monique futás

2010.05.12 Szerda, 20:18:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:13:11

Távolság

9.16 km Szint: 241 m

Tempó

07:59 p/km (7.51 km/h)

Pulzus

Átlag
152
Minimum
0
Maximum
167

Edzésleírás

útv.: pasaréti tér-hűv. út-budakeszi út-jánoshegyi útig-vissza ugyanott. (+ bemelegítés kb 1200m kb 8p lefelé futás)

17 fok volt, mikor indultam, később inkább 14 már csak. nemrég esett az eső, így az edzés végére már kezdett nyomasztani a kicsit párás levegő. jó lassú is lett az utolsó km (kvázi síkon, egyenletes 1% emelkedés). én ezt nem jól bírom, úgy látszik :(

a budakeszi útra kiszámoltam az átlagos emelkedést előbb, úgy 6%. :) pedig az eleje még sztem nem is olyan meredek. úgyhogy utána valszeg 8% is megvan.
ide sikerült kb. 3,5km-re 9:46-os tempó 152-es átlaggal :P lefelé ugyanott 6:41 sikeredett szintén 152-vel.

volt egy 2p-es kényszerpihenő (még mielőtt az emelkedőt kezdtem volna). (ezt levontam az időből.)

a vádlijaim szokásos haldoklása (ami a lassú tempótól van felfelé) segítséggel (sarokemeléses stílus, máskor működik a dolog) sem múlt el végig a budakeszi úton, talán az utolsó 500m-en már elég jó volt.
ha tudom, hogy ez most olyan, h nem múlik el 10p után, lehet nem is megyek végig. 
hogy túléljem, azt csináltam, hogy kicsit túlgyorsan mentem, aztán gyaloglás levinni a pulzust és ez felváltva.. de még így sem volt jó, és ez nagyon rosszul esett lelkileg.
a 167-es pulzus is innen van: gondolkodtam h ha lassú tempóban ez ilyen, akkor vajon a kékesen mi lesz. gondoltam, kipróbálom hogy versenytempóban is fáj-e. addig futottam felfelé jógyorsan, amíg meg nem láttam, hogy 140-esekből felment 167-ig a pulzus, akkor álltam le. és NEM FÁJT! akkor mégis igaz h csak lassú tempó mellett van ez :P innentől jobban éreztem magam lelkileg.
lefelé már jó volt.. csak a sötét miatt néha lassítani kellett sajna :)
de az 1%-os "emelkedő" a végén, az nem esett neki jól megint. (nem is csoda, az már csak 7:50 tempóban ment ha 153bpm alatt akartam maradni. bár az sem olyan rossz.) el is döntöttem, hogy nem szívesen jöttem haza a magyar járdákra...

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:13:11 9.16 07:59 7.51 0 0 167 152
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

10 hozzászólás

Bozót képe

Bozót 5154 napja

Egyszerűen most nem ér meg nekem ennyit ez a verseny. De ha időben sikerül megszervezni, akkor felmegyek szurkolni és terepfutni egy jót :)

A régi útvonallal nem próbáltam, de biztosan hangulatosabb/izgisebb lehetett. Tavaly terepen lekocogással egészítettem ki, így már egész jó kis nap lett :)

pátyalso képe

pátyalso 5155 napja

Az előző verzióban Gyönygyös és Mátrafüred között a jónép bemelegítette az izomzatát az emelkedő előtt és nem egyből kapta a szeme közé a meredeket.

monique képe

monique 5155 napja

köszi, ez nagyon szép részletes lett; megnézem ezeket, lesz hol barangolni. :)

érdekes, h ennyire megváltozott a verseny azóta... nem is tudom, hogy melyik verzió lehetett jobb :)))

pátyalso képe

pátyalso 5155 napja

A Turulról:kb.340m-kb.170m=170m,tehát még marad 10 méter emelkedésünk talonban:-)
A rajttól a tetőig szinte végig emelkedik vagy szintben kell futni,az 1-es úton van elenyésző ,mondjuk 5 méter esés,majd a Turulról lefutva már az 1-es útat keresztezve,a városban van kb. 5m emelkedés.Tehát felfele nincs számottevő lejtő,lefele nincs emelkedő.
Én is arra gondoltam,hogy majd csak a Kékeshez kapcsolódóan fussál fel a tetőre.
A Szépjuhászné 350 méteren található,a János-hegy 527 méter,ami 177 méter emelkedés és 180 métert irtam a kilátóig.A libegő felső állomásáig irtam a 150 métert ,lejtő a felfele futás közben nincs csak egy kb. 700m szintút.A 150-180 méter 4.3-4.5 kilóméter alatt jön össze.Ez az egyik edzőterepem.
A védett akácfa a Budenz út és a Kuruclesi út csomópontjában van.Egy fa villával van kitámasztva.Ott kell élesen felkanyarodni a Kuruclesin a tűzoltósághoz.
Én még anno 1994-95- ben Hunguest Kékes futás keretében kétszer Gyöngyösről futottam fel a Kékesre,csak akkor október elején rendezték a versenyt és 17 km volt a táv.Első alkalommal 700 méter fölött hóban kellett futni okt.4-én. A sípályán nem is lehetett felfutni a végén:-(

monique képe

monique 5155 napja

oh, miért nem?
amúgy bocs a sok emlegetésért :) ez a verseny vmiért nagyon megragadta a fantáziámat :)

Bozót képe

Bozót 5155 napja

Annyit emlegeted a Kékest, hogy kedvet kapok hozzá :D

 De nem, max versenyen kívül...talán....

monique képe

monique 5156 napja

pátyalso: jól írod, valóban kb. ott a meredekebb rész, az átlag emelkedés a 6%, de a meredekebb biztos több... :)) ez nem kifejezetten a kékesre edzés, egyszerűen a heti 2 hegyi futás része. mert imádom a hegyeket :) majd a félmaraton után fogok készülni a kékesre kicsit gyorsabb felfutásokkal (is).
de nagyon jó a tipped, hogy menjek el a libegőig :)) de azért a szint biztos több, mint 150m! nem? mert 9km-en mindössze 150m emelkedés az elég lájtos..
hol van ez a védett akácfa? ciki, de nem tudom :((

pátyalso képe

pátyalso 5156 napja

A meredek rész a bíróság előtti összeszűküléstől a Dénes utca utáni keresztező zöld turista jelzésig tart,utána már a bringán is lejjebb lehet váltani egy nagyobb áttételre.A Jánoshegyi út után kicsit följebb a gyerekvasút hídjánál van vízcsap,ahol lehet frissíteni,aztán uzsgyi vissza lefele:-)  Kékes előtti edzésként innen még fel lehet futni a szerpentinen a Libegőig,ahol szintén van egy vízcsap/+4.3km felfele,4.5km az Erzsébet-kilátóig,oda-vissza +9 kili+ 150m szint ,a kilátóig 180m/,össztáv 18-19 kili lenne.
További szép futásokat a magyar járdákon és mellett:-)!A Kékes futás Mátraháza utáni szakaszának meredekségét /az utsó 3kili/ , a Budenz úti védett akácfa utáni emelkedőhöz lehet hasonlítani.

monique képe

monique 5157 napja

neeem, vádlifájdalom miatt aggódom, nem a pulzus miatt.

de ha már ez a téma: a kékesen 190 körül lesz a pulzus akkor is ha nem izgulok, nem 150 :)

Bozót képe

Bozót 5157 napja

Tippeljek? A Kékesen vagy gyalogolsz vagy felmegy az 180környékére is majd :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!