monique futás

2010.08.18 Szerda, 19:02:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:23:12

Távolság

2.55 km

Tempó

09:06 p/km (6.59 km/h)

Pulzus

Átlag
146
Minimum
0
Maximum
161

Edzésleírás

hát gáz van :((

napközben jó volt a sétálás (elmentem BSI-be nike-ra nevezni, és inkább gyalogoltam a metrózás helyett).

úgyhogy utána akartam kicsit futni a hidegkúti reptéren, mert a múltkor nagyon tetszett, amikor ott jártam. és, több távot terveztem eredetileg, de óvatosságból erősen lecsökkentettem a tervet. de sajnos még ennyit sem sikerült...ja a tempó szar mert főleg felfelé futás volt. :P

szóval, a hűv.völgyi buszvégállomásról kezdtem felfutni ki a reptérre(~1.5km aszfalt), kiértem, elkezdtem futkározni a réten a terepen, de elkezdett nagyon fájni a jobb csípőm alatt. (igazából az aszfalton előtte is már fájt 1x felfelé menet, de az elmúlt...) belesétáltam, az nem fájt, futottam újra, fájt, feladtam, ácsorogtam, ültem a fűben, felkeltem, és aztán megpróbáltam visszasétálni a buszhoz, ami kb. 1km lett volna, de nagyon nehéz volt oda eljutni, mert fokozatosan romlott a fájdalom. próbáltam a bal lábamon ugrálva menni, de rájöttem h az úgy nagyon lassú. aztán mintha az segített volna, hogy nem a másik lábbal párhuzamosan raktam le a jobb lábam a talajra, hanem úgy hogy kifelé állt a jobb lábfejem. sajnos ez sem mulasztotta el eléggé a fájdalmat és később már ez sem segített.

most itthon :(((
állva nem fáj, ha pihenek, akkor utána az első néhány lépés tünetmentes, aztán előjön és elkezd fokozatosan rosszabbodni.

nem tudom mi ez, de nagyon aggaszt, hogy a séta is fáj, és hogy így rosszabbodik. még sose fájt itt semmim korábban :(

nem tudom, hogy köze van-e a hétfőihez, mert nem ott fáj, hanem kicsit feljebb. azaz a csípő alatt, közvetlen alatta, tehát azért elég közel. talán ahol a combnyak van, annak a magasságában, kívül, oldalt fáj, és nem felszíni fájdalom szerintem. (a hétfői ennél picit lejjebb, de szintén oldalt kívül, szóval akár lehet is köze hozzá.)
tapintásra, nyomkodásra nincs reakció, állni tudok rajta, de néhány lépés járkálás akár itt a lakásban, és halványan előjön a fájdalom aztán még néhány lépés és végem :(

és még annyi, hogy ha figyelek, hogy inkább a bal lábamon legyen a súlyom lépés közben, akkor kisebb a fájdalom. azaz, annál kisebb a fájdalom, minél kevesebb súlyt helyezek a jobb lábamra járás közben. viszont egy lábon állva, úgy, hogy jobb (problémás) lábon van a teljes testsúlyom (bal láb levegőben), még nem sikerült a fájdalmat előcsalnom...bár ez csalóka lehet, mert csak 1 percig próbáltam. mert pl. ágyban jobb oldalamon fekve először OK, 5 perc után már éreztem icipicit. :S

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:23:12 2.55 09:06 6.59 0 0 161 146
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

11 hozzászólás

monique képe

monique 5057 napja

én sose válok feszültté csak mert kimarad a futás... nincs semmi fizikailag észlelhető elvonási tünetem, csak mentálisan rossz. mármint h nem csinálhatok vmit amit szeretek. a legrosszabb h sétálni se tudok (fájna), biciklit se merek, szóval totál punnyadás, úristen.  :))

és köszi de jóga kizárt, közben utánanéztem, ahhoz eléggé nagy hajlékonyságra lenne szükségem, én pedig nem akarom azt fejleszteni (nem vagyok vmi hajlékony alapból de sose volt különösebb gondom belőle).

ráadásul ITB nyújtását sem szereti ez a sérülés, nem tudom miért. pedig ösztönösen próbáltam nyújtani (úgy, h nem is tudtam h az ITB-t nyújtom). de csak rossz érzés maradt vissza utána. passz h miért.

örülök, hogy a térdeid rendben vannak! én is paráztam már miattuk :)

MungDaal képe

MungDaal 5057 napja

Látom, neked sokat jelent a futás s most ettől kicsit megfosztottak. Xar érzés, ismerem. Én mostanában, ha kimarad 2-3 nap feszültté-ingerlékennyé válok. Olyan ez mint valami drog, ha megvonják jönnek az elvonási tünetek. Próbálj lazítani, a szó szoros értelmében. Jógázz! Nekem ez mindig bejön.

Apropó túlterhelés. Én a térdeimet vágtam haza a tátrába, a múlthetet végig paráztam, hogy valamit nagyon elcsesztem odabenn. De néhány nap kihagyást követően (vagy 6 ...) elmúlt.

monique képe

monique 5058 napja

köszi, igen, az lesz-van (pihizés). :) sajna. :)

csattogoboka képe

csattogoboka 5058 napja

Sajnálom! De pihenj tényleg! Nekem is az volt a baj, hogy nem pihentem ki rendesen, aztán jött a szívás vele...

monique képe

monique 5058 napja

meg még annyi reményem van hogy a TFL (ami egy izom.. amihez csatlakozik az ITB alul) van meghúzódva, mert annyira felül van a fájdalom, és akkor komoly gyulladás nincs és akkor talán csak pár nap kell h összeszedje magát :) majd kiderül.

monique képe

monique 5058 napja

diag. megerősítve: a linken a lépcsős gyakorlatot végezve a pronálás imitálásakor azonnal "beszúrt" a csípő alatt kb. a TFL tetejénél (tehát még ITB felett vagyunk, az lejjebb indul).

hát akkor most meglátjuk mennyi idő alatt múlik el :S

monique képe

monique 5058 napja

(vicces mert a térdem nem fáj... :P)

monique képe

monique 5058 napja

egy kis öndiagnózis... ITBS a tensor fascia lata magasságában: http://www.sportsinjurybulletin.com/archive/0168-knee-injuries.htm

monique képe

monique 5059 napja

pár óra itthon üldögélés után nem fáj semmi, de nem is járkáltam sokat. de egyértelmű hogy gyorsan reagál pihentetésre. egy tippet kaptam h rándulás, eddig ez a legvalószínűbb, bár elég ijesztőek voltak számomra a tünetek... :P

monique képe

monique 5059 napja

ah, nem hinném hogy idegbecsípődés, az sokkal élesebb fájdalom nem? mondjuk olyanom soha nem volt szóval csak tippelek, mások azt mondják csillagokat látsz ha idegbecsípődés van :)) ez nem olyan fajta fájdalom. erős, kellemetlen, de nem csillagokat látós.

masszírozás, hát jó lenne ha lenne ilyen lehetőségem:P

MungDaal képe

MungDaal 5059 napja

Remélhetőleg csak szimpla idegbecsípődés ...

a. Kedves jól átmasszírozza valami brutál dologgal, pl.:deepheat kenőcs

b. Irány a doki!

 

Most, hogy a frászba írjam ide, hogy egészségedre? :(

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!