monique futás

2010.05.16 Vasárnap, 19:25:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:14:54

Távolság

9.34 km

Tempó

08:01 p/km (7.48 km/h)

Pulzus

Átlag
154
Minimum
0
Maximum
162

Edzésleírás

háát öööö.. ez lett a félmaratonból! kösz időjárás stb.. :(

bemelegítés: kb. 11p lassúfutás 133-as átlagpulzussal kb. 1,3km, ez persze nincs benne a fenti távban. most egy darabig hanyagolom a kapy utcán lefutást bemelegítésnek.. térdem nem merem kockáztatni ott megint.

szóval ez sima sík futás volt, térd jól bírta (bemelegítés elején és az utána következő edzésben 58. p után éreztem 1-2x). ahogy nézem ez nem lett volna szűk keresztmetszet a félmaratonon.

remek volt futásilag, az első 30-40p-ben sem volt szenvedés, nyilván az újabban picitgyorsabb tempónak köszönhetően helyesebb a futási stílusom.

amikor kimentem, akkor úgy gondoltam, hogy kár volt lefújni azt a versenyt, csak csepereg az eső és egy kis szél itt-ott, ennyi. persze nem tudhatom, napközben mennyire volt szél meg eső. aztán amikor rájöttem, hogy 10p amíg a busz jön (ami elvisz szépen a sík terepre ugye.. térdkímélés :P ), visszafordultam rögtön egy vízállóbb dzsekiért, ami nagyon jó döntés volt. ez tényleg vízálló! amit általában felveszek hidegebb időben, az elvileg enyhén vízálló, a gyakorlatban semennyire :P a vízállót most teszteltem először.. és elég szépen megfogta a szelet is! :)

egy dolgot elrontottam: túl melegnek éreztem az edzés elkezdése után (pedig már csak 1 rövid technikai pólót hagytam alatta addigra), ezért kinyitottam felül a nyakamnál.. nos eddig oké, csak túl sok idő telt el mire eszembe jutott, hogy becsukhatnám... nos ezért került belülre annyi víz, hogy mire abbahagytam kezdett rossz lenni. vagyis nem lett volna rossz, de a busz az orrom előtt ment el, és várhattam 20p-t.. abba majdnem belehaltam úgy is, hogy bementem boltba venni 1-2 kaját. otthon megtörülközés, átöltözés, hajszárítás, stb stb... most már jó :P

amúgy tök jó volt futni a legvégéig, amikor megéreztem, hogy átázott a nadrág is (hosszúnadrág amúgy, elég rég nem vettem fel ilyet, hehe). azért a félmaratont vhogy kibírtam volna ha kell, végül is nem lett volna annyival hosszabb (most a bemelegítéssel együtt 1:26 óra:p idő körül töltöttem kint az esőben).

ja, első kör marha jó lett, a másodikban kis lelassulás adott pulzus tartása mellett.. azért ez nem szokványos, de asszem ezen a pályán valamiért jellemzőbb. ja, a 154 nem is tudom hogy jött ki. az elején még szokásos 150 körül mentem, de aztán nem nagyon figyeltem, és kicsit túlgyorsra sikerült a tempót beállítani ez alapján, és nem volt kedvem aztán lelassítani, mire rájöttem erre :)
de az legalább egyenletesen magasabb pulzus, mert az első 10p-et leszámítva végig 154 körül.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:14:54 9.34 08:01 7.48 0 0 162 154
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

pátyalso képe

pátyalso 5148 napja

Azért a rakparton cudar szél tud fújni enyhébb körülmények között is.Egészségedre! 

monique képe

monique 5152 napja

ja, azért írtam h addig volt jó, amíg nem éreztem a nadrágot, mert az ugyan önmagában nem zavart, de akkor döbbentem rá, hogy igazából eléggé eláztam belül is ahol ki volt nyitva a nyakamnál a dzseki a táv feléig. (ezt jól elrontottam, igen)

monique képe

monique 5152 napja

én meg azért vettem fel, hogy ne fázzak amíg kijutok a "pályáig". és szerintem teljesen jó volt így, az edzés után a nadrág zavart legkevésbé az egészből, azt, meg az elázott zoknit észre se vettem, amíg haza nem értem! tehát a lábam felőlem lehet vizes... felsőtestnél már gázabb. amúgy jól vagyok hálistennek, köszi :)

MungDaal képe

MungDaal 5152 napja

Épp azért nem vettem fel hosszú nacit, mert úgyis csak hűt ... 

Ügyes vagy, csak meg ne fázz!

Egészségedre!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!