monique futás

2010.08.22 Vasárnap, 20:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:15:03

Távolság

2.49 km

Tempó

06:03 p/km (9.93 km/h)

Pulzus

Átlag
161
Minimum
0
Maximum
181

Edzésleírás

3 (inkább 5) nap kihagyás után:

-nyugalmi pulzus: ülve 62, állva 66, normál
-tempósabban sétálva icipicit magasabb(? 115), mint kéne, a lassú séta-mászkálás az normális (75-99)..

-a csípőnél az izé még nincs rendben, bár egész jól bírta
-sípizom miatt nem indulok 6p-en belüli tempóban kapásból és kész... akkor se, ha ez az utasítás.

de végül is a csípőizé miatt fejeztem be az "edzést", nem a sípcsont miatt. :(

annak ellenére, hogy icipicit sikerült irritálni a sérülést, úgy érzem valamiért, hogy ennek több értelme van, mint a teljes pihenésnek. ha másért nem, hát azért, mert az egész napos ülés is stressz neki, tegnap az üléstől kezdett már elég szar lenni, bár nem pont ott fájt, ahol a TFL, hanem kicsit odébb, nem biztos h van a kettőnek köze egymáshoz.

szóval lehet, hogy kéne ilyen rövid futásokat próbálni máskor is. nem tudom. --- gondolkodás után: hétfőn megpróbálom kb. ugyanazt, ugyanott. és ha bármi halvány előjön, megnézem h kb. hány perc után volt és ha rosszabb, mint vasárnap, akkor kb. 1-2 hetes pihenő utána, szigorúan, hosszabb séta és bicikli és mellúszás is kizárva. (mivel feltámadt újfent a paranoia, hogy esetleg csont...)

a lépcsős teszt nagyon enyhén pozitív, ez tehát sokkal jobb, mint szerda éjjel volt.

még 1 ami ma hazaérkezve tudatosult bennem átöltözéskor: ugyan sima csípőhajlításkor nincs semmi panasz, ha extrém módon kell hajlítani, akkor van. (pl. ágy szélén ülve lábfej közelítése, közben egész picit elfordulás is talán, zoknilevételhez...)

de még így utólag eszembe jut egy dolog, ami nem olyan jó: pihenés után is felzaklatva marad egy darabig. gyorsan reagál a pihenésre annyiban, hogy utána kevésbé érződik, de ilyen 1-2 óra pihenés, és még olyankor sem tökéletes utána. tehát mégse reagál gyorsan. de mondjuk ilyen 3-4 óra után már tökéletes...

és az mi a fene, hogy nem is mindig ugyanaz fáj? volt már többször fájdalom pihenés közben bizonyos mozdulatok esetén a lágyéktáji izmoknál (ahol a comb csatlakozik a törzshöz), meg a sok üléstől irritálódik egy másik helyen, ami vhol oldalt-hátul-feljebb van, ami megint csak eltér attól a helytől, ami járás-futás közben fáj. aztán ugye járáskor volt, hogy picit lejjebb fájt, mint ahol futáskor akar fájni. ez most összeszámolva 4 különböző hely, de mind a jobb oldalon van csípő környékén (alatta, oldalt, beljebb, kijjebb...). ezeknek van köze egymáshoz...? annyi biztos h van hogy eddig a hétig egyik se fájt.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:07:16 1.25 05:49 10.32 0 0 181 162
00:07:47 1.25 06:14 9.64 0 0 176 160
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

14 hozzászólás

monique képe

monique 5053 napja

sztem egyszeri túlterhelés de túltárgyalva :)

Bozót képe

Bozót 5053 napja

Én nem vagyok Maffetone-hívő, de ha túlterhelés akkor tényleg hulla mind1 hogy hol kezd fájni...sok volt és kész. Ha nem a túlterhelés az ok akkor persze lehet tovább okoskodni....

 

monique képe

monique 5053 napja

Mike01: miért érzed így? mondjuk én is sokára jutottam oda, hogy 3 egymást követő nap 3 futás :)

monique képe

monique 5053 napja

miki: :P amúgy, ez erős túlzás, az alap az volt, hogy heti 4-5 futás, 1:10 és 2:20 között változó időkben...

Mike01 képe

Mike01 5053 napja

Miki, ez a dolog lenyege, sajnos en is pont a mult heten dobbentem ra, hogy a lassubbnal is lassub tempora kell kapcsolni. Kevesebb edzes, kevesebb km. Sebesseg ok.

miki képe

miki 5053 napja

Bazzeg, arról szerintem egyik könyvben sincs szó, hogy minden nap kétórásokat kéne futni, kevesebb, mint egy év sportmúlttal :-)

monique képe

monique 5054 napja

(a bazzeg remélem nem túl gáz szó ide :) )

monique képe

monique 5054 napja

az még kimaradt, hogy meglepne h pont ez a leggyengébb láncszem...ha kérdezik én bizony térdre vagy achillesre tippeltem volna, nem csípőizomra, bazzeg! (ott még sose fájt semmi..)

monique képe

monique 5054 napja

köszi mindenkinek!

miki: nem a hosszú volt a baj sztem hanem h előtte volt gyors ami után semmi pihenőt nem adtam az izmaimnak és fáradt izmokkal könnyebben megesik a probléma. egyébként MAF-követők szerint ilyeneket kell, mármint hosszúakat.. :P de mondjuk én még így se nagyon tudtam stresszelni a pulzust :D de mindegy is.
egyébként maffetone se tévedhetetlen mert azért nem mind1 h hol fáj.. :P
az jó h semmi nyomás nincs rajtad, most rajtam se :) eldöntöttem h szarok az összes őszi versenyre :) lesz ami lesz :P

plekoklári képe

plekoklári 5054 napja

Mielőbbi felépülést!

miki képe

miki 5054 napja

Maffetone szerint nem igazán fontos, hol fáj, az csak egyéni véletlen, hogy éppen hol volt a leggyengébb láncszem. Az a lényeg, hogy túlterhelted magad. Őrült hosszúakat futottál.

Most én különben azt csinálom, hogy szépen nyomom a napi egyszer vagy kétszer egyórás aerob edzést és kész, ülök a babérjaimon, nem tervezem, hogy egy hónap múlva már harmincasokat fussak. Inkább, ha már túl pihentnek érzem magam, elindulok egy-egy buliversenyen, minden elvárás nélkül.

pátyalso képe

pátyalso 5054 napja

Remélem minél előbb rendbejössz!

torolt_885 képe

torolt_885 5054 napja

Gyors Javulást!

MungDaal képe

MungDaal 5055 napja

Jobbulgassunk, jobbulgassunk!

Felszerelések

Asics gel 2150 w
Egyéb Garmin FR 305