monique Úszás

2010.06.27 Vasárnap, 15:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:52:00

Távolság

1.188 km

Tempó

43:46 p/km (1.37 km/h)

Edzésleírás

nővéremmel úsztunk :)) aztán kis szauna is volt, mindkettő tök jó volt :) (kivéve pár dolog, amiről írok lejjebb.)

nem tudom hány éve nem úsztam már semmit, éreztem is az elején h nehéz megtalálni a levegővétel ritmusát (mellúszás). de pár hossz után már nem volt gond, és ugyan jó lassú voltam mert 1 hossz 1p volt átlagban, de a balatonátúszás menne így :)

20 hossz mell egyben, ez volt 20 perc.
utána 4 hossz hát, aztán nővérem próbált tanítani nekem gyorsúszáshoz lélegzést :)) hát még szar (de legalább ment mind2 oldalon váltogatva)... és néha 1 csapásnyit pihenni kellett, hogy rendes levegőt vehessek :P erre a légzéstechnikára valszeg rá kell érezni... sose tanítottak nekem gyorsúszást, csak mellet és hátat :((
a gyorsból végül is volt 8 hossz, utána mell-hát-hát-mell-szauna :).

hja, a hátúszásnál totál elfelejtettem h hogy kell a lábtempót úgyhogy kb. csak karral hajtottam magam, emiatt túl gyorsan mentem és ez fárasztó volt... régen sose fárasztott :(  (pedig akkor is fos volt a lábtempóm)
utána kaptam kis emlékeztetőt h hogyan is kell a lábtempót, és már nem fárasztott úgy. :)

ami nagyon gáz, hogy valszeg a mellúszás technikája se volt oké, mert beszólt a jobb sípcsont(!?!) és 18 hossz után a bal térd is(?!?), úgyhogy 20 után átváltottam hátra, pedig akartam félórát úszni mellen.
azért gondolom h technika kérdése, mert a bal térd után odafigyeltem jobban a lábtempóra, hogy szépen csináljam és akkor rögtön nem fájt.. viszont mikor hazaindultunk akkor meg a jobb térd szólt be(?!?!).

szóval rohadt rozsdás voltam, ebben az volt a jó, h végre egyszer nem volt unalmas az úszás, mert oda kellett figyelni :D

nem mertem pulzusmérőt felvenni, nem tudtam mennyire bírja az ilyen vizet. de néha a medence szélénél megpróbáltam megsaccolni. (sacc mert óra nem volt velem, a medencénél levő meg nem mp-mutatós, tehát csak érzésre "számoltam" pár mp-ig.)
a mellúszás és gyorsúszás után sztem nem volt 150 felett, mell mondjuk 130-150, de a hátúszás lehet h 180-at közelítette :) persze lehet tök félresaccoltam.

a decathlonos speedo-akármi úszószemüveget is kipróbáltam ezen alkalommal, nem rossz.. olyan átlagosan szar :D (sajnos én nem bírok úszószem. nélkül úszni, kényes vagyok.)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:52:00 1.19 43:42 1.37 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!