monique futás

2010.05.24 Hétfő, 21:44:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:59:13

Távolság

7.45 km Szint: 81 m

Tempó

07:57 p/km (7.55 km/h)

Pulzus

Átlag
152
Minimum
0
Maximum
161

Edzésleírás

táv: a moszkva térnél megtoldottam a teljes retek utcával. és visszafelé kihagytam a pasarétit

előtte: 9,5p bemelegítő lassú futás 9p-es tempóban 132-es átlagpulzussal.

utána: felmászás 1 buszmegálló a kapy-n, hogy agyonüssem az időt :)

amúgy meg alig bírtam elindulni, húzódott az idő, aztán meg 1 szál pólóban indultam, mikor kiléptem volna a kapun, láttam hogy esik az eső, visszasiettem 4 emeletet egy dzsekiért. utána tényleg kiléptem a ház kapuján, de a kerti kapuig még nem értem el, mire csuromvíz lett a fejem, vizes a (félhosszú) rövidnadrág, és a dzseki szintén teljesen átázott.
visszamásztam most már 5-6 emeletnyit (ez már lassan egy teljes edzés!), megszárítottam a hajam hajszárítóval aztán jött a vízálló dzseki kapucnival... :P ez már bírta a strapát...

szerencsére nem volt benne melegem, illetve 20-25p után már kicsit igen, de addigra már alig szemerkélt az eső, úgyhogy le is vettem a dzsekit, az idő meg végig jó maradt, hurrá! pedig előtte a buszmegállóban még kételyek gyötörtek, amint a villámokat nézegettem negyedórán át és még mindig el se kezdtem az edzést, sőt oda se értem a helyszínre.. gondoltam ha bemelegítő futás után nincs kedvem folytatni akkor hazamegyek.

de megjött a kedvem és nagyon kellemes volt vízhatlan cuccban futkározni előre a sötétben és laza esőben (addigra már kezdett csillapodni. de most itt írva ezt megint villámlik). :)
tiszta addiktív volt már megint.. :)

megint megfigyeltem ám pár dolgot!
1.: kedvencem a MAF-os futásoknál az 1%-os lejtésű utak, nem látszik h lejt, de picit gyorsabban lehet haladni. (1%-os emelkedés se látszik de "túl lassú".. :P )
2.: és miért jó az a picit gyorsabban? (azaz 8p tempón belül) nos, ma észrevettem, hogy elég gyors a lépésfrekvenciám, és ez akkor tűnt fel, amikor már visszafelé mentem és egy 2,5-3%-os meredekségű úton mentem párszáz m-t felfelé. azért tűnt fel, mert még ott is megtartottam a lépésfrekit.. és visszagondoltam, és sztem már egy ideje elég jó gyorsan emelem a lábaim a lassú futásoknál is és talán ez az ami jól esik!
meg is számoltam vmelyik talán 1%-os emelkedésű részen, 168 és 180 között volt a lépésfrekvencia (10mp alatt). lehet h 180-hoz közelebb :) pedig ekkor 8p-es tempón kívül voltam (8:28-as átlag részidő).
3.: rájöttem hogyan vigyázzak az érzékeny combfeszítőimre! ugye leírtam, hogy 2x kellett visszaszaladni a lakásba, és amikor az 1. után indultam lefelé megitn, akkor rossz volt nekik lefelé. pedig előtte amikor először indultam kifelé, semmi bajuk nem volt. nos, eléggé siettem felfelé a lépcsőn, és valszeg felment a pulzus is (nem néztem).
szóval ezentúl külön figyelek h alacsony pulzussal menjek fel mindenféle lépcsőn. szigorú szabály :)
amúgy meg pont a lépcsőzés volt az, ahol először (néhány hete) figyeltem meg az alacsony pulzushoz tartozó tempó és az ennél gyorsabb tempó közötti különbségeket. (ld. tegnapi blogbejegyzésem...)

najó, ez már olyan hosszú és annyi következtetés és elmélet van benne h írhattam volna blogba is :)))

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:59:13 7.45 07:57 7.55 81 0 161 152
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

monique képe

monique 5143 napja

köszi. ;)

amúgy ha egyszer már tényleg értek mindent elméletből (hmm, ez valószínűtlen), akkor majd megpróbálok vmit írni róla. bár könyvet talán nem! :D

HarcsaBarna képe

HarcsaBarna 5143 napja

TE mennyit bírsz irni!! Egyébként nagyon megdícsérlek, mert rengeteget feljődtél futásban is és elméletben is, lassan könyvet írhatnál!!!

 

:-))

monique képe

monique 5144 napja

igen = már most is eleget edzek lépcsőn, na. :)

monique képe

monique 5144 napja

vizes póló: semmi, csak 14 fok mellett féltem h esetleg megfázom megállás után. az a baj h sík terepen akartam futni és az nem megy nálam ajtótól ajtóig mert hegyoldalban van a ház. :)) a legközelebbi sík utcai elég messze van......

igen, napi mondjuk 2x megyek fel 6-7 emeletnyit egyszerre (azért nem csak 4-et, mert a kert is rendkívül meredek, a ház nem az elején van, mert nyeles telek szóval ott is vannak lépcsők, sok).

tempó: nem merek semmit se mondani :) lesz ami lesz :D ezt egy tesztfutásnak fogom fel... de 6p körülit szeretnék
pulzusban (ha adrenalin miatti emelkedést nem számítjuk) mondjuk 173-176-ról szeretnék indulni a bemelegedés közbeni pár km-t nem számítva.

MungDaal képe

MungDaal 5144 napja

A (mi a fenéért nem lehet javítani?)

MungDaal képe

MungDaal 5144 napja

s

 

MungDaal képe

MungDaal 5144 napja

aztán meg 1 szál pólóban indultam,

Mi bajod a vizepólóval??? Perferálom ;)

rájöttem hogyan vigyázzak az érzékeny combfeszítőimre!

Ebből nyugodtan csinálhatnál komplett edzést! 10x fel a negyedikre, lefelé hármasával szedve a lépcsőket.
Ez én exem a tizediken lakott, éjféltájt hazafelé rendszererint hatalmas sprinteket vágtam lefelé. A csúcs 2 ugrás/lépcsősor volt. Igaz a tízemeletesekbe a korlát flamón végigér fölfelé ...
Ennek vagy 20éve :DDD

Apropó pulzus, milyen tempót tervezel hétvégén?



Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!