monique futás

2010.02.19 Péntek, 15:36:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:58:47

Távolság

15.462 km

Tempó

07:41 p/km (7.81 km/h)

Pulzus

Átlag
0
Minimum
0
Maximum
173

Edzésleírás

160-164-es zónában, de vmi nagyon nem stimmelt :O az elejét nagyon lassan futottam, sokszor zóna fölé ment. a második rész meg... zónában maradtam simán ÉS picitgyorsabb lett, mint az első, hát ilyen se volt még. szóval nem tudom mi volt velem ma! :D
a végére meg belassulás az utolsó 1km-en, ami konkrétan úgy jelentkezett, hogy felugrott a pulzus eggyel feljebbi zónába.. akkor már nem erőltettem, inkább "siettem", ami azért nem volt egy nagy tempó. nos ma ennyit tudtam.
a 173 meg onnan h a végén buszhoz próbáltam "rohanni"

lehet a kajálást is elrontottam, 1db csoki félórával a kezdés előtt, semmi más nem volt egész nap az edzés előtt (na nem mintha olyan korán keltem volna, sőt).
nah meg a nyugalmi pulzus magas volt. ez mostmár tendencia, pihenőnap utáni nap magasabb a pulzusom, mi ez??

olyan 12km után a térdvédő állandóan el akart csúszni, állhattam meg mindig. 13km után pedig a jobb térdemnek elege lett a lassú tempóból, ilyen is rég volt már, mert lassú is rég volt :) azért is "gyorsítottam" be kicsit, ami segített. viszont nagy felfedezés: edzés után is fájt megint, és a combok nyújtása azonnal elmulasztotta. majd ezt futás közben is megpróbálom :))

ja, kánikula, le is vettem a dzsekit, ilyen is rég volt!!!

PS: edzés után meg besétáltunk boltba egy barátommal és megvettem a polart! :D holnaptól azzal játszom..

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:58:47 15.46 07:41 7.81 0 0 173 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

monique képe

monique 5232 napja

Mung: ma megtanultam laassan futni!!

monique képe

monique 5234 napja

kimaradt: azért közben is sejthető valamennyire a tempó, hogy mennyire vánszorgós, de ezen túl többet nem tudok meg edzés közben, de azért nézegetem a köridőket picit, hogy biztos nincs-e 8 percen kívül, mert akkor eléggé megfájdul a térdem. :)

monique képe

monique 5234 napja

mnorberto: az óra nem zavar, néha rápillantok, hogy mennyire van közel zóna végéhez a pulzus, mert ha igen (persze nem zónán kívül még), akkor azért óvatosabban kell tovább menni. :) de ez 2mp-et vesz igénybe, az idő nagyobb részében csak élvezem azt az érzést, hogy örökké futhatnék. :) 
a sebességre nem figyelek közben mert se footpodom se gps-em nincs, max a köridőket látom, de a fejemben a számológép nem annyira jó, hogy kiszámolja 1mp alatt a sebességet. így azt utólag nézem meg befejezés után. :) meg közben annyira nem is érdekel, inkább utána.
mondjuk ha a 7:40-es tempót sebességnek nevezed az már jó! :)))

Mung: kevés, rövid tempó csak akkor lenne jó, ha nem lenne kevés! :D de ja, nem tudok 8 percesen kívül kocogni. :( ez van. :)
a térdszorítóról: de, szorít alapból, csak valamiért menet közben néha elcsúszik. pedig elvileg a méretemre való. (igaz, alulról súrolom a méretet, de határozottan súrolom, és úgy érzem hogy ennél kisebb nagyon szorítaná a combjaimat stb.) lyuk nincs rajta, mert nem hiszem, hogy ne lenne helyén a térdkalácsom. de persze tévedhetek is :O mind1, most elraktam a fiókba az egészet, mert inkább a combfeszítő izmaimat akarom erősíteni a térdeim helyes tartásához; van egy érzésem, hogy rossz hatással volt a térdszorító viselése ilyen szempontból.

MungDaal képe

MungDaal 5234 napja

Arra hát, hiába mondom neki, hogy vagy fusson kevés, rövid tempót, vagy sok hosszú lassút. Egyszerűen képtelen a csaj lassan kocogni! ;) Bár ez az edzés példásan lassú volt!

Egészségedre!

térdvédő állandóan el akart csúszni

Ilyet én még nem láttam, a dolog lényege nem az, hogy szorít??? A térded helyén pedig luk van rajta, ha nincs csinálsz. Ez nem térdvédő, az cicámnak kell a görkorizáshoz. :)

mnorberto képe

mnorberto 5234 napja

Nem szúrja a szemed néha az az óra? Én ugyan sosem mértem a pulzusomat, de néha télleg kíváncsi lettem volna rá :) Ha összeesek akkor úgy maradtam puff...kész...! :D

Úgy látom egyben sebességre is és távra is utazol. Én mindenre, csak egy edzésidőben egyre tudok koncentrálni, amit 3 hónapig tartok fent, ha nem így lenne a tüdőmet kiakasztanám. Mint most január közepén :D (Köszi a hozzászólást, apropó a 23-it is olvasd el)

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_1 w