komiagi futás

2017.10.30 Hétfő, 00:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:50:00

Távolság

17.4 km

Tempó

06:19 p/km (9.49 km/h)

Edzésleírás

32-es busszal a végállomásig, onnan lassú kocogás a Margit-szigetre. Ez a ~ 1,5 km a bemelegítés.

A szigeten 3 kör (15,9 km).

(Közben a 2. kör után vécé-szünet)

A végén nyújtás, majd séta a buszig, és haza.

Bővebben:

A busz oda-vissza fél-fél óra (és összesen 600 Ft), gondoltam ennyit megér, hogy normális helyen futhassak egy hosszút. Viszont, ha már utaztam, gondoltam, kihasználom a lehetőséget, és "sokat" futok, így lett az eredetileg tervezett 2 körből 3.

Hűvös volt, egyszer-egyszer a szemerkélő eső is eleredt, plusz eléggé különleges fényviszonyok voltak, mert felettünk nagyon sötét felhők voltak, "oldalt" viszont tiszta volt az ég, és sütött a nap, bár már lemenőben volt, úgyhogy a felhőket alulról világította meg, és Pest fölött hatalmas dupla szivárvány volt (teljes félkör!).

Ami meg a futást illeti: megint vettem egy futócipőt, egy "kis vacak" kalenjit, mert az egyszer már bevált. Ez kb. annak az utódja, csak nem fehér, hanem fekete. Kényelmes is, szép is, hurrá. Viszont fáj a lábam...

A jobb achillesemet már nem is mondom, minden reggel és minden futás elején feszül. De pár napja a bal talpam is fáj. Nem vészes, csak ha megfeszítem, vagy megnyomom. Nem középen, hanem kicsit a külső talpszélen. Ez nem tudom, mi lehet, de valami szalag vagy ín az is. Újabb hurrá.

Igazából lehet, hogy elég lett volna a két kör, mert annyi esett igazán jól, de pont ezért mentem egy harmadikat, mert olyan jó volt... könnyedén, jókedvűen futottam, szerintem, gyorsabban is, mint eredetileg terveztem. Csak aztán a második kör után muszáj volt pisilnem (jelentem: van vécé, nagyon tiszta, nagyon jó - 250 Ft), és utána nehezebben indultam el újra. A harmadik kör második fele már nem esett annyira jól, fájtak a lábaim. Nem az achillesem, vagy a talpam, vagy bármely pont konkrétan, hanem úgy az egész, az összes csont és szalag úgy együtt. Sosem tudom úgy kiszámítani a terhelést, hogy végig pont jó legyen, mindig eljön egy pont, amikor a közel 50 éves alkatrészeim jelzik, hogy igazából nekik ennyi elég volt... de ilyenkor ugye nem állok meg, mert most is volt még 1,5-2 km.

Mire azt is letudtam, újra el tudtam volna menni vécére - ismét csak hurrá, de nem volt már pénzem. Eddigre már teljesen sötét volt, úgyhogy simán elbújtam volna valami bokrok közé, ha muszáj lett volna, de előbb nyújtottam, és mire azzal kész voltam, a kellemetlen érzés elmúlt. Egyébként a pisilés után visszaöltözve túl szorosra kötöttem a futónadrág derekában a madzagot, lehet, hogy ez volt a gond. Az volt az első, hogy ezt kikötöttem (gondoltam, hazafelé már úgysemem esik le rólam a gatya).

Ami az időt illeti: 16:05-kor szálltam le a buszról, és 18:25-kor szálltam fel hazafelé. A közben eltelt 2 óra 20 percből levontam fél órát, a nyújtásra és visszagyaloglásra, meg arra, amíg a buszra vártam. Így jött ki az 1 óra 50 perc - ami nyilván tök pontatlan, de ez van, ezzel számolok.

Hazafelé egyébként már fáztam. Odafelé és amíg futottam, nem volt gond, de hazafelé (persze közben valószínű, hűvösebb is lett) kicsit már fáztam. Jó lett volna még egy dzseki, vagy pulcsi, de nem volt, és bár köthetem a derekamra, igazából amíg nem kell, addig útban lenne. Úgyhogy, bár azt gondoltam, a téli időszakban jó lenne heti egy hosszú futás a szigeten, így oda-vissza buszozva, nem tudom, hogy legyen... ha tényleg hideg van, akkor macerás az utazás (vagy a futáshoz sok a cucc, vagy az utazáshoz kevés - főleg a meleg ruha).

Ezzel a hazafelé hideggel eléggé kiütöttem magam, hazaérve ittam egy bögre forró leveslét, aztán betakaróztam (igen, úgy izzadtan, büdösen), és vagy 2 órába telt, míg képes voltam kimenni zuhanyozni. A meleg víz jól esett, és egyébként a kádban is szunyókáltam, aztán elmentem rendesen aludni. Evés nem is volt, pedig éhes voltam, de nem bírtam rászánni magam, hogy kaját készítsek.

Tanulság: futásnál nem gond a hideg (mármint még fagypont felett), de az utazgatást még ki kell találnom. Jó lenne valami óra, mert túl gyorsan futok. Aztán meg egyszer csak "mindenem fáj". Hidegben jobban "kikészülök", úgyhogy ilyen futásokat akkor lehet vállalni, ha aznap semmi más dolgom nincs.

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:30:00 13.6 06:37 9.07 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!