monique bringázás

2010.07.15 Csütörtök, 19:21:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:40:23

Távolság

10.4 km

Tempó

03:53 p/km (15.45 km/h)

Pulzus

Átlag
150
Minimum
0
Maximum
163

Edzésleírás

ma megint sokkal jobban ment :) csak 1x álltam meg icipicit (6 kör után), akkor is leginkább azért h eltakarítsak egy akadályt.

szokás szerint az első pár kör után kezdtem belejönni, biztosabban ültem addigra meg bemelegedés (bár volt vmennyi bemelegítés ide-oda futkosással, be a házba, ki a bringához az erdőszélre, ezt az utat megjártam párszor :) ).

most már van km-óra ami mutatja a sebességet, ez nagyon sokat segít! mégpedig abban, hogy fokozatosan szoktassam magam egyre gyorsabb és gyorsabb tempóhoz. egyelőre még nem megy igazán gyors nagy biztonsággal ezen a pályán, talán ha nem lennének kanyarok.... az elején 17-tel mentem a "felfelé" részen, de "lefelé" részen még bele-belefékezés 15km/h felett :) de pár kör után a 17-ből 18-20-21 lett, és nemcsak a "felfelé" részen, hanem a "lefelé" részen is!
23 vmennyit láttam maxnak, mielőtt lassítani kellett volna kanyar miatt, én ahhoz még nyuszi vagyok hogy ne lassítsak. :(

van új "körrekord" is, idézőjel mert nem az izomzat vagy keringés a behatároló, hanem h mennyire ülök biztosan a bringán :)) (de a múltkori 3:07-et javítottam 2:50-re)

majd legközelebb gyakorlom h minimális fékezéssel kerüljem ki a futókat meg kutyasétáltatókat, akkor lesz gyorsabb is az átlag. :) meg még azt kell gyakorolni, hogy a rengeteg kis kanyarban kevesebbet fékezzek.

a pulzus sztem kevesebb picit mint ez a 150, mert csomószor 218-at meg ilyeneket mutatott vmiért :O ezért a max pulzust se tudom. a legnagyobb "emelkedőn" (rendes emelkedő de rövid) 19,6km/h mellett volt talán 163-as pulzus, de nem figyeltem túl gyakran tehát lehet h volt magasabb is, de ha igen akkor se sokkal. azt a részt leszámítva általában 150 alatt mentem.. nagyon hamar regenerálódott a pulzus amúgy, nemsokkal később már bőven 80 alá zuhant állva tehát visszament normálra :).

fokozat: 2/3 - de lejtőre több kéne..

edzés után még: combfeszítők ilyenkor vhogy nagyon feszesek, a nyújtás segít :) (ez volt az előző 2 alkalom után is. van mit szokniuk a combjaimnak.)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:40:23 10.4 03:53 15.45 0 0 0 0 150
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

monique képe

monique 5092 napja

egyébként a földutat is majd kipróbálom egyszer, ez tényleg jó tipp a technika fejlesztéséhez :)

monique képe

monique 5092 napja

köszi mindenkinek :) egyelőre nem merek elmenni máshová, mert ahhoz még nem ülök elég biztosan a bringán. ez van. :) a célom az, hogy ha már lazán átrohanok az összes kanyaron ezen a pályán akkor megyek máshova is :) addigra biztos hogy unalmas lesz a körözés, egyelőre nem az, mert figyelnem kell sok mindenre.

MungDaal képe

MungDaal 5092 napja

Belekeveredtem! (égrenéző smile) :DDD

Bozót képe

Bozót 5092 napja

Nem mondtam hogy feltétlen terepezni kell....csak a változatosságra gondoltam, meg az érzésre, hogy elmegyek valahova és nem körbe-körbe keringek (monnyuk én aztat futásnál se szeretem...)

MungDaal képe

MungDaal 5092 napja

Hát Moncsi, Bozót sporinak igaza van! Arról nem is beszélve, hogy elveszi a dolog ízét, ha feszt az autókat-pórázokat figyizni! Tessék nekimenni a zöldnek, letérni az aszfaltról! Egy ragyás, gidres-gödrös földúton igen gyorsan megtanulsz bringázni! ;) És nem kell gyorsan menni, (csak szétrázná a feneked) a technika fontosabb!

dgabica képe

dgabica 5092 napja

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Menni kell bringatúrázni!!!!!!

Bozót képe

Bozót 5092 napja

Ilyen k...a jó helyen laksz és képes vagy egy nyavalyás körön bringázni? ;-)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!