monique bringázás

2010.08.08 Vasárnap, 19:43:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:02:09

Távolság

13.48 km

Tempó

04:37 p/km (13.01 km/h)

Pulzus

Átlag
151
Minimum
0
Maximum
189

Edzésleírás

húúú de rohadt jó volt :P

végre kimerészkedett a nyuszi énem rendes úttestre, de azért autóktól elzárt helyen, a jánoshegyen mentünk.

előtte átállítottuk nyerget magasabbra, hogy a térdemet kímélje. mentem 1 kört (800m) a réten úgy, vhogy kibírtam (ez nincs benne a távban fent persze)...
no de, emiatt először azt hittem csak még bénább leszek a hegyen a szar minőségű aszfalton.

de nem, elindultunk és vhogy rögtön minden helyre állt, nem bizonytalankodtam! nem volt az a totál nyuszi érzés. az elmélet erre most az, hogy a réten a pálya nagyon keskeny (és tele kis kanyarokkal) és optikailag ez hat vhogy a biztonságérzetemre vagy mi...

szóval ilyen szempontból ez tök oké volt, csak az elején a lejtős részeken picit féltem, de a végén amikor már sötétedett és úgy kellett lemenni a jánoshegyi úton, meglepően jól bírtam, nem igazán féltem, biztos voltam magamban, stb. :) ez valszeg a 3/6-os sebességfokozatnak köszönhető, ezek szerint lejtőre ez jobb, mint a 2/3.

a hegyen felfelé 12km/h átlag a tetőig 1/3-ban (a kilátót kihagytuk :)) ), normafáig és vissza 13-14-es átlag 2/3-ban mert még mindig óvatoskodtam a lejtőn. lefelé szemüveg nélkül nagyon meresztenem kellett a szemem a sötétedés miatt, hogy lássam merre megyek, szóval azért itt is óvatosan mentem, tehát az is 14-es átlag 3/6-ban. majd lesz vmikor jobb is.. :)

pulzus: felfelé 150 körül indulás a bemelegedés után (a tündérhegyi úton volt a bemelegítő biciklizés, mert arra már rájöttem, hogy a combfeszítőimnek ez kell vmiért), ez szép lassan felkúszott a 160-asokba aztán a 170-esekbe és egyszercsak 184-et láttam :)) aztán 188-at :)) a fura az volt, hogy ezt a 188-at nehéz volt elhinni, mert semmilyen kellemetlen érzés nem volt közérzetileg, pedig futva a 188-at azért már picit érzem. de itt nem. helyette inkább eufória, amit a futók a runner's highnak hívnak :P tényleg nem értem, hogy miért ilyen jó biciklivel a 185 feletti pulzus...fura na.

a pulzusátlagban benne van mindenféle megállás is amúgy. lefelé 130-140-es pulzussal mentem. ja és a végefelé a lejtőn muszáj volt megállni, mert hirtelen nagyon sötét lett és olyan hülyén volt beállítva a lámpa (villogósra...), hogy azt nem bírta a szemem. akkor megállás, lámpa igazítása, aztán be akart görcsölni a bal lábfejem induláskor, ezért 400m-t futva toltam a biciklit :) mittomén lehetett 6p tempó, 156-158-as pulzussal.. utána már oké volt, összeszedtem magam, megint tudtam biciklizni. szóval ezt leszámítva egész jól abszolváltam ezt az edzést :)

ami még fura, bár számítottam rá: a keringés nem volt szűk keresztmetszet felfelé, hanem ehelyett a combizmaim nagyon. a 12km/h oké volt, de ennél többet nem nagyon akartak.. az éles kanyar után az utolsó km-t meg akartam húzni, 16km/h, de néhány száz m után már nemcsak a szokásos módon égtek a combfeszítőim, hanem valósággal fürödtek az égető érzésben, nem a megszokott lokalizált érzés, hanem teljesen szétterjedt. ez az égető érzés a térdek felett közvetlenül volt, tehát az ottani izom. máshol (feljebb a combon) nem éreztem semmit. hm, ilyen égető fürdőt még sose kaptak az izmaim... teljesen szürreális érzés volt :) akkor meg is ijedtem és kicsit visszavettem.

nade, kéne még sok ilyen hegyen biciklizés, akkor jó lesz izomzatilag is, és talán idővel merek 30-cal menni a lejtőn hogy javítsam az átlagot :))

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:02:09 13.48 04:37 13.01 0 0 0 189 151
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

17 hozzászólás

monique képe

monique 5066 napja

igen, egy 20%-os emelkedőn csak felfutni tudnék (amíg el nem érem a vo2maxomat :) ), biciklivel nem merném megpróbálni.. :))

