ripetti futás

2010.02.02 Kedd, 18:20:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:30:00

Távolság

18 km Szint: 30 m

Tempó

08:20 p/km (7.20 km/h)

Edzésleírás

TF pályán. 

((800 lendületes + 400 pöci + 2*(200 gyors + 200 pöci))*4)

 Elég nagy hó volt. Kb ekkora:




 

 

Ja volt még egy érekes eset. Hős edzésénél már leírtam, de újraolvasva annyira tetszett, hogy ide is bemásolom.

Szóval valami focisták, vagy inkább rugby-sek is edzettek ott. Néha futtattak 50 métert, aztán sétáltak egy-két kört. Látszott, hogy nem ez a fajta edzés a főprofiljuk.

Nos, a történet. Volt egy különösen kövér, szuszogós gyerek a focisták között. Elég nagydarab volt, olyan 190 centis, de mondom, eléggé túlsúlyos volt. Töcögős részeknél egy-kétszer elment mellettem. Ő sprintet nyomhatott, mert kb 50 métert tett így meg, de néha pont beleesett az én nagyon-lassú 200-asaimba. Úgy kell elképzelni, hogy egyszer csak iszonyatos orkángatya-surrogást hallassz, és nagyon erős szuszogást. Pont, mint a Jurassic parkban. Érzékeled, hogy egy nagy test realaíte lassan közelít. Nem mersz hátranézni persze, reméled, hogy nem téged szemelt ki, hanem valami másik triceratopszot, vagy valamit. Aztán elhalad melletted és látod, hogy csak egy szelíd Mastodon volt a harmadkorból.

Na miután vége volt az edzésnek, Hős megtisztelt azzal, hogy futott velem egy pár körös levezetést. Szépen körözünk, egyszer csak, na megint halljuk a barátunkat közeledni. Kicsit le is húzódunk, hogy elférjen, hátha valami itatóhelyhez megy, vagy az esti szálláshelyére. Erre mikor mellénk ér, halljuk ám, hogy Hősnek odasúgja lassú elnyújtott hangon: "Köcsőőőőőg". Hős nem is értette. Jellemétől fundamentális módon idegen az efféle konfrontáció. Én persze értettem. Kérdezem is a gyereket: "Mi a probléma?" Erre nem felel, hanem, láthatóan minden erejét összeszedve két méterrel előrébb megy tőlünk. Én csak ütöm a vasat: "Gond van?" (Közben már kezemben tartott telefonomat a zsebembe csúsztattam, hogy ne zavarjon ha lesz valami). Távoli ősünk végre felveszi a beszélgetés fonalát, és visszamarad (ezúttal fizikailag is), és mellénk ér. "Veled semmi", mondja nekem. Hős, testtartásának leheletnyi megváltoztatásával jelzi, hogy ő is kész eme őslénytárból szalasztott teremtmény megregulázására, ha szükséges. De a verbális szakaszt rám hagyja. Erre én: "Mondjad, ha van valami!". Az előbb még oly harcias Mastodon viselkedésében erre furcsa változás áll be. Fejét lesunyja, lábával idegesen dobog, majd ennyit mond: "Nagyon fáradt vagyok. Túlreagáltam." Majd elpöfög.
Hős persze csak mosolyog. Mindnyájan tudjuk, hogy szeme egyetlen villanásával, vagy busa fejének egyetlen mozdulatával ugyanolyan könnyen rendreutasíthatta volna az okvetetlenkedőt, mint ahogy az oroszlán mordul rá a szemtelen hiénára, ha az pimaszságában túl közel merészkedik, és nem várja ki sorát: a szavannák uralkodójának asztaláról lehulló rothadó dögöt.

Hát ennyit a boxról. Meg a botoxról.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:30:00 18 08:20 7.20 30 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

csattogoboka képe

csattogoboka 5254 napja

Szépen csináltátok, sajnálom, hogy élőben nem lehettem tanúja az eseményeknek! De mondjuk egy Hőstől, meg egy Királytól ezt is várjuk....

Gida képe

Gida 5254 napja

Amikor bringázok, a kamion sofőrök is ilyenek.....dagadtak, nem tudják levezetni az energiájukat, csak zabálnak, zabálnak, hümmögnek.

...májashurka képe

...májashurka 5254 napja

Hát igen, a Király a Király!
Amúgy meg köszi, igazábol vasárnapra tervezem az ˝egybenötöt˝, ha sikerül írok a terveimröl, és kérdezni is szeretnék tölletek.

Noncsa képe

Noncsa 5254 napja

Ez nagyon duuuuuurvaaaa!!
De a képek tök jók!!:)

ripetti képe

ripetti 5255 napja

Amúgy a hátsó kanyonban történt. Csak pofonosztás hangokat hallhattál volna, meg Hős hangját, "Elég lesz Király egy pofon, már sírvafakadt, látod"

ripetti képe

ripetti 5255 napja

Erre csak egyet mondhatok: "Köcsőőőőőg" :)

Gebregab képe

Gebregab 5255 napja

Én ott voltam, mégsem tudok erről... hihetetlen mekkora barmok vannak....

Sebcoe képe

Sebcoe 5255 napja

Ez állat! Kár, hogy nem mentem le, hanem a szigetet választottam. Biztos lefeküdtem volna a hóba. :-)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!