monique futás

2010.08.16 Hétfő, 20:23:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:28:04

Távolság

10.59 km Szint: 220 m

Tempó

08:19 p/km (7.21 km/h)

Pulzus

Átlag
145
Minimum
0
Maximum
156

Edzésleírás

kis hegyi körözés.

gyanús ez a pulzus. nagyon könnyű volt a betervezett 145-149-es zónát tartani. gondolom a 20 fok miatt :) (majd megfagytam fél percre, amikor kimentem.) bár elég sok volt a pára, az is biztos, de nem zavart.. nem izzadtam.

semmi lassulást nem találtam a tempókat elemezve :)

csak annyi nem volt tökéletes, hogy a lejtős részeken az izmok szabtak határt.. ott 145-146-os pulzusátlaggal mentem. felfelé cserébe 148-149-cel.

izmok: korábban amikor kimentem ügyeket intézni, nagyon éreztem mind2 combhajlítót, meglep, máskor egy kis 18km-től (a hossszúfutás) nem nyavalyognak... de futáskor nem zavartak szerencsére. hanem helyette először mindkét elülső comb legfelső része fájt de nagyon. de csak lejtőn. (felfelé semmi nem fájt.) emiatt néha leengedtem a pulzust 139-143-ig. gondolkodtam is hogy oké-e így futni, mert főleg a bal combomban volt nagyon intenzív a fájdalom... nincs tapasztalatom arról h mennyire gáz izomfájdalommal futni, úgy gondoltam ha nem lesz rosszabb, akkor megyek tovább. és, a 3. körre már nem volt vészes, 4. körben meg már elég jól volt a bal lábamon is, akkor más lett a limitáló tényező...

az pedig az volt, hogy az utolsó 500m-en elkezdett fájni először hátul aztán oldalt a comb, aztán már nem is a comb, hanem nem tudom mi. szóval vándorolt a fájdalom. az 500m-t azért végigcsináltam, de aztán hazafelé a hegyen felsétálva baromira fájt gyalogolva. meg lépcsőn lefelé is. lépcsőn felfelé okés volt. helyileg a jobb lábam oldalt, a csípő alatti rész. fogalmam sincs, hogy ez mi, meg mitől, még sose volt.

utána otthon még fájt, de most már nem, helyette visszajött a jó erős izomláz a combokban. remek... nade holnap pihenőnap úgyis :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:08:57 1.03 08:41 6.91 20 0 141 132
01:19:07 9.56 08:17 7.25 200 0 156 147
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

15 hozzászólás

monique képe

monique 5059 napja

jó is van? :)))

miki képe

miki 5059 napja

Ha kerülném a fájdalmat, ilyenkor keresztedzenék. El kell dönteni, jó vagy rossz fájdalom.

monique képe

monique 5060 napja

a B jobban tetszik :))) (vicces de vmi ilyet fontolgattam én is)

Bozót képe

Bozót 5060 napja

Hááát...

A verzió: tarts 1-2 pihenőnapot, nyújts, lazíts, kenegesd

B verzió: rombolj egy jó kis terepet a hegyen aztán vagy elmúlik vagy rosszabb lesz :P

monique képe

monique 5060 napja

sétáláskor pedig: először nem fáj aztán egyre rosszabb egy szintig, aztán ott megáll.. most ülök itthon nyomorékként, lemondtam egy-két esti programot is :D :/

monique képe

monique 5060 napja

az túlzás h semmilyet nem tolerálok, a fantomfájdalmak nem zavarnak (az ilyen kis izék amik néha előjönnek aztán eltűnnek :) ). de a többit szeretném limitálni.. nem az a baj h szar érzés, hanem simán paranoia :D

asszem h nem csípő amúgy, hanem icipicit lejjebb, és közben kísérleteztem egy csomót de úgy tűnik elég nehéz rávenni a sétáláson kívül h fájjon, szóval talán nem annyira gáz.. :)

Bozót képe

Bozót 5060 napja

Ja, oké, látom a cipőt :)

