monique futás

2010.08.24 Kedd, 15:05:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:26:07

Távolság

4.15 km

Tempó

06:18 p/km (9.53 km/h)

Pulzus

Átlag
182
Minimum
0
Maximum
198

Edzésleírás

hmm.. nem tudom én ezt már értelmezni :) de valami gáz van..

de először is a jó hír! nem a csípő miatt kellett megállnom 26 percnél! még jobban bírta, mint tegnap! sőt tegnap utána rögtön beülhettem autóba (1 kör séta után), ma vissza kellett sétálni a buszig, meg lépcsőzni meg minden, és mindent elég jól bírt! azért még nem 100% sztem. de mindenesetre emiatt nagyon örülök, és ez a lényeg, a rossz amit mindjárt írok mellékes ehhez képest. persze nem mellékes, igazából. mert nagyon fura.

a rossz, vagy nem is tudom micsoda: azért kellett megállnom 26 percnél, mert egyszerűen nem bírtam tovább. a tempót nézve ez kissé hihetetlen, de igaz.
ja, az első kör 7:16 lett vmiért, a többi meg 6:11-es átlag. ja, azért 6:11, mert ma már csak 60%-on próbálkoztam a 65% helyett.

persze már tegnap se stimmelt túlságosan, úgy 10-essel akkor is magasabb volt már a pulzus. de azért akkor még jobban bírtam, mint ma.

többek között az előző bekezdés miatt is van az hogy a napra nem szeretném fogni (a vicc, amikor elindultam, el volt bújva a felhők mögött, jól.), mert félmaratont már futottam hasonló körülmények között versenyen, hasonló tempóban. ma nem tudtam volna még félórát se.

az is fura, hogy a számat ki kellett nyitni úgy 190-192 pulzusnál. (máskor 195-196 ez a határ.. versenyen még magasabb.) vmi nem ok. mondjuk nem lihegtem igazán, tehát azért még nem volt vo2max hálistennek! :)

az se ok, hogy az utolsó pár körben mindössze 192-194-es pulzusnál már úgy éreztem, hogy valami nagyon nehéz ül a mellkasamon, vagy legalábbis a pulzusmérő szíj nagyon szorítja, pedig nem is. az edzés után még pár percig megmaradt ez az érzés. máskor ilyen pulzussal nincsenek gondok egyáltalán... kb. 190-től kezdődtek a gondok, 190 nekem még anaerob küszöb alatt van máskor, mert a lélegzés könnyű 190-en stb stb. (195-196 a küszöböm.)

ja, a legutolsó körben már nem maradt 195 alatt, szóval már tényleg csak azért folytattam az utrolsó pár körben, hogy egy kicsit teszteljem hogy bírja a csípőmnél. (panasz nélkül ment le hálistennek)

előtte a nyugalmi pulzus: véletlenül leírtam vasárnapi edzéshez, 66 volt állva, most az edzés előtt állva 85 alá nem nagyon akart menni. edzés után: még most is 140-re felugrik a pulzus ha kimegyek a konyhába. ülve 110 körül. hmm, izé.. :O

vicces, mert ez kb. az amit a kezdés után tavaly októberben tudtam, ugyanis novemberben az első egyben futott 5km-em 5:52-es tempóval volt. =) tehát a november eleji szintemnél rosszabb voltam ma.

de amúgy ez önmagában nem lenne érdekes, rá lehetne fogni "rossz napra", csak azért ez kicsit túl gáz rossz napnak nem? aggaszt hogy esetleg vmi komoly gáz lappang... én nemtom... napközben nem éreztem magam előtte rosszul... most se, csak talán picit elfáradtam, a pulzus sem akar lemenni.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:26:07 4.15 06:18 9.53 0 0 198 182
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

monique képe

monique 5052 napja

ja igen, az orvos, azt azért meglátogatnám mindenképpen. mert most rájöttem hogy nem tudom rendesen felemelni a jobb lábam nyújtva ha fekszem hanyatt. vagyis de, de megfájdul itt-ott. ez zavar. bal lábam ok, tehát köze kell legyen a dolognak a sérüléshez. de nemtudom h pontosan kihez érdemes menni ilyesmivel:) nem bízom a legtöbb orvosban, mert nem hozzáértőek annyira vagy szarnak a dolgokra, de ha tudsz jót, szólj! köszi

monique képe

monique 5052 napja

ötletszerű? az "edző" mondta, hogy teszteljük le ezeket a tempókat és kíváncsi voltam én is... :P
én meg addig mentem, amíg tünetmentes voltam. illetve amíg szar érzés nem lett 198-nál (ekkor viszont amúgy tünetmentes voltam).

bár gondolkodtam rajta h kifelé tuti annak (berúgás) látszik...

egyelőre folyamatosan javul az izom a csípőnél. ha romlik akkor pihi.

ja, úszást nem merek mert legutolsó pár kísérletemnél elég sok minden megfájdult tőle. bicikli most már talán oké lenne, bár még állítani kell a nyergen. ezt még tanulom :)

amúgy köszi!

miki képe

miki 5052 napja

Monerd, be kellene húzni a féket. Értem én hogy szétfutott a ménes, befrusztrálódtál, stb. De ötletszerűen rohangálni 200-as pulzussal félig sérülten egészen biztosan nem vezet sehová, csak az orvosi rendelőbe.

Nagyon meg tudom érteni, hányszor voltam már így én is. Mint amikor berúg valaki, és minél részegebb, annál jobban bizonygatja, hogy színjózan. A fenét józan.

Ilyenkor szépen le kell állni, és más elfoglatsággal lekötni magad. Eljárni úszni, bulizni, túrabiciklizni, kitanulni az erőedzést, vagy akármi mást, amihez nem tartozik futás és magas intenzitás. Please.

monique képe

monique 5053 napja

mondjuk elvileg az valszeg nem probléma ha egyedi jelenség. max. ha elkezdene konzisztensen előfordulni. de a tempó azért tényleg gáz volt ehhez a 198-as pulzushoz.

mr puhány képe

mr puhány 5053 napja

ja, és ne szomorkodj! :) Mert az erő eddig is veled volt! :)

mr puhány képe

mr puhány 5053 napja

A mellkasi fájdalommal nem szabad játszani... A mellkason ülő kiselefánt pedig semmiképp sem jelent jót :( Egy komplexebb kardiológiai vizsgálat tényleg megfontolandó.

monique képe

monique 5053 napja

amúgy, vasárnap még tök normális volt a pulzus

monique képe

monique 5053 napja

nemtom... haver kardiológust ajánlotta. mert visszagondolva, nem először volt ilyen szorító/nyomás érzés a mellkasomban futáskor. csak eddig még nem volt ilyen erős..

dgabica képe

dgabica 5053 napja

Egy feltevés: Lehet hogy azért van ez, mert hiába érzed úgy, hogy javul a lábad-csipőd, valójában még gyenge, tehát könnyebben fárad, ennélfogva a szervezet is másképp reagál: ami abban nyilvánul meg amit leírtál.

Egy sérült izomnak vagy porcnak, lehet hogy ez már "túledzés", hiába rövid a táv. Főleg hogy tegnap gyorsan futottál.

És végül: az is lehet hogy amit leírtam 1 orbitális hülyeség. Holnap azért ne menjél futni. :-) 

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_1 w
Egyéb Garmin FR 305