janosib Úszás

2017.07.09 Vasárnap, 00:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:17:41

Távolság

5.2 km

Tempó

26:29 p/km (2.27 km/h)

Edzésleírás

35. Lidl Balaton-átúszás

Tibi miatt bevállaltam :-) Sosem úsztam még ennyit, az ironman során ráadásul ki kell jönni a felénél, de nem éreztem magam fáradtnak szombaton, így bíztam benne, hogy menni fog. Fél nyolc után indultunk Tibitől és terv szerint Boglárban lepakoltunk, előtte kompoztunk és 10-es kezdésre számítottunk. Hát csak tízkor sikerült elindulnunk a komppal, és annak ellenére, hogy elég gyorsan ment a nevezés (inkább a rajtnál kellett sokat várni) fél 12-kor rajtoltunk. Én nettó időt mértem, mert elég korán lecsippantottak, utána volt még a zuhany és a bemászás. A fradis triatlonos gatyámban úsztam (nagyon jó választás volt), de feltettem kompressziós szárat és a megszokott úszósapkát is viseltem.

Az első km nagyon hullámos volt, de nem sikerült rosszul. A bóják fél km-enként voltak, de a kettes km elég közelre sikeredett, amit nem bántam. Mivel másfél után jóval gyengébbek lettek a hullámok egy rövid ideig azt hittem, hogy ezért lett sokkal gyorsabb ez az ötszáz, de be kellett látnom hamar, hogy ez nem így van. 2km-nél kezdtem érezni, hogy tudnék enni, de nem volt vészes. Az 500 méteres részidők rörzítésekor belemelleztem 4-5 tempót, egyébként végig gyorson úsztam, amire nagyon büszke vagyok. Végik kettes levegővel, mindenféle holtpont nélkül, elég egyenletesen, szóval nagyon pozitív élmény volt. A 2:30-as időt tűztem ki magamnak, az elején csak attól féltem, hogy fogom-e bírni, de egyáltalán nem volt gond, így útközben már a 2:22:22 is elérhetőnek tűnt. Kétszer-háromszor volt egy kis apró görcs a vádlimban, de visszafeszítve a lábfejemet hamar elmúlt. De azért szerintem jó volt a kompressziós szár. Mivel az 5km-es bója nagyon közel volt, így a bruttó időm is 2:22-n belül volt, pedig a boglári strandon hosszú volt a séta, sorba is kellet állni, ráadásul a karszalagomat sem tudta három ember sem leolvasni, így a számotógépen keresztül kellett leállítani. Így lett 2:21:15, ezért is írtam be inkább az általam mért nettó időt.

Nagyon tetszett az esemény, végig kényelmesen úsztam, talán egy pici folyadék hiányzott, de nem volt gond. Örülök, hogy Tibi jött és rábeszélt, mert egyedül valószínüleg nem mentem volna :-)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:17:41 5.2 26:29 2.27 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

janosib képe

janosib 2490 napja

:-)

foxmulder képe

foxmulder 2491 napja

Repül a csillagos ötös. Az elszántségért, és az eredményért is, mert messze túlszárnyaltad magad, főleg, hogy előző nap versenyeztél is. Gratulálok!

janosib képe

janosib 2493 napja

Legalább pihentél egy kicsit :-)

zolle képe

zolle 2493 napja

Látam, azért elmentél! :-)

Így kell!

Én is terveztem egy hosszabb, laza tekerést - úgy éreztem elég rendben van a lábam a szombat után - de Virágot kellett levinni Kisújszállásra a lovastáborba és Én erre már csak akkor eszméltem rá, mikor majdnem elindultam bringázi. :-) :-(

plezerm képe

plezerm 2494 napja

Kicsi folyadék? Hát az nem is kellett annyira, mert ha kellett volna akkor ott egy egész nagy balaton. :-D

Amúgy szép volt. Jó pihit

 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!