ripetti futás

2010.03.04 Csütörtök, 18:30:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:00:00

Távolság

8 km Szint: 30 m

Tempó

07:30 p/km (8.00 km/h)

Edzésleírás

Minden télnek megvan a maga mélypontja. Az ideinek ma volt a sokadik.

Régi cipőm elvásván tegnap vettem egy újat. Ugyanolyant, de eggyel újabb szériát. Olyan volt, mintha a régibe ugrottam volna bele. Nem kell hozzászokni, nem kell hozzákopni. Hanem a régi, már annyira rossz volt, hogy utolsó nagy hosszúfutásom, amikor is 30-at mentem a szigeten,  szóval akkor valószínűleg nagyon megterheltem a bal vádlimat. A sors furcsa fintora, hogy előtte - szintén a cipő miatt - a jobb bokám fájt, és felvettem egy gumi fáslit. Nos, az a lábam nemis fájt. Helyette befájdult ez.

Na mindegy. Szóval odafutottam a pályára. Bazira fájt a jobb vádlim. Kicsit nyavajogtam, meg szenvedtem, de furcsa módon senkit nem érdekelt igazán. Úgyhogy masszíroztam vagy húsz percet, aztán hazafutottam. Hazafelé már sokkal jobb volt. Ez azért nyugtatott meg, mert azt jelentette, hogy masszázzsal elmulasztható. Holnap.

De ez a tél nagyon nyomasztó. És az is nyomasztó, hogy holnap után miként fogom lefutni a Pécs-Harkány 25 km-et, ami önmagában persze nem olyan vészes, de fájós lábbal, téltől deprimált fizikai és lelki állapotban....

Bár, max. feladom. Ilyenkor írják a barátok, hogy "...ha képes vagy feladni egy versenyt, akkor már igazi Futó vagy. Nagy 'F'-fel". Persze ez kb. olyan mint amikor elbukod a világ legjobb playmate-jét és azt mondják, hogy "ha nem téged választott, akkor nem is érdemel meg". Pedig valójában ilyenkor kéne azt mondani, hogy "...ha képes vagy elbukni egy ilyen nőt, akkor már igazi Lúzer vagy. Nagy 'L'-lel". Mivel feladni egy versenyt nem erény, mert bár az igaz, hogy felülemelkedsz a sikerorientáción és büszkeségen és a sérülés helyett a záróbuszt választod, de valójában kudarc, mert azt jelenti, hogy nem jól mérted fel az erőforrásaidat. Ha máskor nem, akkor a verseny előtti reggelen rosszul döntöttél. Persze jöhet menet közben is valami nem várt foskaland, vagy váltóláz. Ez utóbbi egyéniben ritkább.

Na mindegy. Szóval egy merész átkötéssel: a mai nap foshoz volt hasonlatos. Remélem másnak jobb volt. Vagy lesz.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:00:00 8 07:30 8.00 30 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

Pierre képe

Pierre 5223 napja

Igen, sérülten soha nem szabad elindulni egy versenyen. Ha valaki (már) nem sérült, és verseny közben jön elő valami, akkor marad a feladás. (Amit sokszor hiba előz meg - a versenyen való elindulás -, de legalább aki feladja, nem követ el újabb hibát azzal, hogy továbbfut, és hosszabb sérülést kockáztat.) Én még soha nem adtam fel versenyt, de már több versenyt is kihagytam, mert úgy éreztem, valami nem 100%-os, és ilyenkor kár és felesleges is kockáztatni.

mjoci képe

mjoci 5225 napja

Vigyázz magadra, csak óvatósan.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!