komiagi futás

2017.10.24 Kedd, 00:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:49:48

Távolság

8.3 km

Tempó

06:00 p/km (10.00 km/h)

Edzésleírás

Igazából nem mértem az időt, csak tippelem, hogy olyan 6 perces tempóval futhattam...

Az első fele nem volt jó. Teli talpra érkeztem, trappoltam, fájt a lábszáram.

Úgy 5 km-nél kínomban olyan 100 m-en át "lábujjhegyen" futottam, vagyis elülső talppárnára érkezve, amitől pillanatok alatt teljesen elfáradt az alsó lábszáram, viszont utána egészen kellemes volt visszaváltani a saját futótechnikámra, egyszeriben nem trappoltam, és valamivel könnyedebben futottam. Aztán ezt a lábujjhegyen futást még egyszer megcsináltam.

És nem értem...

Az oké, hogy futás előtt nem melegítek be - futással -, nyilván ez hiba, és ebből simán adódhat, hogy 2-3 km-ig "szenvedek". De utána...?

És még ha a füvön futást mondjuk, hogy értem is, hogy az ugye milyen jó, és mennyivel jobb, mint az aszfalt... de a lábujjhegyen futás után, miért jobb? Vagy csak ahhoz képest jobb?

Amúgy meg mindegy, mert bár van még egy verseny november végén, igazából az van bennem, hogy erre az évre vége a futásoknak. Jön a hideg, a nyál... tudom, az igazi futók ilyenkor is kimennek, de nekem igazából egy profi alapozásra lenne most szükségem: erősítésekre, nyújtásokra... és csak kevés (laza) futásra. Mostanában ezen agyalok, ha el is megyek futni, igazából nem oda figyelek.

Az meg vicces, ahogy tesztelem a futócipőimet. Most a "régi Asics"-ban voltam. Ennek a gél-talpa már eléggé összeaszott (van vagy 4 éves az a cipő), a sarka (a vászon) totál szétment, leukoplaszttal van megragasztgatva, de az egyik legjobb futócipőm - volt. Már csak nagyon rutkán futok benne, most az utóbbi időben menetrend szerint jeletkező lábszár-fájdalom miatt vettem ezt föl, hátha... (mert amióta olvastam a Futni születtünket, és tapasztaltam, hogy a lábállás diagnosztika alapján kifejezettem nekem ajánlott futócipőben nem tudok futni, azóta meggyőződésem, hogy minél kevesebb a csillapítás a cipőben, annál jobb).

A legjobb eddig a "kis vacak" kalenji volt. Csak hát az is már eléggé le van pusztulva, azért vettem az "új asics"-ot, ami egyébként jó, de Tiszafüreden abban is fájt a lábszáram...

Úgyhogy némileg tanácstalan vagyok...

Kezdem azt gondolni, hogy nem a cipővel van a gond, hanem a lábammal. :-)

Mert ha mondjuk, gázlóizom-húzódásom van - ami kb. ilyesmi érzés lehet - akkor ez nyilván minden futásnál újra fájni fog, mert nem hagyom meggyógyulni...

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 9 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!