monique futás

2010.03.30 Kedd, 17:31:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:17:35

Távolság

9.726 km

Tempó

07:59 p/km (7.52 km/h)

Pulzus

Átlag
152
Minimum
0
Maximum
162

Edzésleírás

valami nem stimmel. de nagyon nem. és nem tudom mi az, ez a legnagyobb baj.

elindultam, jó volt, aztán át kellett menni törökvész úton egy zebrán..izé, és ekkor piroson futottam át, mert tudtam, hogy ez olyan piros, ahol nem jön kocsi. de azért izgultam, h nem jön-e mégis vmi, és mikor átértem észrevettem, hogy 161 a pulzus.. előtte teljesen normális volt. csodálkoztam, biztos ki kellene mégis mosni megint a szíjat (elfelejtettem múltkor, de rendesen mért azóta is, úgyhogy nem tűnt problémának ez). néhány mp után 149-re leesett, aztán nem is foglalkoztam ezzel.

aztán az első kör (2 kör ez az útvonal) végén eszembe jutott, hogy na itt izgultam múltkor a finisben, és akkor onnantól nem tudtam a témát kiverni a fejemből. elkezdtem az új kört, és a pulzus csak ment fel és fel és fel. részidőkhöz tartozott addig 149-150-es pulzus (utólag megnézve), innentől 153-154... de nem olyan egyszerű ez a téma, mert még több dolog bonyolítja. egyrészt feltűnt, mintha a légzésem is más lenne és nem oxigénhiány miatt, hanem inkább az ideg miatt. másrészt az egyik lejtőn ahol szintén képtelen voltam 153 alá vinni a pulzust hosszabb időre, vmi őrült 6:12-es tempó jött ki (múltkor és ma korábban vmi 6:50 körül lehetett), 155-ös átlaggal. és a többi részidő is gyorsabb lett, utólag megnézve.
szóval kb. arról van szó, hogy ideges lettem és nem bírtam lassan menni és mindkét tényező feltolta a pulzust, de mi ez, miért?! nem tudom!
ráadásul úgy néz ki, elvesztettem a tempóérzékem, mert az a 6:12-es stb. mind nem érződött gyorsabbnak kicsit sem, mint az első körben.

ahhoz képest 152-es átlag jött ki a polar szerint... de ez csak azért, mert az első körben tényleg nagyon alacsony volt az átlag.

talán 15 perc kellett hogy normálisra visszaessen a pulzus edzés után. ez elmegy, máskor feleennyi idő elég :)

egyébként a pálya ugyanaz a gmapes 2 kör, mint szombaton. lehet ez sem volt jó ötlet, új terepre kellett volna menni inkább... és akkor nem jut eszembe ez a hülyeség talán az 1. kör végén.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:17:35 9.73 07:58 7.52 0 0 162 152
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

monique képe

monique 5199 napja

hehe. én néha várok a lámpánál, ha jön kocsi. ezt is bele kell számolni a maf tempómba :PP

MungDaal képe

MungDaal 5199 napja

Ha az ember lánya zaklatott, akkor zaklatott. Ezen nincs mit rágódni.
Igyekezz feldolgozni amit fel kell, aztán indulj tovább emelt fővel!

Tegnap este nem volt kedvem futni, ezért csak power walkingoltam kicsit. Legnagyobb meglepetésemre, a 7'53-as kilikhez egy stabil 122-es pulzus tartozott!!! :DDD

Ha a Barna tudná, hogy én hány, de hány peros lámpán rombolok át, míg átszelem a várost ...

monique képe

monique 5200 napja

Marion: azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy borzalmas dolgok történtek a hétvégén. elképzelhető hogy ettől lett ez. amúgy további jó edzést neked! :)

Marion képe

Marion 5200 napja

Lehet, nem is baj, hogy nincs pulzusmérőm. Látom, ez is stresszforrás lehet. :)))))

monique képe

monique 5200 napja

aha, abban lehet valami hogy nehezen áll vissza. de most megint megijedtem, csak most tőled :))

HarcsaBarna képe

HarcsaBarna 5200 napja

hát így van ez... az agyi folyamatok bizony befolyásolják a pulzust, ez egyrészt ugye logikus, mert pl, ha jól megijedsz, akkor szaporább lesz a szívdobogásod, másrészt meg ezt már én is többször megtapasztaltam... és természetesen nagyon nehezen is áll vissza...

 

mit rohangálsz a piroson??? nem tudod, hogy én rendőr vagyok???

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!