Pierre képe

Pierre 5066 napja

Ja, nem alázásnak szántam persze, csak ez jutott eszembe az adatokat látva. :) Amúgy nyilván van az a meredek emelkedő, amin könnyebb felfutni, mint feltekerni... Például a hétvégi hosszú futásomat biciklivel nem biztos, hogy meg tudnám tenni. (Sőt, abban sem vagyok biztos, hogy egy montis végig tud-e menni rajta leszállás nélkül).

monique képe

monique 5067 napja

:) én most is csíra vagyok hegyen bringával. úgy néz ki az egyetlen dolog ami segít a hegyen felfelé menésben, hogy a 189-es pulzus totál jól esik, eufórikus, kellemes :)) (futásnál nem egészen így van)

MungDaal képe

MungDaal 5067 napja

Én azért kezdtem el futni tavaly nyáron, mert zavart, hogy csíra vagyok dombnak fölfelé bringával.
Ciki, de így volt. :)

Azért van némi difkó autóban 180 fölött, meg egy szál vassal a lábaid között, lefelé a dombon, úgy 60 km/h magasságában ... Igaz kilónyolcvanat eddig csak utasként éltem át. A hatvan megvolt bringával (monti)! :)))

monique képe

monique 5067 napja

pátyalso: ja, végül is, az már nem lehet rossz. majd egyszer. :)) miki: a futás ezek szerint mindenkinek mást jelent :) jó biciklizést! :)
miki képe

miki 5067 napja

Nekem van egy szerpentines ereszkedőm a Sokoróból, ez az utolsó domb a Kisalföld szélén, és akkor érdemes rajta menni, mikor éppen lenyugszik a nap a síkság fölött. A futás a fájdalom által emel ki a szokványos létből, a bicajnak viszont esztétikája is van.


Elő is szedem az országútit holnap, idén még csak montiztam.


Ride into the setting sun :-)

pátyalso képe

pátyalso 5067 napja

60-70-el percekig lefele,a budakeszi úton nem olyan unalmas és dolgoznak ot az izmok rendesen.)

Dobogókő Pilisszentkereszt vagy Esztergomról már nemis szólva!

monique képe

monique 5067 napja

Bozót: háát, ha száguldani akarok, autóba ülök és hajrá, 170km/h vagy inkább több... bicikliben azt élvezem, ha nyomnom kell, ha dolgoznom kell, azaz megy fel a pulzus :) a laza biciklizés pont olyan unalmas, mint az andalgós tempójú séta.

Pierre: azért így alázni nem ér :P

Pierre képe

Pierre 5068 napja

Hajrá-hajrá a biciklizéshez. Egyébként ha ugyanezt az edzést futva megcsinálnám, egész hasonló átlagpulzus jönne ki. :) (Csak nem mászna fel 189-ig.)

Bozót képe

Bozót 5068 napja

Hű, pedig egy száguldás a lejtőn...olyan 30km/h felett...ahogy befúj a szél a sisak résein, kicsordul a könnyed a menetszéltől és a táj akvarellé mosódva szalad el melletted......*sóhaj*

Terepen is király, bár ott én még nagyon mazsola vagyok :P

monique képe

monique 5068 napja

sajnos csak a hegyen felfelé biciklizés ízére éreztem rá eddig. :)) síkon nem annyira nagy szám, lejtőn meg főleg nem..

dgabica képe

dgabica 5068 napja

gratulálok!! Bringázni az egyik legjobb dolog a világon :-) Ráéreztél az ízére úgy látom :-)

monique képe

monique 5068 napja

(...már-már eltöltött az a béke, amiről lance beszél!)

monique képe

monique 5068 napja

"s mindez mennyi ideje tart" - haha nekem rögtön az első perc után végig égett a combfeszítő :) amikor a végén a 16km/h-nál fürödtem a fájdalomban, az azért tényleg érdekes érzés volt :)

Bozót képe

Bozót 5068 napja

Attól függ, mekkora az emelkedő, milyen a tempó s mindez mennyi ideje tart :) Lance mondott egy olyat is, hogy megmagyarázhatatlan béke tölti el, mikor 6óra tempós tekerés után már egyszerűen nem tud jobban fájni :)

monique képe

monique 5068 napja

akkor nemcsak nekem ég a combom? :)) mert akivel mentünk, ő azt mondta h ő nem érzett semmit a lábaiban.. jó neki :)

Bozót képe

Bozót 5068 napja

Egészségedre! Jól meghoztad a kedvem egy kis combégetős bringázáshoz :)

 

Az egyik legnagyobb bringás mondta: 

“Pain is temporary. It may last a minute, or an hour, or a day, or a year, but eventually it will subside and something else will take its place. If I quit, however, it lasts forever.”

Felszerelések

Polar RS200