monique futás

2010.03.11 Csütörtök, 16:48:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:18:17

Távolság

9.17 km

Tempó

08:32 p/km (7.03 km/h)

Pulzus

Átlag
152
Minimum
0
Maximum
158

Edzésleírás

most tényleg hóesésben futottam! emiatt fel is kellett venni kord dzsekit már megint, mert ezzel a lassú tempóval másképp fáznék. :P de nem volt túl meleg szerencsére. viszont tele volt hóval a pálya, ez van :) pedig akkora csúcsot dönthettem volna különben, mert szuperalacsony pulzus volt edzés előtt.

a hó miatt az ördögárok pályára mentem.. de a hó brutál tud lassítani alapból.. update: jaj, most látom h micsoda tempót mentem még így is! :)

a 152-es átlag is részben a hó, részben a mentálisan túl erős kontroll által okozott stressz feladása miatt lett. :) szóval nagyon élveztem így.

az 1600m bemelegítés most is megvolt, de ezt majd csak akkor írom külön, ha elmaradna.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:18:17 9.17 08:32 7.03 0 0 158 152
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

monique képe

monique 5218 napja

igen, erre is próbáltam válaszolni, hogy nem, nem alacsonyabb (azaz a hozzá tartozó tempó nem magasabb, ez ugyanazt jelenti).
alapvetően frusztráció nincsen, inkább az a probléma, ha túl alacsony és akkor megörülök h jaj de ügyes vagyok na akkor felmegy :)) (erre a stresszre céloztam.)
számolni nem tudom a pulzusom amúgy, béna vagyok :P de biztosan az enyém is felmenne!

Bozót képe

Bozót 5218 napja

Én konkrétan arra értettem, hogy nem alacsonyabb-e ha nem ellenőrzöd folyton. Egyfajta frusztráció ha mindig látod, hogy még mindig nem olyan alacsony, mint szeretnéd és pszichésen nagyon lehet hatni a pulzusra. Az enyém spec azonnal elindul felfelé ha figyelem/számolom :)

monique képe

monique 5218 napja

azt kihagytam, h annál a lazánál ahol nem kontrolláltam, 165-170 körül volt a pulzus.

tehát, ha nem lazázok :), akkor 180-185 körül nyomnám, ha meg igen, akkor 165-170 körül, és az ezekhez tartozó tempó - függ a távtól :))

monique képe

monique 5218 napja

:) hát mióta megvettem, mindig viszem, de az elején (novemberben) még nem volt pulzuskontroll, csak ismerkedtem vele, nézegettem néha, amíg vittek a lábaim. úgy kontroll nélkül mindig 180 bpm felett futottam :))) leginkább 185 körül :) 
ja, meg egyszer pár hete szintén csak rajtam volt, egy teszt után voltam, és nagyon ráérős tempót nyomtam. akkor is csak megnéztem, h mi lett belőle, de nem volt semmi különös, hihető értékek voltak.
ezek alapján nem hiszem h gyorsabb lenne a tempó X pulzus mellett ha nem állítok be limitet/nem nézem... főleg ilyen alacsony pulzus mellett, a lábaim állandóan gyorsabban vinnének és magasabb lenne :D
ja, az átlagpulzusokat nem látom most sem, csak edzés végén. mert edzés közben örülök, ha le tudom a köridő gombot nyomni időben és nem jut kapacitás arra, hogy elolvassam a kis összefoglalót ami 2 mp-ig van kiírva :).
idővel ha edzettebb leszek, biztosan eljutok oda, hogy lesz egy olyan alap tempó, amit biztosan tudok úgy menni, h nem túl magas a pulzus, és akkor nem kell az óra de most még nem tartok itt.
egyébként nálam már egy akármilyen kis apróság is megemeli a pulzust 2-3 ütéssel (ha beszélek az pedig kb. 5-tel, 10-zel), ez van, kíváncsi lennék másoknak is ilyen érzékeny-e. :)

Bozót képe

Bozót 5218 napja

Mikor próbáltad utoljára óra nélkül?Mármint úgy, hogy nem nézel rá a kijelzőre csak az edzés végén? Kíváncsi lennék, milyen a pulzus/tempó ha nem lesed folyton....

(persze miattam ne teszteld, csak ha téged is érdekel :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!