monique futás

2010.04.01 Csütörtök, 17:22:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:02:54

Távolság

14.887 km Szint: 234 m

Tempó

08:15 p/km (7.27 km/h)

Pulzus

Átlag
153
Minimum
0
Maximum
166

Edzésleírás

eddigi leghosszabb MAF edzés, és időben egyébként is a leghosszabb eddig, nahát!

ebből persze le kellene vonni 3-4 percet a piros lámpák miatt. 3 percet minimum tuti. (és akkor a tempó is mennyivel szebb lenne! :) )

bemelegítés megint az, hogy a kapyig 1 megálló séta és utána lefutás, most rájöttem, hogy az megvan bőven 9km/h-val (kb. 6:40 tempóban), húú... ahhoz képest, hogy bemelegítés.. persze nagyon erős lejtőn le, de 130-as pulzussal :)) (mert még csak bemelegítés.) nem tudom érdemes lenne-e beírni ezt a kb. 1200m futáskát ilyenkor. mert öö, az úgy 16km lenne :))

a 166 meg minden 160 és afeletti pulzus zebrán átrohanásokkor voltak (meg a felüljárón). különben mindig 160 alatt

gmap szerinti össz. szintemelkedés: 234, de lefelé meg 284, a végpont a kiindulóhoz képest 50m-rel lejjebb volt. persze ekkora távon ez inkább síknak számít.

útvonal: pasaréti-hűvösvölgyi-szilágyie-moszkva-attila-(itt kicsit be a vérmezőnél)-erzsébet hídnál le-rakpart-lánchíd-margit híd-újlaki rakp-felüljáró-árpád fejedelem-árpád híd-pacsirtamező(itt többet nem futok!!)-bécsi-kolosy-bécsi-zsigmond és itt megfordultam vissza kolosyra és fel a buszra :))

azért mentem el a zsigmond térig, mert nem volt még 2 óra a kolosy téren és gondoltam, elfutok még addig, amíg 2 óra nem lesz, így is történt.

eredetileg volt lehetőség arra, hogy ott tovább futok a margit körútig és moszkván át vissza a kezdőpontig, de a lábaim 1 óra után valamikor már jeleztek, hogy nekik nem kell 2 óránál több. :) úgy másfél óra után éreztem kicsit, hogy elég lesz bőven a 2 óra. fura, máskor azért nem volt ez (volt már 1:50-es futás MAF-on).

a végére már nehezen kontrolláltam a pulzust, nem is erőltettem. nem volt jó, hogy elfelejtettem meginni a második teát indulás előtt :( annyi biztos, hogy 79 percnél még normális volt a pulzus, 89-nél már mintha nem teljesen normális és 97 után besokallt, a 152 már tök jónak számított. ezért lett a teljes átlag 153. de amúgy azért még utána is elég sokszor 155 alatt volt, az meg úgy még jó.

margit híd előtt valahol a bal térdhajlatra kellett figyelni, az árpád hídnál (tehát a 97p) a hátam a derekamnál is kezdett kicsit érződni, de elmúlt. lehet túl görnyedten megyek? azért figyeltem néha a tartásomra, ez után meg főleg.. más gond nem volt.

még nem futottam a duna mellett a rakparton, ez jó volt :)) a 21 fokot meg onnan veszem, hogy ez volt kiírva vmelyik táblára, neten meg 17-et írtak, de érzés alapján bizony inkább 21 volt az, valszeg mert elég jól sütött a nap (a végére már persze nem). de azért még mindig nem kellett izzadni. :)

aztán mire hazaértem, azt gondoltam, hogy na kéne mindennap egy ilyen 2 órás futás :)) de nem bánom, hogy nem mentem tovább a zsigmond tértől. nem kell erőltetni. majd egyszer lesz könnyedén 2 és fél órás futás is MAF alatt is. MAF felett könnyen lenne a 2 és fél óra, ez a vicces! pl. MAF+10-es pulzuson semmi gondom nem lenne vele. még eddzük tovább a lassú rostokat, na.

szóval szép kis futás egy születésnapon, ami sajnos nem az.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:02:00 14.89 08:12 7.32 234 0 166 153
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

14 hozzászólás

monique képe

monique 5193 napja

kihagytam... ez a táv HRR 65% volt átlagban. de mondom HRR 72%-on könnyebben ment volna. :D

monique képe

monique 5194 napja

Mung: köszi. :D amúgy minek a 78%-ára gondolsz? 204*0,78 = 159bpm, na azért ennél lassabban mentem. HRR 78%-om pedig = 172bpm. amúgy toltam már 163 bpm-en is pár perc híján 2 órát (az akkor persze hosszabb táv lett, 16 majdnem), és még jobban is bírták a lábaim... :D és az a 163: 72% HRR (vagy 204*0,80). de jaja, úgy látszik valamiért valóban jól tolerálom a magasabb %-on történő edzést is.

MungDaal képe

MungDaal 5194 napja

Nagyon-nagyon szép táv!!! És ha hozzáadom, hogy 78%-on!!! Én a 75%- rakott 14km-is megérzem! 70%-on van a nyugis kocogás, alatta lazulás.
Gratula!

monique képe

monique 5195 napja

tuti módszer? ahhoz nagyon sokat kéne tudni minden egyes emberről, aki edzeni szeretne. persze alapelvek vannak :)
ettől függetlenül érdekes olvasni, mert valami új dolog mindig kiderül számomra, amitől jobban értem az egészet. kár, hogy kevés embert érdekel.
és mi lett volna azon az 1 oldalon? :) (nem esik le a poén.)

miki képe

miki 5195 napja

Régi dolgok már ezek. Abban az időben olyan munkám volt, hogy egész nap a fórumokat olvasgattam meg írkáltam unalmamban. Meg még hittem abban, hogy egyszer csak megtalálom a tuti módszert, meg hogy másokat ez érdekel.

