résztáv, de (megint) nem sikerült rendesen teljesítenem. Szóval így legalább több erő van a lábaimban, gondoltam én.

 

Hát kurvára tévedtem. Bemelegítés is szenvedős volt. Alapvetően jobb combom van betapelve. De most bal vádlimat éreztem, de egyértelműen nem a sérüléshez, hanem korábbi edzés(ek)hez van köze. Nem esett jól a bemelegítés, nem voltam bizakodó, de úgy voltam vele, hogy megnézem, hátha bemelegszik. Ez nagyjából bejött amúgy. Mire a bemelegítés végére értem már jobb volt ez a vádlim, de aztán ugyebár jött az iram, ott megint nem esett jól neki. De tudtam vele futni, csak (nagyon-nagyon) kicsit hátráltatott. Ami viszont nagyobb gond, hogy mindkét lábam totál KO. Továbbra is az van, mint korábban: nem tudok 2 naponta (erőset) futni, vagy kell egy átvezető (laza hosszú) között, vagy 3naponta menne az erős. Hiába reménykedtem, hogy pihenőhét után/és "könnyebb" résztáv után menni fog. Nem ment...Pedig amúgy induláskor ezt kurvára nem éreztem. Kicsit fáradt volt a lábam, de normálisan. És mivel nem 4:30/4:00 tempót kell futni nem is tartottam a mai futástól. Biztos benne van az, hogy csak 6 órát aludtam. Alapvetően ez nem szokott számítani, mert volt hogy 4óra alvás után (sokkal) jobban ment egy edzés. De most indulás előtt is ásítottam, még nem voltam teljesen éber, és futáson is kicsir éreztem hogy kicsit kába vagyok még. De lábaimhoz nincs annyira köze. Vagyis olyan téren hogy nyilván annak is jobb lett volna 8óra alvás. De ekkora katasztrófa, ilyen botrányos teljesítményt ez sem indokolja.

Meleg is volt, de hát már hozzászoktam. És korábbi időjáráshoz képest nem volt annyira meleg...Átlagos hőérzet 33fok, szinte már fáztam. Kicsit fújt a szél, de mivel amúgy is gyenge voltam, most nem zavart (annyira mint pl. résztávon tegnapelőtt)

 

Alapvetően Reni azt mondat, hogy az átlag mindenképpen 5:00-án belül legyen. Én így akkor belőttem a 4:59-et így. De egyáltalán nem tempóra futottam, hanem érzésre. Talán azért mégse annyira katasztrófális az edzés, bár szerintem az. Az eredeti tervtől kicsit maradtam el, az ugyebár 5:00 volt. Most a totál átlag 5:02 lett. Ami viszont nagyobb baj, hogy az utazó tempóm az 5:04 volt ma. Ez korábban mindkétszer 4:56 volt! És amikor azt futottam, akkor úgy éreztem hogy világból is kifutnék. Szóval alapvetően (leglaább) azt a tempót kellett volna tudnom futni ma. Ugyan hosszabb volt, lett volna a táv. De simán bírtam volna korábbi edzéseken. Ma viszont a lábam olyan állapotban volt, hogy nem volt esélyem jobb tempóra. Igazából talán ennek is örülök? Belülről ez még rosszabbnak tűnt. Belülről katasztrófális volt az érzet. Egyszerűen minden dinamika, lendület, erő hiányzott a lábaimból. A táv ugyebár eredetileg 20km volt, kísírtam 16kilit, de úgy voltam vele, hogy edzésen meglátom hogy fog menni: Simán el tudtam volna képzelni hogy három nagy kört futok (19kili). De mindent attól tettem függővé, hogy egyrészt gyomrom hogy van, másrészt hogy bírom. Bár gyomrom miatt volt félelem bennem, de ugyebár legfeljebb megállok és újrakezdem...Bár azért indulás után ez veszélyesebb volt, mert mivel lábam is rossz volt, ezért lehet nem lett volna már motivációm/kedvem újrakezdeni. Szóval féltem gyomromtól, de nem volt gond szerencsére. Nem úgy a lábaimmal...Ugyebár már induláskor is kérdéses volt minden. Amikor elkezdtem simán el tudtam képzelni hogy csak egy kört (7kilit) tudok futni és abbahagyom. Ahhoz képest (szinte) végigcsináltam teljesen az edzést, szóval nem annyira rossz. Úgy voltam vele futás közben találom ki, hogy mi lesz. 13-19km bármit el tudtam volna képzelni. Végül ebből 15 kili lett, úgyhogy az utolsót azért megfutottam. De hát az lett kb olyan mint egy normális km-eknek lennie kellett volna...

 

Ami azért említésre méltó, hogy második körre gyorsultam! Legalábbis a kör első felére (1-4.km), ez biztató. Meg amúgy belülről is ezt éreztem, hogy normálisabban futok. Viszont a kör második felében (5-6.km) már (kicsit) lassultam, de nyilván fáradtsághoz van köze, mert ekkor már 12kilinél jártam. És valahogy csak rávettem magam arra is, hogy az utolsó kilit megfussam. Még úgy is hogy ez a megfutás, erős tempó katasztrófa, de akkor is megcsináltam. Edzés közben úgy voltam vele sokszor, hogy elég lesz nekem a 13kili is.

 

Nagy összeesés/KO így nem volt. Nyilván elfáradtam azért. De korábbiak sokkal jobban nyírtak ki. Intenzitásban garmin szerint is elmaradtam. Ami idegesít, hogy garmin edzéstípusra "Base"-t írt ki. Hát bazd +! Korábban mindig "tempo" volt. Na mind1, magamnak edzek, nem garminnak. És intenzitásban most 3,9, a korábbiak 4,1 voltak. Szóval azért erős volt ez is nyilván.

 

PS, pulzus/El Frailes emelkedő kezdetén/overall: Nagy összehasonlítást most nem csinálok/tam. Érzésre amúgy első és második edzésen is úgy futottam, hogy mikor elkezdtem hajrázni (11km után) még simán volt bennem több. Szóval a második TNF-s edzés iramfutásom alaptempója/pulzusa is ment volna, kellene menni hosszabb távon. Én is erre számítottam. De hát a lábaim nem voltak olyanok.

Első alkalommal El Frailes emelkedő kezdetén 148.

Második (erősebb tempó): 155, és 165

Mai napon: 149, 158

Szóval kb hasonló intenzitás mint elsőre, és elmaradtam mint legutóbb másodiktól.

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:17:57 3 05:59 10.03 14 0 136 125
01:15:33 15 05:02 11.91 89 0 168 154
00:06:47 1 06:47 8.85 2 0 134 129
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!