monique futás

Verseny2023.10.08 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:13:27

Távolság

3 km Szint: 23 m

Tempó

04:29 p/km (13.38 km/h)

Pulzus

Átlag
186
Minimum
0
Maximum
194

Edzésleírás

Veresegyházán 4. Veresi Futónap, 3 km-es táv. Helyezés 8. nők között, kategória 1. helyezett...végre álltam a dobogó legtetején, mert itt díjazták kategóriákat is :)
(máshol nem?? ezt nem ártana tudni ám... Vicc, de most esik le, hogy lehet, máskor is lettem volna már dobogó tetején kategóriában. Nem tudom...).

Ez jó, mert nem maradtam le az eredményhirdetésről, kérdeztem boldog-boldogtalant róla, és szóltak is nekem külön, amikor engem szólítottak. A befutóéremről azért így is lemaradtam, pedig a befutás után is kérdezgettem az embereket, de majd elpostázzák elvileg... A kategória nyerteseként azért kaptam másik érmet. :) Ja, ezen a versenyen a weboldal alapján tavaly is erős mezőny volt szerintem ahhoz képest, hogy egy kis vidéki versenyke? (Nem hiszem, hogy nagyon sokan jöttek ki Bp-ről).

A pályában egy kevés emelkedő volt az elején, kevés lejtő a végén... végig előztem/szakadtak le az emberkék tőlem. 4:30-ban kezdés a terv szerint, amit gyanúsan nagyon lazának éreztem, de utána azért már picit éreztem a tempót, bár az is biztos, hogy nem futottam maxra ezt a 3 km-t se. Mert sajnos még itt is volt letargia, ezért nem vittem le 4:20-ra a terv szerint a tempót. De valamennyire már jobban bírtam versenyezni, mint az előző két versenykén. Gyakorlom tovább a versenyzést, ez a jövő hétre tervezett 5km versenyre is jó gyakorlás volt.

Ha már maxra tudnék versenyt futni, akkor ez lett volna az 5km versenytempó, mert 1 km-nél, 2 km-nél stb. úgy éreztem magam, mint egy normál 5km versenyen. :o (Vagy talán egy icipicit könnyebbnek éreztem. Ezt a pulzus is alátámasztja.) De egyelőre sajnos még nem tudok maxra futni. Ez jó felfrissítő volt így, meg a végén 15 mp azért kellett, hogy ki tudjak mondani egy mondatot. :) Ennyi volt az intenzitás. Első km-en 183-ról 189-re fel a pulzus, aztán 191-193 a 2. km-en, és utána lement 190-re a lejtő miatt, aztán nemtom, a pánt kicsit összevissza mért.

Örülök, hogy azért a letargia nem akadályozta meg, hogy 4:30-on belülre kerüljek tempóban. :) Ha eszembe jutott volna (!!), akkor megsprinteltem volna az utolsó 200 métert, és akkor 4:28 lenne az átlagtempó. :P Ja és végül is nem volt vészes a napsütés, meg a szél is fújt, de még elviselhető volt.

Ezt így végre egy egész sikeres versenynek érzem. A 3. versenykém eddig a Nagy Visszatérés óta, és az első ahol végre jó érzéseim is vannak utána.

Edzésszakaszok

Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

monique képe

monique 246 napja

Köszi, segít a drukkolás. :):) Amúgy tényleg fura ez az újrakezdés szinte 0-ról, ilyet még sose csináltam, úgyhogy csak nézegetem, hogy mennyire nincsenek szinkronban egymással a különböző fizikai/fiziológiai rendszerek. :)

lassukapitany képe

lassukapitany 248 napja

Az szép! :D Drukkolok!

monique képe

monique 248 napja

Köszii! Ha sikerül 5 km-en 22 p-ig lemenni, akkor már az "elit mezőnyben" leszek. :)) Végül is ehhez csak az 5 km versenytempójához tartozó állóképességemet (stamina angolul) kell erősíteni, mert csak az hiányzik, a sebesség meg a pulzus/keringés megvan hozzá.

lassukapitany képe

lassukapitany 248 napja

Gratulálok! - Tök szép eredmény! :D

Felszerelések

Asics Asics GT1000-10 zöldesszürke 40,5
Garmin 910XT