monique futás

2010.06.20 Vasárnap, 17:30:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:25:25

Távolság

10 km

Tempó

08:33 p/km (7.02 km/h)

Pulzus

Átlag
142
Minimum
0
Maximum
152

Edzésleírás

nem gondoltam volna, de tudtam a szigeten is 142-n futni. :) és azt sem gondoltam volna, hogy ennyire könnyen megy! a múltkori élmény után komolyan elgondolkoztam, hogy vinni kéne telefont és azon netezni futás közben. :))) de nem volt semmi ilyenre szükség. most már nem érzek semmi különbséget mentálisan se a 142-es meg a 152-es pulzuson futás között.

ja, időnként lement 139-re, főleg a 2. körben, és nem erőltettem olyankor a gyorsítást. úgyis felment megint :) általában 143 vagy az alatt volt. az elején a pulzusbemelegedés után 1x megpróbáltam 140 alá menni és kapásból ment. a 2. kör elején pedig, amikor lejöttem a "lejtőről" a hídnál, akkor belehúztam de még így is lement 132-ig. :))

lassulás kvázi nulla... ja, a bemelegítés a futás eleje, első 10p 137-es pulzusátlaggal, de anélkül is 142 körül lett volna a teljes átlag. teljesen u.azt a tempót mentem a pulzus bemelegedése után is.

szóval a lassulásról:
1. kör: 42:38 @142
2. kör: 42:47 @142

a lábaimnak tök jól esett, nem volt kellemetlen mint régen márciusban és élvezetes volt így menni. a lépésszám talán kicsit kisebb lehetett, mint 150-es pulzussal, de talán ez érthető is :) és azért is repült az idő (emlékszem, 56 percnél ránéztem az órára, és megdöbbentem, tényleg már 56 perce itt vagyok?!), mert vhogy befelé figyeltem, a lábaimra, meg úgy a nagy semmire. kikapcsolt agy :)))

a levegőt a legelején melegnek éreztem.. icipicit izzadtam is :) aztán elmúlt, már nem volt kellemetlen meleg érzésre. sikerült pont a vihar érkezte előtt befejezni :) (2. kör legvégén már ideges voltam miatta, akkor ettől fel is kúszott pár ütést a pulzus, de mellé gyorsultam is picit.)

a hídon mentem már hazafelé (gyalog), amikor elkezdtem érezni 1-2 esőcseppet. na uccu neki, jól belerongyoltam, 4p-es tempó vagy esetleg annál gyorsabb volt :) el is jutottam a buszmegállóig megázás nélkül. elsőre fura volt a lábaimnak a lassú edzés után ez, de hamar kellemes lett nekik. (fogalmam sincs a tempóról tényleg azon túl h bőven 5p-n belül, de kb. 1 perc vagy nemtommennyi idő volt, 177-ig ment a pulzus.) és még az az érdekes, hogy mintha más stílusban futottam volna a gyorsat, mint régen.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:25:25 10 08:33 7.02 0 0 152 142
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

monique képe

monique 5117 napja

...amúgy nagyjából tudom a tempóimat X pulzuson de azért tényleg jó lesz az a teszt!

monique képe

monique 5117 napja

pátyalso: hát, nekem is sok idő kellett hozzá, mire megtanultam lassan futni. :)) előtte nagyon szarul esett a lábaimnak a lassú. a tanulási folyamatnak fontos része lehetett szerintem, hogy gyorsult a lépésszám a lassú tempóban. miután ezt megtanultam, azóta tudok akár 10p-esben is "futni", csak azért az már baromi lassú. szóval azt nem szoktam :)) (intervall után próbáltam ki, hogy le tudom-e nyomni 150-re a pulzust. és ez a tempó kellett hozzá az ötödik intervall után. :) )
amúgy alapból tényleg a gyorsat szeretik a lábaim, de ha jó állóképességre akarok edzeni, akkor muszáj ezt is tudniuk. :)

minimaratont más is ajánlotta, lehet h jövök. :))) bár a 30 fokot annyira nem szeretném :D van elég frissítő? muszáj lesz locsolnom magam sűrűn, ha tűz a nap, mert másképp azt én nem viselem el. (30 fok még elmegy, ha nem tűz a nap mellé.)

Mung: meglesz, meglesz :) szerencsére itt lehet válogatni az atlétikapályákból. :) mondjuk sztem a 415m-esen fogom csinálni... úgyhogy a 2400m inkább 2490m lesz, sebaj. :)

MungDaal képe

MungDaal 5117 napja

Jesszusom de szép hét! Gratula hozzá!
Látni szeretnék végre egy hadd tesztet tőled! Én készülök rá, de egyenlőre uszodaként funkcionál a salakos ...

pátyalso képe

pátyalso 5117 napja

Ilyen gyors lábakkal  felfoghatatlan számomra,hogy tudsz 8.30 -as kiliket futni belegyaloglás nélkül.
Erre én nem vagyok képes,pedig néha ez is elkellene a repertoáromba pl.teljesítménytúrák  egyes szakaszain.
A tatai minimaratonon mindenképp indulj el,mert ez az egyik leghangulatosabb magyar futóverseny.
13,5 kili a táv és 8 kilit az Öreg- és az Cseke-tó partján jelöltek ki földes ,murvás talajon,amit általában
30 fok feletti kánikulában kell teljesíteni.Korán se kell kelni hozzá,mert du.4-kor van a rajt.
Ez az egyik alapversenyem,ha jössz,ott bizti,hogy találkozunk/ezt az utóbbit nem fenyegetésképpen írtam:-)/

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!