monique futás

2010.02.17 Szerda, 16:34:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:38:54

Távolság

5.502 km

Tempó

07:04 p/km (8.49 km/h)

Pulzus

Átlag
0
Minimum
0
Maximum
164

Edzésleírás

155-159bpm zónában egy kellemes átmozgató futás.

mármint annak indult, de az elején nehezen melegedtem be, addig szar volt :( aztán jó lett, de aztán már be is kellett fejezni mert a terv csak 3 kör volt. :)

meg a +3 fok hideg volt az orromnak az elején, ilyet se tapasztaltam még...

 

jobb achilles: tegnap sauconyban 203-on vágtatásnál sem volt gond, most az adidasban előjött a "húzódás" kb. 3km után - vagy irritálja a cipő, vagy a futóstílusom más benne. utóbbihoz adalék: tudatosan megváltoztattam a leérkezési-talajfogási stílust kicsit a jobb lábamon, és máris elmúlt a húzódásizé.

másik elméletem: a jobb lábam nagyobb, és kevésbé fér bele a cipőbe (pedig 2-2,5 számmal nagyobb mint az utcai cipőim, de a sauconynál 0,5 számmal kisebb..), és a jobb lábfejem így kicsit összeszorul, és ez vmiért hat oda is, ahol hátul az achilles van. ha játszottam a cipőben menet közben a jobb lábfejjel (nyújtogat, stb.), akkor az is javított rögtön. (de leginkább a leérkezés változtatása mulasztotta el!)

ezt még figyelni fogom. legrosszabb esetben kidobom szegény cipőt :(

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:38:54 5.5 07:04 8.48 0 0 164 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

monique képe

monique 5236 napja

(...ez utóbbi dolog, leérkezés, az ami az adidasban vhogy másképp van.)

monique képe

monique 5236 napja

uhh, ha nekem ezek a sérülések mind lennének... amik a harmadik linken vannak említve. de rosszul lennék... szerencsére a bokám/sarkam/talpam és a derekam még sose panaszkodott...:P

de már értem mire gondolsz azzal, h a sarok külső éle. konkrétan én azt hittem h ha jobb lábról beszélünk, akkor annak a jobb oldala a külső él.. a videóban meg a bal oldalát nevezik annak, hoppá!

utcai cipő a sarkán van elkopva legjobban, de elöl-középen a belső és külső talpélek is, de talán jobban kopott az a talpél, amelyik jobb lábon bal oldalt van (hogy egyértelmű legyen a szóhasználatom :)) ). tehát az az él ami a két lábam közé esik, nem a másik.

a futócipőim még túl újak, azokon nincs kopás eddig. viszont a futóstílusom totál más mint a gyalogló, mert gyalog baromi erősen sarokra érkezek, futva meg sztem talpra érkezem.

MungDaal képe

MungDaal 5237 napja

Erről beszélgetünk:

http://www.youtube.com/watch?v=pODcT55_7zA

 

Erre pedig törekszünk:

http://www.youtube.com/watch?v=WSw-w3LtLUo&feature=related

 

De talán ez a videó mond el a legtöbbet a témáról:
http://www.youtube.com/watch?v=YIwAMtdYcg8&feature=related

monique képe

monique 5239 napja

most elgondolkoztam, azt írod h túlpronáló vagy, mert külső élen kopik a cipőd??? nekem befelé dől mindegyik :) asszem vmit nem értek :S

monique képe

monique 5239 napja

jah, azért nem simán az első talppárnára próbáltam érkezni, mert az sem éppen achilles kímélő :)) ezért maradt ez. és így sokkal simábban fogott talajt a lábam, ez lehet ami segíthetett.

monique képe

monique 5239 napja

igen, az adidasom nagyon stabil cipő - ez gáz? elvileg túlpronálok én is. de úgy érzem, mintha abban a cipőben könnyen lecsapódna a sarkam a talajra. nos ehelyett telitalpra érkezést "erőltettem" (az erőltettem rossz szó, mert könnyen tudtam változtatni a stíluson!), és azonnal elmúlt a jobb achillesben a húzódás. (a bal amúgy panaszmentes volt eddig még mindig)
a sauconym is stabil de olyan, hogy azt normál lábra is rá lehet húzni. az adidasom normálra nem is ajánlják.
majd megpróbálom megnézni kopik-e a külső talpél :)

MungDaal képe

MungDaal 5239 napja

hideg volt az orromnak az elején ...

Mik vannak! ;)

MungDaal képe

MungDaal 5239 napja

a leérkezés változtatása mulasztotta el!

:))) Nem csoda. ;)

Én túlpronáló típus vagyok, ezért nagyon igyekszem figyelni mind az ellépésekre, mind a talajfogásokra. Nekem a jobb lábam az amelyik inkább kifordulós típus. Figyeld a cipőd, hogy kopik, utcain szépen látszik. Igyekszem tudatosan befelé fodítani járás közben a lábfejem, a túlpronáló futóstílus bizony okozhat gondokat mind vádli, mind térdügyileg is! Mintha írtad volna, hogy az Adidasod stabil cipő, az meg ugye rátesz egy lapáttal, lévén kifelé eleve csapott a sarka. Az én Nike-m is stabil, de nagyon figyelek a talajfogásra, nem is kopik a külső talpél (csak hóba, ott csúszkálás közben kilépek). Az adidasom minimálisan stabilizált, inkább neutrális, jobban is megy benne a futás! A következő cipőm, mindenképp valami minimál talpú, abszolúte neutrális cipő lesz, aminek semmiféle sarkítása nincs. Különben is, első talppárnára szeretnénk érkezni, egyszer ...

Felszerelések

Adidas response ctl w