monique futás

2010.04.26 Hétfő, 19:40:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:17:33

Távolság

2.9 km

Tempó

06:03 p/km (9.91 km/h)

Pulzus

Átlag
171
Minimum
0
Maximum
198

Edzésleírás

röviden: most NEM a keringés volt a szűk keresztmetszet, sőt!! azzal tök elégedett voltam :)

valamin változtatni kell, a sípcsont miatt..

részletek lejjebb.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:10:26 2.1 04:58 12.08 0 0 195 187
00:07:07 0.8 08:54 6.74 0 0 146 139
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

monique képe

monique 5172 napja

Mung: igen, tényleg sok az ismeretlen :)) nyújtás: sose volt rá szükségem edzés előtt.. edzés után is csak ha lemerevedtek az izmaim és ezáltal kikövetelték a nyújtást, és ilyen is inkább csak régen volt, egy ideje már sose.
a lépésfrekit miért figyeljem? 7perces tempóban már megvan a 180, 5percesben 190 felett van. sok? :P

Bozót: nem erre gondoltam a fokozóval, hanem hogy fokozatosan gyorsabban futok hogy valamennyi gyors is legyen, ami még nem tempós persze, de ez a repülő is jó ötletnek tűnik. :)

Bozót képe

Bozót 5172 napja

Nem tudom. Én edzés előtt nem melegítek, mert az eleje maga a bemelegítés. Tempós futás előtt laza kocogással, futóiskolával, ugribugrival melegítek be, verseny jellegű dolgok előtt a laza kocogás után még repülőket szeretek csinálni (az az sztem amit te fokozónak hívsz, lassan kezdve, max száz méter alatt majdnem csúcsig majd ugyanígy vissza)

Nyújtás nálam alig játszik, de nem is szokott probléma lenni. Egyéni, alkati, ki kell tapasztalni.

Uff :)

MungDaal képe

MungDaal 5172 napja

Túl sok ebben az egyenletben az ismeretlen. Én vasárnap este csaptam egy laza tízest, nem valami világraszóló idővel. Mégis megfájdult a jobb lábam. Mindez csak azért, mert egy jó hete volt utoljára, hogy tisztességgel lenyújtottam volna, indulás előtt ráadásul túl izgága voltam és nem szántam időt a bemelegítésre. Nekem konzekvensen előjön futás közben valamilyen apró-csaeprő probléma, ha kihagyom a bemelegítés-nyújtás párost. Az egy nappal-egy éjszaka-egy nappal kombó a monitor előtt pedig garantáltan térdfájáshoz vezet ...

Na, szóval, ha rövidtávú babérokra törsz, vedd kezelésbe magad tisztességgel, és figyelj a lépésfrekire. Ötperces kiliknél nehogy ne tudd tartani!

monique képe

monique 5173 napja

én is remélem. :) majd fogok még kísérletezni ezen a téren. jelenleg azt gondolom, hogy 10p fokozó futásos bemelegítés talán segíthet. mert ugye a vivicittán is amikor bemelegedtem, elmúlt a fájdalom. csak hát az lassabb tempó volt, és nem is volt erős fájdalom, csak épp hogy éreztem.

sőt, visszagondolva, nem is a vivicitta volt az egyetlen ilyen eset, amikor éreztem az elején és elmúlt. de azok is mindg csak 6 perces tempójúak voltak, azaz nem 4:10-es tempójú kezdéssel :)) (pedig nem is akartam 4:10-et, csak hiányos a tempóérzékem, annyit tudtam, hogy 5-ön belül megyek és kész. aztán a 200m-es jelnél láttam ám h mi van..)

a fokozó futást (lassútól a gyorsabbig fokozatosan) pedig azért gondolnám jó bemelegítésnek (jó?), mert asszem múltkor a vivicitta előtti tesztfutáson is éreztem kicsit az elején (az is 6p-es tempójú kezdés volt), pedig előtte volt lassúfutásos bemelegítés elég rendesen. de lehet h túl lassú volt ehhez.

Bozót képe

Bozót 5173 napja

Hát...elég sok ok lehet. Bemelegítés hiánya, technika, cipő, sérülés....remélem hamar rájössz!

Van pár ismerősöm aki 5 kilis verseny előtt legalább 5 kili bemelegítést végez+néhány repülőt. Szerintem nem hülyeség. De persze ez is egyéni, nem mindenki csinálja így.

monique képe

monique 5173 napja

7-8km laza kocogás? azért az kicsit soknak tűnik pusztán bemelegítésnek :P olyan 10-15p bemelegítés után én készen állok akármire. elismerem ma ennél jóval kevesebb volt a bemelegítés, mert türelmetlen voltam :P

DE! az a fura, hogy amikor novemberben mentem 5 percesben (ami totál ki is végzett engem keringésügyileg pár km után, tehát sokkal kevésbé bírtam, mint ma), akkor viszont nem volt sípcsont probléma. pedig akkor még annyit se melegítettem be, mint ma (konkrétan novemberben semmit nem melegítettem be, mert azt se tudtam hogy mi az). :D

szóval vmi más volt ma, pl. a cipő is más volt, meg ki tudja még mi...

MungDaal képe

MungDaal 5173 napja

A fenti tempó eléréséhez nekem spec. nyújtás, bemelegítés és legalább 7-8km laza kocogás szükségeltetik. Aztán már lehet húzni üveghangig. :DDD

Nagyon ügyi vagy! Azért csak óvatosan ezekkel a gyorsakkal, itt bizony már futni is tudni kell! Az a pici hiba a technikádba ami 8 perces kiliknél 18-20 kili után büntet, ilyen tempó melett negyed óra alatt kivégez!

monique képe

monique 5173 napja

köszi. :) amúgy meglepett, hogy mennyire könnyen ment. :) csak az a sípcsont...hm!

pátyalso képe

pátyalso 5173 napja


Gratulálok az 5 percen belüli kilikhez !

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!