monique futás

2010.05.10 Hétfő, 19:36:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:11:54

Távolság

9.45 km Szint: 73 m

Tempó

07:37 p/km (7.89 km/h)

Pulzus

Átlag
152
Minimum
0
Maximum
160

Edzésleírás

jó kis futás london utcáin :) utolsó mielőtt hazautazom :(

vmi nagy kört akartam "rajzolni", de majdnem félóra futás után se akart az út visszajutni a kezdőpont közelébe, ezért simán megfordultam és visszafutottam ugyanott meg még egy kicsit rátettem, mert min. 1 órát terveztem.

ma jobban éreztem a tempót, de nem úgy, h nehéz lett volna, hanem éreztem, hogy nem megyek olyan szörnyű lassan. ez kellemes volt :)

bemelegítés: kb. 11p lassúfutás 125-140bpm között, úgy 1,3km (és ugyanott vissza is kellett sétálni az edzés után).

10 fok tipp. szél néha zavaró, néha semmi.. de miatta vissza kellett venni a 2. réteget - úgyis utálom ha 2db réteg van a derekamon :)

a vége előtt rájöttem, hogy túl szoros a cipőfűző a jobb lábamon.. régi probléma jobb lábfej tetejével visszatért tőle, de kilazítottam mielőtt hazasétáltam, és hamar regenerálódott (a fos régi utcai cipőt leszámítva. bp-en első dolgom lesz új cipő vétele!).

még mindig torokfájás, reggel a jobb oldalon fájt a változatosság kedvéért. :) a futás megint jót tett neki. nem érzem magam szarul, de nem vagyok tünetmentes. pff, félmaraton...=(

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:11:54 9.45 07:37 7.89 73 0 160 152
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

monique képe

monique 5157 napja

ja! újhagyma is mindig van egy rakás. :) lehet azért lettem beteg kint, mert ott nem volt semmi ilyen kaja?? :P

monique képe

monique 5157 napja

köszi a tippeket. :))
amúgy hazaértem bp-re :) és tegnap és ma már nem fájt. de nátha nem jön, nem jön.. ne is jöjjön!! :D (bár még mindig nem teljesen tiszták azok a fránya légutak, a repülőn tegnap szenvedtem is a fülemmel leszálláskor. ilyenkor mindig ez van! :( )
na megyek, futok aztán eszem pár fej vöröshagymát :P én elég elvetemült vagyok, mert szoktam ilyet nassolni amúgy is (ha nem kell menni sehova, persze). persze bnem önmagában, hanem sajttal nassolom általában :) ha a méz csak a csípősség enyhítésére van, akkor ezt akár ki is hagyhatom... szóljatok, ha rosszul gondolom. :D
ja, sajnos gyömbér+kakukkfűtea nincs itthon, de ezt is szívesen kipróbálom, mert jól hangzik.. :)

MungDaal képe

MungDaal 5157 napja

:DDD

Újhagyma az más, az itt is játszik! :))) A Mézes vöröshagyma pedig nem sörkörcsolya, hogy lecsússzon, hanem gyógyszer! :DDD

Monerdhez szólnék:

Ősszel volt ilyen torokfájós ügyem, mikor hűlt a levegő, én meg még nem szoktam hozzá.
Na akkor próbáltam ki a piros belű grapefruitot, felvágtam apró darabokra, kiraktam tányérra és egész nap azt nasiztam. A torokfájást mintha elfújták volna, de a gyomromat hazavágta. Akkor mondta Bense Kriszti, hogy almával kell enni, na azóta egy cikk grapefruit 1 cikk alma, tutti! És még hagymaszagú se leszel tőle!

 

Bozót képe

Bozót 5158 napja

Hát kedves egészségedre :) Maradok a saját verziómnál. Mostanság amúgy is minden vacsihoz lecsúszik 3-4 szál friss, ropogós újhagyma. (nem mézezve, nem cukrozva :P

MungDaal képe

MungDaal 5158 napja

:DDD

Mézes vöröshagyma

Elkészítése: Finom lyukú reszelőn lereszelünk két fej vöröshagymát, a levét kinyomjuk, hozzácsurgatunk ugyanannyi mézet, majd alaposan összekeverjük a két anyagot. Ha a tárolás során a méz ikrásodna, melegítsük meg vízfürdőben az egész oldatot. A szedés javasolt módja: naponta háromszor egy órával evés előtt vagy két-három órával evés után 1 evőkanálnyit lenyelni a keverékből. Torokfájásra, és nem utolsó sorban elsőrangú köhögéscsillapító!

Én spec. karikára vágva szoktam, imádom ropogtatni. Éjjelente ha felébredek, mert nem kabok lebegőt, akkor csak úgy rágcsálom, amíg ki nem folyik az agyam is. Ezt csak elvetemülteknek szoktam ajánlani, mert ha óvatlan vagy szétmarhatja a szájnyálkahártyát. Többek közt ezért is mézezzük (hogy ne marja szét) NEM CUKROZZUK!!!

Bozót kérdezz nyugodtan! ;)


Bozót képe

Bozót 5158 napja

Megette az internet a hozzászólásom...

 

Naszóval, vöröshagyma cukorral karamellizálva köhögésre; fokhagyma mézzel náthára. Vöröshagyma mézzel -->sose hallottam.

 

Másik szuper gyógymód kakukkfűtea annyi friss gyömbérrel és mézzel amennyit csak el tudsz benne viselni. Másnapra tiszta légutak, happy camper :)

monique képe

monique 5158 napja

köszi. :) ma este már bp-en leszek, és van a fiókban rakás vöröshagyma mindig.. :D méz is akad... de a kettőt együtt/egyszerre?!?! :O ja, ma reggel nem fájt, torokfájós fázisnak vége, most lehet lesni a köv. 1-2 napban h lesz-e náthás szarullevős fázis is. :)

MungDaal képe

MungDaal 5158 napja

Gyógyulgass!!! Mézes vöröshagyma reggel-délben-este!

Most, hogy írjam ide, hogy egészségedre!?
Jobbulást!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!