Pepe88 futás

TNF futás #18 (#2.ciklus #2), Normál-laza 2kör erősítés után2022.11.24 Csütörtök, 15:40:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:07:55

Távolság

12 km Szint: 68 m

Tempó

05:40 p/km (10.60 km/h)

Pulzus

Átlag
140
Minimum
0
Maximum
151

Edzésleírás

TNF futás #18 (#2.ciklus #2), Normál-laza 2kör erősítés után

GARMIN

 

Eredetileg futóiskolát terveztem volna erősítés után/mellett. Viszont kicsit későn eszméltem, és már csak 19:30-kor tudtam volna menni, addig meg nem akartam várni, szóval inkább futottam 2 kört a szokott körön...

 

Erősítés után elég hamar mentem. Ráadásul diéta harmadik (de egyben utolsó) napján. Így nem vártam túl sokat magamtól. Csak azt hogy fussam le. Nem lazán, annál egy fokkal erősebben, de nem is nyomva. Laza-normál között.

 

Ez így is lett, terv szerint laza-normál között, de inkább normálhoz közelebbi (ezért így irom be). Alapból 1 éve ennek örültem volna, de most már ez "csalódás". Nem is a tempó, hanem inkább az érzet. De igazából teljesen logikus, szóval azt hiszem mégse leszek/vagyok csalódott. Mostantól viszont "szigorúbb" edzések lesznek, jövő heti hosszúra is már lesz pace controll. Erre a mainál is gondolkodtam, de elvetettem. Meg akartam nézni hogy érzésre mit tudok, úgy hogy az nem "stresszel"... De hát nem volt túl jó...Hétfőn utazás után 5:50-es tempót mentem 120-as pulzuson. Most 5:40-es 140-esen... (igaz akkor azért még 1 fokkal hűvösebb is volt)

 

#1 fő ok: diéta 3.napján: ez múltkor is lelassított és 5:55-ben futottam azt amit pár nappal később 5:25 körül... (belegondolni is szörnyű, hogy lesz 2-3 hetes diétás, azt hogy fogom bírni, ha ez a három nap is már megvisel?)

#2 azért tegnapi/tegnapielőtti túlerőltetést, kicsit legyengülést még teljesen nem biztos hogy kipihentem. De kellett ma a futás szombati résztáv előtt (legfeljebb holnap, pénteken pihenek)

#3 erősítés után, szóval szokás szerint fáradt lábakkal mentem...ami viszont fura hogy nem lazultak ki, mint máskor...végig "ólomlábakon"

#4 azt hittem könnyebben fog menni az  időjároshoz a visszaszokás, mivel előtte voltam már sokat. De azért eléggé éreztem a meleget és szarrá izzadtam magam. Pedig ma 20 fok, felhő, 0 nap, néha nagyon enyhe zápor volt, szóval nem is TNF-s idő. Szóval szombati résztáv csúcsidőben,csúcsmelegben "fincsi" lesz...

 

A futás elég simán ment, (leszámítva a fentieket) de 7km-nél elkezdtem érezni a lapockámat és kicsit aggódtam hogy végig tudom-e futni. De próbáltam "ellazulni" és 9km után már nem éreztem. Viszont megnézve a garmint látszik hogy egy kicsit elfáradtam/belassultam a végére. A második kör második felétől látszik a visszaesés tempót tekintve (elsőhöz viszonyítva), de nem jelentős, de stabil 8-9mp-s lassulás/km

 

Edzésszakaszok

Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!