monique futás

2010.01.14 Csütörtök, 16:32:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:40:35

Távolság

5.3 km

Tempó

07:39 p/km (7.84 km/h)

Pulzus

Átlag
0
Minimum
0
Maximum
171

Edzésleírás

a mai napból levont egyik következtetés: kicsit nehezebb akkor menni a lehető legalacsonyabb pulzussal, ha ennyien (és gyorsan!) futnak még ugyanott.. :) már azt hittem vmi verseny van, mert kb. 15 emberke jött együtt és leelőztek 1 perc leforgása alatt mind. :)

a lehető legalacsonyabb nálam még mindig a 160-164 bpm, ugye (70-72% terhelés). viszont 2,5km után egyszercsak vmi drasztikus lassulást mértem, nem értem, vmi 1 perccel lassabb lett a tempó a köv. 1 km-en! érzésre nem is volt olyan lassú, de az óra nem hazudik.. nos, de térdkímélés miatt nem futhatok 8percesen kívüli tempóban, ezért felemeltem a célzónát 165-169 bpm-re (73-76%), így fejeztem be a kört. így meg több, mint 1 perccel gyorsabban futottam megint, tehát valami nagyon fura történhetett azon az 1km-en, mert 5bpm emelés ennyit nem kéne számítson (különben is le akart menni 165bpm alá állandóan).. :)

ki tudja, talán jelzés, hogy túl sokat futottam újabban, nem is volt az az érzésem induláskor, hogy szépen "kisimult" izmokkal megyek ki. szóval jobb is így, hogy ez egy ilyen pihenős 5km-es nap lett. (mikor kimentem, nem döntöttem el előre, hogy 1 vagy 2 kör legyen, ugyanúgy nem, mint tegnapelőtt.)
annyi jó, hogy a (pulzus)regenerálódással nem volt semmi gond.

még azt megfigyeltem, hogy tegnapelőtt már az első kör végére lemerevedtek az izmok, de ma egyáltalán nem. azért a nyújtást nem hanyagoltam el ma sem. :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:40:35 5.3 07:39 7.84 0 0 171 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

monique képe

monique 5274 napja

ja, nyilván máskor sem teljesen nyújtott a térd, de azért nem statikus helyzetben van a dinamikusabb gyorsabb tempóknál...
monique képe

monique 5274 napja

érzésre nem éreztem túl soknak, egyáltalán nem mozgatott meg ez a kis edzés.. csak az óra alapján mutatott adatok leptek meg. ezélrt volt, hogy a távból visszavettem aznapra. :)

nos... a 6:30 nekem is jó lenne 63%-on :D na jó, majd ha odajutottam... :)

a térdem csak 8:00-n KÍVÜLI (azaz LASSABB, mint 8:00) tempónál áll be egy idő után, és ez lesz picit fájdalmas néha; talán mert ilyenkor már nem nagyon nyújtogatom ki, hanem picit be van hajlítva mindig és statikus helyzet nem jó neki, vagy nem tudom miért. de azt mondhatom, hogy állítólag nem futok zajosan, bár akkor nem 8-on kívüli tempóban futottam. a tempót nem szégyellem! (csak magamban csendesen mulatok magamon néha. nem rossz értelemben!) de 8:32-es tempót már tényleg nem bírok sokáig, szóval emiatt gyorsítottam. amúgy a távokkal nincs gond alapból, szerintem félmaratont is bírnék 8:00-n belüli tempóval. :)
MungDaal képe

MungDaal 5274 napja

Szerintem ez normális! Ha túl soknak érzed, vegyél vissza a távból (a tempót nem merem mondani :DDD), de az edzések számát mindenképp tartsd ezen a szinten! Én most próbálkozom a heti 5 edzéssel és kb. 50 kilivel 60-65%-on (ez kb. 6.40-7.00 perc/km-et jelenet)!!! Gyorsabban megatutti, hogy nem bírnám. Igaz engem nem motiválnak a körülöttem rohangáló fazonok. :) Azt várom a megemelt km számtól, hogy február végére elérem a 6.30p/km 140 körüli pulzussal (63%), leadom a maradék 1,5 kilóm, (ez -20sec/km.) és végre sikerül mindenféle fartlek nélkül a 6.00p/km közelébe kerülnöm. Na ezután szeretnék elkezdeni picit gyorsulni, kicsit szálkásodni, ez plussz gyorsulást hozhat, ha őszre tudnám a stabil 5.30p/km 65%-on, akkor már elégedett lennék az évvel. :)))

Ha pedig a térded fáj a lassú tempónál (7.00-7.30p/km) akkor szerintem ott valami bibi lesz a futóstílussal! Nem fogsz te nagyon elől, nyújtott lábbal talajt? Nem csattog a lábad az aszfalton? Én ha picit gyorsítok, és figyelek a lábaimra, akkor szinte zajtalanul tudok talajt fogni.

Arra a drasztikus lassulásra pedig figyelnék a helyedben, (nálam olyan 2,5km után bemelegszik a motor, leesik a pulzus, elérem azt a kellemesen lassú tempót, ééééés :DDD) és nem erőltetném gyorsabban, ott a pulzusod is jó helyen lehetett, ha ennél a tempónál 70% körüli. Ne szégyelj lassan kocogni, a táv többet ér mint a tempó. Szerintem legalábbis. Meglepődnél, hogy mennyivel többet bírsz ha picit lassabb vagy. Bár így se kispályás amit csinálsz! ;)

Egészségedre!

Forevőr LSD :)))

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_1 w