komiagi futás

2017.09.30 Szombat, 00:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:02:00

Távolság

19.4 km

Tempó

06:17 p/km (9.54 km/h)

Edzésleírás

Na, hát ez egy igen érdekes futás volt...

Reggel 8-ra mentem bringával a Szilas-patakhoz, oda volt meghirdetve egy közösségi felkészítő futás a SPAR-ra.

8 előtt 3 perccel még senki nem volt, volt viszont igencsak hűvös, azaz hideg...

8 után úgy 8-10 perccel már láttam futókat gyülekezni a hídnál, de csupa ismeretlen volt, én meg már levettem a felsőmet, elrendeztem a hátizsákomat, kezdtem fázni, úgyhogy elindultam nélkülük, úgysem ismertem senkit. (Ők még vagy 15-20 percet biztos vártak, addigra én megfagytam volna).

A terv 24 km volt, három oda-vissza.

Az első 8 km jó volt, ott még 6 percen belüli tempót mentem, futva már nem fáztam, rendben voltam.

Idő: 46:44 - tempó: 5:50

A második 8 km elment... éreztem, hogy lassulok, és azt is, hogy már 10 km után kezdek fáradni, de annyira azért nem volt vészes.

12 km-nél, vagyis a tervezett táv felénél 1 óra 11 percnél (tempó - 5:55), 16 km-nél 1 óra 36 percnél jártam.

Tempó a második 8 km-re - 6:20

Tempó 16 km-re - 6:00

Már az eddigiek sem kecsegtettek 3 órán belüli 30 km-rel (ha majd...), de gondoltam, akkor legalább km-t gyűjtök, ha lassan is, de megcsinálom a harmadik kört. Bár nagyon nem esett jól 16 km után még egy harmadikra ráfordulni, kíváncsi voltam, milyen idő alatt lenne meg a 24 km (amennyit egyébként még sosem futottam).

Hát, semennyi idő alatt  nem lett meg. Olyan 3,2 km-t futottam (nyilván tetű lassan), majd éreztem, hogy itt számomra nagyjából vége van...

Előttem volt egy híd, ami jól beazonosítható a google térképen, gondoltam odáig megyek csak, és ott már fordulok. Azt nem gondoltam, hogy megállok, csak azt, hogy kevesebbet futok - ehhez képest a következő lépésnél megálltam. Pontosabban sétára váltottam.

Teljesen elkészültem az erőmmel, magyarán rosszul lettem (szédelegtem, éreztem, hogy hideg az arcom, szívem, kezem, lábam, mindenem elfáradt), de a sétától egyből jobb lett. Elsétáltam a hídig, ott fordultam, gondoltam, akkor innen visszakocogok. Kb. 100 m-t sikerült kocognom, ott feladtam, mielőtt elvágódtam volna az út mentén. Kis híján kidobtam a taccsot, de aztán mégsem, viszont így akkor ennyi volt. Innen végig sétáltam a "célig".

A táv így csak 19,4 km volt, és ezt 2 óra 2 perc alatt tettem meg, folyamatosan lassulva, és a végén belesétálva.

(2 óra 36 perc alatt értem vissza, mármint ennyi volt az összes idő - maga a vissza-séta kb. 3 km volt, 32 perc alatt).

És az ok:

Egyrészt, bár nem igazán jó nagyon melegben sem futni, a reggeli hideg elég rosszul esett. Kellemetlen volt, én rövidujjúban voltam, fázott a karom, kicsit ez is kivehetett belőlem. Másrészt nem ettem, csak egy falatot a futás utánra előkészített kajámból. Meg persze kávét ittam (abban volt ~15 g cukor), de már amikor indultam, éreztem, hogy éhes vagyok. Vizet ittam, de más semmi nem volt nálam, valószínűleg most először sikerült a béka popsija alá küldeni a vércukor-szintemet.

(Mire visszaértem, kinyitott a büfé, ott vettem egy fantát - émelyítően édes volt, tele cukorral, de életmentő volt, egyből jól is lettem).

Tapasztalatnak jó volt, tényleg. Egy-két alkalommal már kísérleteztem a hosszú futások előtt zabkásával, és ez be is jött, de kell 2-3 (vagy 3-4) óra a kaja és a rajt közt. Itt erre nem volt lehetőség, mert 6-kor keltem, negyed 8-kor indultam.

Azt kellett volna csinálnom, mint a K&H előtt: egy vitatigris, 2 TUC keksz, és közben is ugyanez. Simán vihettem volna, mert hátizsákkal futottam, de nem volt otthon semmi ilyesmim, és nem is gondoltam, hogy kellene...

A hátizsák egyébként jó volt, kicsit nyiszorgott, de ez nem zavart, viszont nem csúszkált, és nem ugrált a hátamon.

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 24 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!