ripetti futás

2010.03.07 Vasárnap, 11:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:02:00

Távolság

25 km

Tempó

04:53 p/km (12.30 km/h)

Edzésleírás

Pécs-Harkány.

Egy nappal előbb lementünk, Edzőbá, Laca és Mirácska. Na meg én.Előző este megkerestük Európa kultúrális fővárosának egyetlen nyitva lévő pizzériáját, Don Dodó. Egy kellemes, de brutál hangos hely. Valami osztálytalálkozó lehetett, mert csak jöttek-mentek a milfek fel alá.

Aztán másnap reggel egy kellemes reggeli után lementünk a rajthoz.

A mezőny elég nagy volt. Én a kicsinyhitűek táborát erősítve, avagy gyengítve, megint elég hátulról indultam, de széles volt az út, s tulajdonképpen végig előzésben voltam. Az első 5 killeres emelkedő közben már kiedrült, hogy lényegében mindenki túlöltözött. Ezt néhányan beismertük, de jópáran a muszáj Herkulesek csakazértis elszántságával sapkában, kesztyűben, s polárkabátban mentek végig.

Aztán a dombon túl elkezdődött a szántók, s legelők végtelen sora. Ez a pálya - ha esetleg valaki nem tudná - egy 25 kilométeres tökegyenes szakasz. Sehol nincs semmi. Nos ez annyira igaz volt, hogy frissítés se nagyon volt. Két helyen adtak teát. És itt ki is fújt a dolog. A másik, amin lehetne javítani az az volt, hogy sehol ne, lehetett tudni, hogy hol járunk. Nem voltak kilométerjelölők, de még a frissítőknél se tudta senki, hogy kb. hol is vannak ők maguk. A tempót is csak saccolni tudtam, mivel az elmúlt három hónapban kizárólag 6 fölöttiekben futottam, és ez minden tempóérzéket kiölt belőlem. Már ha feltételezzük, hogy valaha is volt.

Egy ideig energia vámpírként követtem egy piros kabátos srácot, de aztán kifingott, s én hátrahagyva spirituális endoskeletonját, továbbáltam.

Ennek a pályának a végén van egy kb 3 killeres elég ütős emelkedő. Na erre ott, ahol én voltam, már mindenki kikészült. Jómagam azonban, akit egyrészt tüzelt Gepárd mivoltomba vetett feltétlen hitem, s ha mégoly gyenge lábakon álló, ámde mégis megingathatatlan bizalmam, illetve Krisz korábbi története, melyben ő, ez emelkedőn, mint mindenkit állva hagyva holmi mecseki Shinkasen-ként vágtázott felfelé, nos ráerősítettem. S valóban. Sokakat megelőztem.

Végül a célban szembesültem vele (mivel ugyebár nem nagyon lehetett tudni, hol járunk), hogy sokkal jobbat mentem, mint vártam. Így, az idény legelején, három havi lassúzás, és egy nem túl intenzív alapozás után elégedett vagyok az eredménnyel. Azt hiszem, idei terveim nem elérhetetlenek.

Ami még emlitendő:

A végén láttam egy srácot, aki fél karral futotta végig a távot. Teljesen asszimetrikus volt a mozgása. Rendkívül felemelő és tiszteletet parancsoló, ha ilyesmivel találkozik ez ember.

Edzőbá 3. lett. Laca 10. Ez is tisztelet parancsoló.

A lány Gepárd csapat 5., a fiú Gepárd csapat 4. Mondjuk egyikbe se fértem bele ezért, vagy azért.

Lacával egyeztettük, mint kiderült, nagyon is egy irányba mutató idei céljainkat, melyek remekül kiegészítik majd  egymást, ha minden úgy történik, ahogy elterveztük.

Ja és a lábam, mellyel sokat veszkődtem elébb, teljesen rendbe jött. Köszönjük, Krisz.

Szóval összességében nagyon jól sikerült hétvége volt.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:02:00 25 04:53 12.30 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

10 hozzászólás

MedveLászló képe

MedveLászló 5221 napja

Szép volt!

Noncsa képe

Noncsa 5221 napja

Örülök, hogy jobban van a lábad és gratula a csapatnak!:)

Mira képe

Mira 5221 napja

Köszi Ripeti a szervezést, a mosolyra fakasztó beszólásaidat... Jól éreztem magam veletek, bár meg kell vallanom, néha úgy éreztem, mintha nem is fiúkkal, hanem lányokkal lennék egy szálláson, annyira lassan készülődtetek. A szövegek azért a helyükön voltak!!! Nagyon jót futottál,jó érzés volt látni a célegyenesben!  Ha legközelebb beöltözöl lánynak, akkor beveszünk a csapatba!!!

running Laca képe

running Laca 5222 napja

Nagy gratula!!Nagyon jó hogy az első verseny ilyen szuper lett!! Ez nagy önbizalmat ad majd a további céljaid elérésében!! Ez a két nap nagyon szupi volt!! KÖSZÖNÖM!!

cseha képe

cseha 5222 napja

Gartulálok, és köszi a szórakoztató beszámolót!

mjoci képe

mjoci 5222 napja

Gratulálok, nagyon szép tempó.

lójer képe

lójer 5222 napja

Gratulálok, nagyon jót futottál. Sajnálom, hogy nem mehettem veletek (na jó, mögöttetek)...:-)

Pierre képe

Pierre 5222 napja

Király, örülök, hogy jól ment! És még inkább annak, hogy a lábad rendben. Figyelj oda rá, hogy ne legyen vele gond.

csattogoboka képe

csattogoboka 5222 napja

Gratulálok Király! És örülök, hogy nincs gond a lábaddal-kissé aggasztó volt, hogy így akarsz futni.

Most akkor végre pozitív a mérleg remélem. :D

unabambina képe

unabambina 5222 napja

Gratulálok Ripetti! Ez nagyon jó tempó és az, hogy jól is érezted magad felbecsülhetetlen:D

Felszerelések

Asics GT2150