Laurea futás

2010.08.19 Csütörtök, 20:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:29:19

Távolság

14.5 km

Tempó

06:10 p/km (9.74 km/h)

Edzésleírás

 

Éjszakai futás a Margitszigeten. Érdekes, hogy melegben szeretek sötétben futni, de hidegben és sötétben kifejezetten utálok futni. A hideg és a sötét egyszerre nagyon utálatos dolog. De szerencsére - még - nyár van.

A Batthyány tértől futottam az edzőhelyszínre, merthogy otthonról jöttem, és itt szálltam le a metróról. Aztán meg futottam egy kört a Sünivel - ez nagyon jó volt! A Süni jó hatással van rám, mert gyorsabban és könnyedebben futottam, mint azt előre gondoltam volna:)).

Aztán egészen belejöttem, és akkor a 2. kört már határozottan és tudatosan gyorsra vettem - igaz, az 1. és 2. kör között azért volt vagy egy 10 perc szünet. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nagyon jól ment!

Igazából teljesen az ellenkezőjének kellett volna történnie, ugyanis az elmúlt 3 napban semmit sem edzettem, és a munkahelyemen totál beszívattak, egész héten átl. 9,5 órát dolgoztam naponta és kb. 3 ember munkáját vittem egyedül... Ja, és természetesen keveset aludtam és keveset ettem. Mily' "kedvező" ez a sportteljesítménynek!

És láss csodát. Nem hogy araszoltam volna, és vonszoltam volna magam mindezek után, hanem mintha a szervezetem mindezeken túltéve magát, felszabadulva a stressz és a nyomás alól (mivelhogy innentől kezdődött a hétvége), egyszerűen robbant.

Hihetetlen. Mindig újabb és újabb ámulatba ejt, hogy mire képes... A 2. kör elején szinte úgy éreztem, hogy repülök a futókör rekortánja felett, és érzésem szerint az első km-en lehet, hogy volt 5 perc alatti iram is... Persze azt nem tudom, hogy meddig és mettől meddig, ez csak az érzés - ami biztos. És az órámon kül sem lehet részidőket mérni - a pulzusmérőt meg nem szeretem:)).

 

Utána folyamatosan picit lassultunk - Mózessel - de külső körön 28,5 percet futottunk! Úgyhogy az átlagsebességünk az kb. olyan 5:20-as lehetett.

Utána még elfutottam tötyi tempóban az Árpád-hídi villamosmegállóig.

 

Nem sokáig fog a Ripetti a "Hajnika-tempóval" viccelődni...

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:29:19 14.5 06:10 9.74 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!