monique futás

2010.03.06 Szombat, 16:21:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:44:32

Távolság

4.892 km

Tempó

09:06 p/km (6.59 km/h)

Pulzus

Átlag
151
Minimum
0
Maximum
157

Edzésleírás

második emelkedőn-lejtőn edzés, ebből ugye a lejtő a lényeg, hogy ne felejtsek el "gyorsabban" futni. :) (felfelé egyelőre sokat kell belegyalogolni, hogy 153 alatt maradjon. mondjuk 2/3 futás 1/3 gyaloglás, de ez nagyon saccra csak.)
sikerült jól belőni hogy 2 kör legyen, nem panaszkodott achilles a lejtőkön. :)
tök jól esett. új elméletem van, lehet akkor optimális az edzés mennyisége, ha sok edzést úgy fejezek be, hogy úgy érzem, bőven nem mentem eleget. (ez az érzés olyan kielégítetlenség-érzés, független attól a másik érzéstől, hogy meg tudnám-e ismételni az egész edzést kapásból, azonos tempóval.)

indulás előtt a pulzus olyan normálisan-alacsony volt. :) ez  jó. aztán próbáltam több bemelegítést, mint múltkor, végül is a kerti lépcsőn és a pályára kisétáláson kívül 10-11 percet másztam fel-le az egyik emelkedőn, hogy nagyjából fokozatosan feltoljam a pulzust 140-ig. lefelé néha picit futottam is :)) majd ezentúl így melegítek be ehhez a pályához.

időjárás: meglepően meleg volt az a +2, mert igazából napos időben sikerült elindulni! :) de a végére elbújt a napocska :P
szerintem (én nem vagyok mérvadó ebben) inkább szélcsend volt, csak egy-két helyen éreztem elég erős szelet.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:44:34 4.89 09:07 6.58 0 0 157 151
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

Bozót képe

Bozót 5222 napja

Na, ezért az utsó sorért megvernek ám valahol :P :)))) A TT-t gyaloglásra találták ki, csak a hülye futóknak az nem elég ;-) :))))

monique képe

monique 5223 napja

köszi, ez érdekes, megjegyzem a módszered. :)) nálunk általában gazdival vannak a kutyák, de nem mindig pórázon; régebben, jó néhány éve, volt pár kóbor(?) kutya, nem is szerettem őket, féltem, bár elég nyugisak voltak. (és valamiért pont a múltkor tűnt fel 1-2 az utcán, akkor előjött sok régi emlék...) a réten is tanyázott 1-2 kutya mindig, egyszer (úgy 10 éve) emlékszem ijedtemben a fűbe hajtottam a biciklivel, annyira nekem akartak rohanni. :)) de azóta elvitték őket onnan. :) de ha megyek más terepekre, nagyon hasznos lesz ez az infó...

teljesítménytúrázás tuti jó buli, kellene menni majd sokat ha felfejlesztettem az alap állóképességem. :)) gyalog most is menne, de az nem az igazi :P de majd egyszer később akár szervezkedhetünk-mehetünk csoportosan is :))

MungDaal képe

MungDaal 5223 napja

:))) Van egy kis elferdülésem mostanában. Nagyon vonz a teljesítménytúrázás. Egészen más érzés a puha földön futni, mint az aszfalton. A kutyákat? Nos az úgy volt ... A dombok alján van egy (több is van) lepusztult tanya. Odabenn egy falka korcs dög tépte a rozsdás kerítést. Három agilisabb példány, egy fekete valamilyen, egy fehér kuvasz és egy kissebb tacskószerűség átbújt a kerítés egy távolabbi pontján lévő emberesebb szakadásán. Rohantak felém mint állat. Én megálltam, lassan elindultam visszafelé, (közben sűrűn pillantgattam hátra) és amikor már csak pár méterre hörögtek a boktámtól, na akkor elüvöltöttem magam, hogy helyedre, de gyorsan!!!
Akkor kicsit elbizonytalanodtak, és bár továbbra is követtek, a habzó hörgés helyett már csak néha vakkantottak utánnam. Közben értékes métereket nyertem, s óvatosan eloldalogatm. :))) Majd egy 1,5 km-es kerülővel kikerültem a tanyát.  A lényeg, hogy nem szeppenek meg, hanem úgy kezelem őket, mintha a saját kutyáimat utasítanám rendre. Persze tudom, hogy egy szocializálatlan, csalitosban felnőtt döggel szemben ez a magatartás mit sem ér. De eddig szerencsémre, ilyen kutyával nem akadtam össze.

monique képe

monique 5223 napja

mondjuk ez utóbbit úgy módosítanám: örülök hogy visszaemlékeztél milyen jó a hegyi futás. :)

monique képe

monique 5223 napja

zártam??? dehogy, ma is edzettem! :D:D

nagyon úgy néz ki ezzel a pulzussal nem megterhelő 6 edzés se... :O

jó dombozást neked! :) örülök h ráéreztél a hegyi futás ízére!!! van neki és nagyon jó sztem :)

MungDaal képe

MungDaal 5223 napja

Ügyes vagy, szép hetet zártál!
Én ma csaptam az első dombomat, de érzem ezt rendszeressé kell tennem. Nekem nem volt kielégítetlenség érzésem, (noha a tervezett "nagy túra" első harmadát jártam csak be) hazafelé az utolsó 500-at sétáltam,most örülök, hogy élek, és várom, hogy visszatérjen az erő a combjaimba, egy kis ugrálás erejéig ... :)))                                                                         

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!