Csak azért kérdeztem a fájdalomküszöböt, mert magad is mondtad korábban, hogy semmilyen fájdalmat nem tartasz megengedhetőnek, sőt talán mondhatom, hogy parázol a sérüléstől, így kiváncsi voltam, hogy általkában is alacsony-e a küszöböd

 

Távdiagnosztizálni sajna nem tudok :( Csípőnél rengeteg dolog van, izmok tapadnak, csontok végződnek, porcos izületi felszínek érintkeznek, különféle mozdulatokkal érdemes próbálkozni, hogy lokalizáld a problémát. (fáj-e guggoláskor, előrehajláskor, lábemeléskor, kattan/roppan-e, bemelegszik és kevésbé fáj vagy mozgásra egyre rosszabb, stb)

monique képe

monique 5060 napja

ja cipő típusa mindig ott van a cuccoknál. a nike mostanában nem volt, mert terepre és hegyre nem mertem még vinni.

monique képe

monique 5060 napja

ami nagyon fáj az NAGYON fáj és kész :P szerintem nem tér el a küszöböm más normális emberekétől. ami az elülső comb tetején volt, az izomlázszerű volt, de annak marha éles volt, ezért volt fura.

de nem ez nyugtalanít. hanem a csípő alatti dolog aggaszt :( az nem olyan éles, de nagyon gáznak tartom h még ma is megvan, és hogy sima séta előhozta.

Bozót képe

Bozót 5060 napja

Hát a fájdalomküszöbödre gondoltam, úgy általában. Hogy mennyire érzed /bírod a fájdalmat. Próbálom belőni, hogy amire azt írod, hogy nagyon fáj az mit jelenthet.

Futással elég nehéz izomsérülést okozni, legalábbis lassú tempóval. Az izületi-túlterhelős sérülések gyakoribbak. Ha nagyon nyugtalanít, nézesd meg egy dokival.

Mostanság az új cipőben futsz?

monique képe

monique 5060 napja

ja és hogy mennyi idő után múlik el: ha megállok-leülök, azonnal. sétáláskor annál jobban fáj minél hosszabb ideig hagyom a lábam a talajon.

monique képe

monique 5060 napja

pátyalso: mire gondolsz azzal h mindig lesz fájdalom? :O nekem nincs minden futásnál..
amúgy az izomfájdalom (izomlázszerű, csak elég éles) volt a kérdés konkrétan. erős ízületi fájdalomnál nyilván rögtön leállok, bár nem szokott lenni ilyen szerencsére :)

Bozót: nem tudom mihez hasonlítsam a fájdalomküszöböt :) esetleg ha adsz támpontot.. tudom ez hülye kérdés de tényleg nem értem hogy mire kérdezel rá pontosan... :)

dgabica: melyik fájdalom? :) bár gondolom arra gondolsz ami a csípőnél jött elő sétáláskor. na az ma sajnos visszajött kb. félóra séta (nem egyben, részletekben volt a félóra, városban mászkálás) után :((( séta közben fáj. illetve, ülve hátrafordulva is fáj. ez nyilallós leginkább. most ez nagyon zavaró... az izomláz nem érdekes, de ez aggaszt :((( sose volt még ilyen...

dgabica képe

dgabica 5060 napja

Milyen a fájdalom? Nyilallik, tompán fáj? Mennyi idő után múlik el?

Bozót képe

Bozót 5060 napja

Más esetben kb milyen a fájdalomküszöböd? 

pátyalso képe

pátyalso 5060 napja

Azt sajnos neked kell eldöntened ,hogy egy bizonyos fájdalommal futhatsz vagy ha épp a fájdalom
menet/futás/közben jön elő futsz tovább vagy nem, mert akkor lesérülsz.Mert fájdalom az lesz mindig,csak az a kérdés milyen fájdalom.Egészségedre!Én most érzem a jobb combhajlítómat a tegnapi résztáv után,pedig akkor a vádlim volt érzékeny/szintén a jobb/.

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_2 w
Egyéb Garmin FR 305