monique futás

2010.04.20 Kedd, 18:19:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:58:33

Távolság

6.72 km Szint: 128 m

Tempó

08:43 p/km (6.89 km/h)

Pulzus

Átlag
150
Minimum
0
Maximum
157

Edzésleírás

hmm, első edzés a verseny után, tegnap is képes lettem volna nyilván, de mivel nem volt meg az úgymond kirobbanó motiváció kimenni, nem mentem. ma megvolt :)
azért nem volt rossz ötlet alacsony intenzitással menni. de úgy érzem most a múlt heti két erősebb intenzitás után, hogy ehhez több kedvem lenne egy darabig. ezen még gondolkozom. :)
kicsit meleg volt, de az eleje után nem zavart.
a 157 pedig tényleg 157 :))

távról: az eredeti kört meghosszabbítottam úgy, hogy moszkváig le, és retek u-n vissza.
az edzés előtt volt lassú futásos bemelegítés kb. 14p a szokásos kb 1,5km, azaz 115-ös pulzussal kezdve lejtőn le aztán síkon még néhány perc 140-ig
remélem nem volt nagyon rossz ötlet a lefelé futás, mert a combfeszítők már múlt héten is néha (nem edzéskor, hanem kvázi nyugalmi állapotban) nem voltak tökéletesek, de a vivicitta 195-ös pulzussal erre csak rádobott egy lapáttal :) (konkrétan székbe leülve vagy lépcsőn lefelé nem örülnek a mozgásnak. felfelé semmi gond. de már múlik.) azért tartották az izmok a térdeim elég jól.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:58:33 6.72 08:43 6.89 128 0 157 150
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

monique képe

monique 5178 napja

(jah igen, kimaradt a lényeg, alacsony pulzus == több zsírt égetsz glikogén helyett)

monique képe

monique 5178 napja

szia! helyetted sajnos nem tudom eldönteni, hogy jó-e ez neked. 
őszinte leszek, az elején nekem is 9:30 körüli tempó volt és ha ez pár napnál tovább tartott volna, lehet h halasztottam volna a dolgot máskorra, mert azért úgy nem tudtam volna élvezni a dolgot sokáig. :D de hamar javult 8-asba a tempó.
fejlődés: 6 hét alatt addig jutottam, hogy 153 helyett 148-on (vagy kicsit alatta) is tudok már futni ebben a lassú tempóban (de nem 9 perces hanem 8). meg akármeddig tudok így futni, az elején pár km után már szar volt a lábaimnak. más fejlődés egyelőre nem volt :) 3 hónap alatt valszeg többet lehetne elérni, de most átváltottam versenyzős időszakba, nyáron akarom folytatni 2. alapozással.
egyébként fontos edzésnek tartom, mert akkor igazán edzett az ember (zsírégetés stb.), ha ilyen alacsony pulzuson is korrekt tempót tud kihozni magából. de késznek kell lenni rá, mert nem mindenki tudja élvezni az ilyen (átmenetileg!) lassú tempót ami persze később elvileg gyorsulni fog azonos pulzuson. ugyanis a módszerben nem a lassan futás a lényeg, hanem az alacsony pulzus.
meg a céloktól is függ, hogy érdemes-e. egy sprinter esetében nem sok értelme van, mert ott nem kell zsírt égetni arra a rövid távocskára :)) maratonon viszont nagyon hasznos, ha nem ütközöl bele a falba.
még azt tudom mondani, hogy ha jelenleg azt tapasztalod, hogy azonos (de azért nem túl magas, 170 alatti) pulzus mellett gyorsulsz, akkor jól csinálod azt is amit most csinálsz. de ha komolyan veszed a hosszútávú futást (tehát nemcsak 1 maraton) akkor egyszer mindenképp érdemes lesz beletanulni a 140-es pulzuson futásba is. :)

Jolanda képe

Jolanda 5178 napja

Szia,

én is csináltam most két lassú edzést, az első 9.40-es tempóval, a mai kb. 9essel ment, előrehaladott koromnál fogva a módszer szerint nekem 147 alatt kell(ene ) maradnom.

A gyakorlott futó ismerősöm szerint ez csak időhúzás, nincs nagy jelentősége, csak gyűljenek a kilik, és szerinte nem ér semmit ez a 9 perces tempóban lötyögés. Nem tudom eldönteni, igaza van-e, és szánjak-e fél évvel maraton előtt 3 hónapot arra, h igazoljam a módszert, vagy fussak tovább a saját tempómban, ami a kényelmes 7 perc körüli ezreket jelenti. Neked mi a tapasztalatod? A MAf előtti tempódhoz képest gyorsultál, mióta Mafozol?

monique képe

monique 5179 napja

köszi ;) igen, vmi ilyen érzésem volt ma pont. :)

pátyalso képe

pátyalso 5179 napja

Szuper,a 8 perc környéki kilik már csukott szemmel is mennek 150-es pulzussal! Gratulálok!
 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!