MOst már nem érek rá, meg talán nem is tartom olyan fontosnak. Néha felbukkan valaki, mint pl. ez a néhány ember, akik mostanában ide írogatunk, akit érdekel, de ez ritkaság.

Egyszer Bill Rodgers-t megkérdezték, miért nem ír egy futókönyvet, amiben elmondja, hogy kell edzeni. Azt válaszolta, mert csak egy f***ing oldal lenne az egész :-)

monique képe

monique 5197 napja

ha nem baj én is megnézem a linket :)))
amúgy azt hiszem láttam is imaro egy hozzászólását a powerhikerre felmásolva. a többit ami szerinted jó/érdekes, nem tervezed feltenni?

miki képe

miki 5197 napja

Bozót, küldök neked ajándékba egy linket, hátha tetszik: http://www.williamsichel.co.uk/training.php

Hogyan lehet elég 50 mérföld hetente világcsúcsokhoz. Érdekes az is, milyen formában van 56 évesen, nem csak időeredményekben, hanem kinézetre is.

A powerhikert különben nem a saját nézeteim bemutatására szántam, mégha az is lett belőle végül. Azt szerettem volna, ha sok színvonalas írás születik én meg csak összegyűjtöm őket. Van is néhány ilyen, pl. kevintől vagy imarotól, de még van hely. Fordításoknak is, persze azért a szerzői jogok megsértése a jó ízlés határain belül kell maradjon.

monique képe

monique 5197 napja

uff: köszi :)

miki: igen, aztán találtam pár érdekes hozzászólást tőle. a powerhiker tényleg hiánypótló :)

Bozót: számomra a 12 és a 24 között elég nagy különbség van, igen. egy kis adalék ehhez; régen szórakoztam olyan versennyel, hogy ki bír legtovább nem aludni. nos, megnyertem (döntetlenben), de azóta nem vágyom ilyesmire. szóval talán ezért sincs értelme számomra egy 24 órás vagy még hosszabb versenynek. de lehet h csak véletlenül jutott eszembe ez a régi emlék pont most :)
hülyeség a maratonnál meghúzni a határt amúgy, mert miért pont 42 km lenne az ésszerűség határa? :) ennyi erővel a 30 km-t kellett volna kinevezniük a határnak, mert addig bírják a glikogén raktárak, de ettől függetlenül még lehet tovább menni okosan úgy, hogy nem válik embertelenné az élmény. na, egy 24 órásnál nem tudom elképzelni ennek megúszását. 12 óra is elég nehéz lehet, de ott legalább még nem kell (nagyon) pihenni, aludni.
ettől még csodálom azokat, akik képesek ilyenek túlélésére :)

Bozót képe

Bozót 5197 napja

Miki, én folyton így járok, hogy említek valakinek valamit, mert rám hatással volt, aztán kiderül, hogy mások tök máshogy látják, nekik teljesen mást mond. Van ilyen :) Azért végignyálaztam már párszor a powerhikert és gyanús, hogy sokmindent hasonlóan látunk (csak te már tapasztaltad is a dolgokat én meg elméleteket gyártok :P

Monerd, érdekes elv ez a 12-24 :) Hallottam már pár embertől, hogy a maraton az ésszerűség határa. Egy részük addig sem ment el, mások sokszorosan túlszárnyalták azóta :)

 

 

Uff képe

Uff 5197 napja

grat ehhez a leghosszabbhoz, nagyon szepen haladsz am!

miki képe

miki 5197 napja

Sok okosságot olvastam tőle az edzésről. Mondjuk lehet, hogy 10 hozzászólásról van szó, eldugva több ezer között, meg talán neked nem is azt mondja, mint nekem. TAlán nem volt olyan jó ötlet. Előfordul, hogy arra gondolok, hogy azok, akik most ismerkednek az edzés rejtelmeivel, szívesen olvasgatnák azokat a dolgokat, ami rám hatással volt annak idején.

Annak idején, olyan 2000 körül, azért kezdtem a powerhikert, mert úgy láttam, sok értékes írás jelent meg a futófórumokon, amik aztán eltűntek az index süllyesztőjében, meg akartam menteni párat. Aztán kicsit más lett belőle, de így indult.

monique képe

monique 5198 napja

hmm olvasgatom, eddig csupa olyat írt, amiben figyelmeztet az ultrafutás és a határaink elérésének veszélyeire.. ez volt a lényeg? :) (ettől nem kell féltenie, van egy alapelvem, hogy 24 órás akármilyen sport nem jó, mert az már nem normális. fél nap még oké, de 24 órában már aludni pihenni stb is illene.)

monique képe

monique 5198 napja

megszállottság stimmel :) megnézem, köszi a tippet!

miki képe

miki 5198 napja

Hmm. Van benned megszállottság. Ezt nagyra becsülöm. Ezt ne úgy vedd, hogy többet kéne futnod. Ha nagyon ráérsz, futtass egy keresést az indexen imaro régi hozzászólásaira és olvasd őket végig. 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!